Speltips

Match/event
ForZe vs ENCE
Datum
08/09 - 2021
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Forze -3.5 i Karta 2
Odds
2.45
Rygga Spelet
Speltips esport

ForZe vs ENCE

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 8 september, 2021

Den tredje av fyra åttondelsfinaler i ESL Pro League där ForZe som kom tvåa i gruppen möter ENCE som tog sig vidare som trea. Matchen är väldigt jämn på förhand och det är svårt att säga vilka som vinner, men ett speciellt spel i mötet har jag hittat som jag tycker är EXTREMT fint!

ForZe med fyra imponerande vinster i Pro League

Endast en förlust av fem i gruppspelet för ryssarna. Trots det var det extremt jämna möten alla gånger för dem. De tradeade kartor 16-12 med Complexity och tredje kartan vann de väldigt enkelt med 9-16 efter att de vunnit första halvan med 3-12. De dominerade VP på första kartan som de vann med 16-7 och efter en jämn andra karta vann de även overpass och gick 2-0 i gruppspelet.

Deras enda förlust kom emot OG som var ett möte de borde vunnit. De tog första kartan enkelt med 16-8. Den andra kartan var väldigt fram och tillbaka där inget lag någonsin ledde med mer än 4 rundor. ForZe förlorade dock fyra clutches sent i matchen och de gick till overtime som de sedan förlorade. Ifall de bara vunnit en utav de tydliga övertagen som de hade i vissa rundor, hade de vunnit 2-0 och vunnit gruppen. Efter den förlusten vann de med 2-0 mot G2 och sedan 2-1 mot Sinners i en extremt jämn match.

ENCE tog sig vidare i en svår grupp

På förhand såg det extremt tufft ut för ENCE att ta sig ur gruppspelet då de hade #4, #8, #9, samt #12 i världsrankingen där. De åkte på en tuff förlust i sin första match mot Vitality med 0-2 och det såg tufft ut även inför deras andra möte. Astralis stod för motstånden men imponerande inte alls och tappade två raka kartor mot laget som snabbt ökade sina chanser för slutspel. Deras tredje match var även den laget som kunde ta den sista slutspelsplatsen ifrån dem, Spirit. Inte heller dem hade hittills imponerat i gruppspelet och gjorde inte här heller.

Två raka vinster för ENCE med 16-11 och 16-5 och de hade nästan garanterat en slutspelsplats. De förlorade sina två sista matcher men så gjorde även Spirit & Astralis som gjorde att ENCE kom 3:a. De tog sig vidare med nöd och näppe efter två extremt viktiga segrar mot Astralis & Spirit och en enkel vinst mot BnB.

Dagens speltips

Båda lagen har spelat relativt bra men de har även mött mediokra lag som inte imponerat överdrivet mycket efter spelaravbrottet. ENCE kommer att välja första kartan då de kom 3:a i gruppen och det lägre seedet får välja först. ForZe kommer därför ha möjlighet att välja sin bästa karta, Mirage, som nummer 2. Denna karta har de vunnit 24 av 25 gånger de senaste tre månaderna. De har under den tiden vunnit 19 av 24 med fyra rundor eller mer. Trots att även ENCE är bra på Mirage, kommer de troligtvis inte ha en chans mot ForZe.

Därför väljer jag att spela på ”Forze vinner karta 2 med handikapp -3.5” till oddset 2.45 hos Unibet! (2units)

Lycka till med era spel!

/ David

William Hill
500 kr Free Bet
  • Betting & Casino
  • Två Bonusar
  • Stort Spelutbud
18+ Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr - Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet Bonus - Regler och Villkor gäller Stödlinjen - Spelpaus - Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria - Spela Ansvarsfullt - Gilltig i 60 dagar. , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - William Hill
Lanserat:
april, 2005
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
William hill är ett av de äldsta spelbolagen som finns, grundat redan 1934 i London. Mycket har hänt sedan dess och William Hill är numera en av de ledande operatörerna på spelmarknaden världen över. William Hill fick svensk spellicens 2019 och har verkat i Sverige sedan dess.
Välkomstbonus - Betting
500 kr Free Bet
Omsättningskrav: 1x
Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x