Speltips

Match/event
NiP vs BIG
Datum
20/09 - 2021
Matchstart
19:30
Spelbolag
Spel
NiP MoneyLine
Odds
1.72
Rygga Spelet
Speltips esport

NiP vs BIG

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 20 september, 2021

Äntligen är det dags för grupp B i Blast där svenskarna NiP är favoriter att plocka hela gruppen. Deras motstånd är G2, BIG samt MIBR. Två utav dessa lag kommer att gå vidare och chanserna för NiP är väldigt höga! Deras första match mot BIG är viktig och spelas under Måndagen klockan 19:30!

NiP’s imponerande Pro League

De hade en väldigt tuff grupp där Världsettan Gambit samt Liquid som såg väldigt starka ut under turneringen. Utöver det var det Furia och Entropiq som var de tuffaste motstånden. De tog sig vidare på tredje plats efter vinster mot bl.a. Gambit & Entropiq och fick sedan möta Mousesports.

De första två kartorna var ganska övertygande åt varsitt lag när NiP vann med 16-12 på en karta de ledde stort med tidigt, samt mousesports med 16-6. Den tredje kartan var inferno som ofta levererar med väldigt jämna resultat med icke. NiP hade en 7-8 halva men körde sedan på stenhårt på CT sidan där de inte tappade en runda! 16-8 blev slutresultatet och OG skulle vara nästa motstånd.

Mot OG lyckades NiP vinna första kartan med 19-15 och tappade sedan en jämn andra karta med 12-16 och den tredje med 4-16.

Kan BIG bryta en förlusttrend?

De har förlorat tre matcher irad varav den senaste är mot SKADE. Innan det var det desto bättre lag såsom Mousesports samt FaZe. Den senaste matchen var förvisso väldigt jämn, men mot ett lag som bulgarerna ska inte BIG förlora. Första kartan gick till dubbelOT efter att BIG tappat en 13-5 ledning. Tillslut så slutade kartan 20-22 till SKADE.

Andra kartan var helt tvärtom till en början där SKADE fick en 13-2 halva och sedan började tappa den. Tyskarna tog sig dock inte enda till 15 utan tappade det efter 12 och förlorade då andra kartan med 12-16. Nu har de tuffa motstånd i BLAST och tvingas göra en bra match mot antingen NiP eller sedan mot MIBR och G2/NiP i returmötet.

Dagens speltips

Dessa två lag har inte mötts på tre månader men då spelade de varandra två gånger på kort tid. Båda dessa gånger vann NiP relativt stabilt. Femman som NiP har nu har bara blivit starkare med tiden och LNZ har blivit mer och mer bekväm för laget. BIG har bytt spelare till gade som även han imponerat, men de har inte visat resultat nog för att kunna vinna en match som denna.

Därför väljer jag att spela på NiP ML till oddset 1.72 hos Unibet (2.5units)

Lycka till med era spel!

/ David

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x