Speltips

Match/event
Heroic vs Sprout
Datum
05/07 - 2022
Matchstart
11:00
Spelbolag
Spel
Heroic -5.5 i Karthandikapp
Odds
1.85
Rygga Spelet
Speltips esport

IEM Cologne: Heroic vs Sprout 5/7

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 5 juli, 2022

Ett utav favoritlagen i kvalet är Heroic, som ändå ställs mot ett relativt tufft motstånd. Sprout är svårare än många ändra lag i kvalet, men oddsmässigt, är Heroic fortfarande stora favoriter.

Heroic utan officiella matcher på 4:a veckor

En strategi som många av de bästa lagen har använt, att pracca och inte spela officiella. Det är väldigt vanligt, och en förmån som sämre rankade lag inte har tillgång till. Nackdelen med det är att det kan vara en viss rostighet den första matchen, vilket gör att det nästan är skönt att de har ett kval innan huvudturneringen. Deras senaste officiella match och turnering var Pinnacle Cup i Lund som avgjordes 11Juni.

De hade de där tufft i början då de förlorade mot ett nyskapat Fnatic. De ordnade upp sig tidigt och vann 2-0 mot MIBR och vann även decidermatchen mot Fnatic relativt enkelt med 2-0. De tvingades spela något som liknande en kvartsfinal mot Finest som de vann, sedan en semi mot BIG och final mot Astralis. Båda dessa matcher vann de relativt enkelt. Mot BIG krävdes en övertid men mot Astralis gav de endast upp 20rundor på två kartor.

De är fjärde / femte favoriter i huvudturneringen, vilket gör att de är stora favoriter i kvalet och denna match.

Sprout med ett fullspäckat schema

Som nämndes tidigare, har de bästa lagen ofta ett tomt schema inför en stor turnering likt denna. Sprout har haft det raka motsatsen då de spelat tre olika turneringar / kval de senaste två veckorna. Resultaten har inte varit överdrivet bra heller. De åkte ut i grupp i Valencia efter förluster mot Movistar Riders och Outsiders. 5-6:e plats på Challenger turneringen samt missade helt ut på ESL Pro League platsen efter att de kom sist i turneringen.

Deras senaste förlust var mot Movistar Riders och den var väldigt tuff. De förlorade första halvan med 1-14 och kartan med 5-16. Andra kartan hade kunnat bli lika övertygande ifall Sprout inte fått börja på defensiven på den karta som är mest defensiv. Trots det fick de endast 11 rundor totalt och åkte ut ur turneringen med en mindre summa pengar.

Dagens speltips

Stora favoriter i mötet och turneringen återses i Heroic. Sprout kan skrälla och ta sig vidare till huvudturneringen, men att de vinner detta möte känns otroligt. lauNX joinade laget för bara någon månad sedan och det har synts att laget har haft lite svårt att anpassa sig till detta. Med tanke på att laget var relativt nybyggt innan det också kan det ta en stund för dem att få bra kemi ingame.

Därför väljer jag att spela på Heroic -5.5 i Karthandikapp till oddset 1.85 hos Betsson (2.5units)

Lycka till med era spel!

/ David

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x