Speltips

Match/event
MIBR vs Cloud9
Datum
29/01 - 2021
Matchstart
17:30
Spelbolag
Spel
MIBR vinst!
Odds
2.00
Rygga Spelet
Speltips esport

MIBR vs Cloud9

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 29 januari, 2021

Två lag som båda har gjort ändringar under ledigheterna som har varit och kliver in i denna turnering som är deras första på året! Nu har de båda fått chansen att spela Last chance matchen för att ta sig vidare till kvartsfinal där vinnaren kommer att få möta Fnatic! Blir den helt nya brasilianska rostern i MIBR hetast ikväll eller blir det den nordamerikanska / EU mixen som står starkast?

MIBR framåtgående resultat!

Året började med en 2-0 förlust emot Heroic där de på sitt eget kartval inte riktigt hade någon chans. De pressade dock Heroic på den andra kartan där det blev 16-14 men åkte ner i elimineringsmatchen! Väl där fick de möta FaZe som även de gjort ändringar i sitt lag när de tappat NiKo! Två väldigt jämna kartor som gick varsitt håll efter overtime och MIBR vann tillslut på den tredje kartan efter en bra start.

De fick sedan möta Heroic igen i en decidermatch och visade sig bättre på alla sätt. De pressade Heroic ordentligt på första kartan men förlorade, men kom tillbaka på sitt eget kartval där de lyckades vinna med 16-11! På trejde kartan ledde de i halvtid och vann pistolrundan i andra halvan, men tappades efter det. 9-7 slutade i ett 10-16 resultat och Heroic gick vidare till kvartsfinalerna!

Cloud9 med en comeback emot NiP!

Liknande resa för Cloud9 som först fick möta Furia där de förlorade 2-1 MEN vann en karta väldigt övertygande med 16-6. Matchen emot NiP såg tuff ut och de förlorade sitt eget kartval med 16-5. De skulle dock komma tillbaka och vann två kartor irad 16-11 & 16-12 och tog sig till den avgörande matchen, som återigen var emot Furia!

Denna gången var det desto jämnare hela mötet igenom. Furia vinner första kartan med 16-14 efter att det ett tag stått 14-14. Andra kartan vinner C9 efter en fantastisk första halva! 11-1 i första halvlek rann ut till 11-4, men de lyckades ändå stänga kartan 16-13! Tredje och avgörande kartan började med några vunna rundor för Cloud9 som hade en ledning på 4-1. Men när Furia väl fått ordning på sin ekonomi tog de över halvan helt och avslutade den 9-6. De fortsatte på liknande sätt i andra halvlek och vann tillslut kartan 16-10.

Dagens speltips

Trots att de båda lagen har förlorat två av tre matcher ser jag en tydlig favorit! MIBR har en spelstil som varit väldigt frustrerande och med tanke på att femman spelat tillsammans tidigare i Boom, har de relativt bra kemi! De har koll på de flesta kartor och har bättre vinst % än C9 på alla förutom en. Cloud9 ser ut att ha lite identitetsproblem där vi ser deras IGL använda AWP’n, något som han tidigare aldrig gjort. Väldigt konstigt känns det då han har två spelare som tidigare har varit huvudAWPER’s och att han själv, dessa tre matcher, inte har presterat med den!

Därför väljer jag att spela på att MIBR vinner mötet till oddset 2.00 hos William Hill! (2.5units)

Lycka till med era spel!

/ David

William Hill
500 kr Free Bet
  • Betting & Casino
  • Två Bonusar
  • Stort Spelutbud
18+ Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr - Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet Bonus - Regler och Villkor gäller Stödlinjen - Spelpaus - Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria - Spela Ansvarsfullt - Gilltig i 60 dagar. , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - William Hill
Lanserat:
april, 2005
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
William hill är ett av de äldsta spelbolagen som finns, grundat redan 1934 i London. Mycket har hänt sedan dess och William Hill är numera en av de ledande operatörerna på spelmarknaden världen över. William Hill fick svensk spellicens 2019 och har verkat i Sverige sedan dess.
Välkomstbonus - Betting
500 kr Free Bet
Omsättningskrav: 1x
Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x