Speltips

Match/event
Gambit vs Ninjas in Pyjamas
Datum
10/04 - 2021
Matchstart
15:30
Spelbolag
Spel
Gambit -1.5
Odds
2.05
Rygga Spelet
Speltips esport

Gambit vs Ninjas in Pyjamas

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 10 april, 2021

Föregående speltips satt superfint när Gambit dominerade mötet mot Astralis! Knappa fyra units + och vi fortsätter med de riktiga semi-finalerna i EPL. Ryssarna möter nu det svenska gänget som också tagit sig hit efter en gruppvinst!

Gambit’s 2-0 vinst över Astralis

Klev in i en match där det för en gångs skull inte var en elimineringsmatch. Vinnaren skulle gå till semi och förloraren till kvart. Inför matchen var Astralis små favoriter i oddssättningen hos alla spelbolag med cirka 2.00 – 1.75. Kartan började på Gambit’s kartval, Overpass. En EXTREMT bra start för ryssarna som vann första halvan 11-4 och stängde kartan direkt med 16-7.

Det spåddes att bli jämnare på karta två, vilket det även blev. En jämn första halva som gick fram och tillbaka och slutade tillslut 8-7. Astralis började bra i andra halvan och tog ledningen 11-8 på den bättre sidan och såg ut att kunna vinna många rundor irad för att närma sig 16. Men många misstag av danskarna, som är väldigt ovanligt att se, gjorde att vi såg Gambit ta FLERA rundor irad som de egentligen inte borde vunnit, däribland en 2v5 där alla Astralis spelare kastade sig på shiro som dödade 4. Gambit lyckades, efter att ha vunnit åtta av nio rundor, vinna karta 2 och därmed mötet. Garanterade en semi-finalplats och de behöver nu spela emot svenskarna, Ninjas in Pyjamas.

NiP vinst mot ett starkt Complexity

Även NiP lyckades ta en gruppvinst i denna turnering och fick möta Heroic för en plats till semifinalerna. De förlorade dock det mötet med 2-0 efter att de gjorde en väldigt dålig CT-sida på sitt kartval och tappade en 11-6 ledning. De blev tvungna att spela kvartsfinal där de fick möta Complexity och var underdogs. Att de var underdogs med så många pinnar kändes udda, då båda lagen spelat väldigt bra senaste tiden.

De två första kartorna var EXTREMT jämna där den första gick till overtime där Poizon clutchade en 1v3 för att vinna 19-17. NiP revanscherade sig och vann sitt kartval med 16-14 efter att de denna gång klarat sin CT-sida fruktansvärt bra och vann den med 12-3. Den tredje kartan var inte lika jämn som de tidigare två och NiP tog den relativt enkelt efter att de ständigt haft en relativt stabil ledning.

Dagens speltips

Ryssarna är solklara favoriter i mötet, med anledningen till att de vunnit nio raka matcher. De har slagit väldigt bra motstånd, däribland Astralis och Na’Vi. De vann den senaste stora tier 1 turneringen och har efter gruppspelet i EPL även gått fritt i en tier 2 turneringen och vunnit den. NiP däremot har inte spelat extremt mycket men har vunnit mycket av de matcher som laget spelat. Deras grupp var relativt konstig och de fick en något ”enklare” väg till kvartsfinalen.

Även det faktum att en av NiP’s bästa kartor är permabannen för Gambit talar väldigt gott för dem och att de återigen, ska kunna ta detta möte efter två kartor.

Därför väljer jag att spela på Gambit -1.5 i karthandikapp till oddset 2.05 hos William Hill (2.5units)

Lycka till med era spel!

/ David

William Hill
500 kr Free Bet
  • Betting & Casino
  • Två Bonusar
  • Stort Spelutbud
18+ Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr - Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet Bonus - Regler och Villkor gäller Stödlinjen - Spelpaus - Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria - Spela Ansvarsfullt - Gilltig i 60 dagar. , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - William Hill
Lanserat:
april, 2005
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
William hill är ett av de äldsta spelbolagen som finns, grundat redan 1934 i London. Mycket har hänt sedan dess och William Hill är numera en av de ledande operatörerna på spelmarknaden världen över. William Hill fick svensk spellicens 2019 och har verkat i Sverige sedan dess.
Välkomstbonus - Betting
500 kr Free Bet
Omsättningskrav: 1x
Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x