Speltips

Match/event
Virtus Pro vs Spirit
Datum
30/04 - 2021
Matchstart
16:45
Spelbolag
Spel
Virtus Pro ML
Odds
2.03
Rygga Spelet
Speltips esport

Spirit vs Virtus Pro

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 30 april, 2021

Dreamhack Masters Spring drog igång under Torsdagen och det spelades initiala matcher i Bo1 och även ett par vinnarmatcher. Två lag som förlorade en utav sina två första matcher är Virtus Pro och Spirit som nu möter varandra i en elimineringsmatch. Lagen har inte spelat emot varandra sen November 2020. Sen dess har Degster joinat Spirit istället för IDISBALANCE och hittills har han gjort succé.

En liten svacka för Virtus Pro

I slutet av 2020 och början av 2021 var Virtus Pro ett utav de starkaste lagen i världen! De vann ett flertal turneringar i rad och tog sig till final i IEM Katowice, som är den största turneringen hittills iår. Några väldigt tuffa förluster på senaste tiden där vi kan se lag som Complexity och HAVU plocka 2-1 vinster. Även ForZe lyckades vinna ett 2-0 möte den senaste veckan.

Hittills i DHM turneringen har de fått möta FaZe i en Bo1 som de vann efter en väldigt jämn match. En jämn första halva som slutade 9-6 i fördel till Virtus Pro och de lyckade sedan ta ett stort övertag i andra halvan när de tog sex rundor irad och fick en ledning med 15-8. De stängde tillslut matchen med 16-13 och det blev väldigt nervöst emot slutet. I vinnarmötet fick de möta Na’Vi och det var ett helt annat VP vi fick se. Mycket individuella problem i en ”brawl” match. Perfecto, S1mple och B1T var de tre bästa spelarna i matchen och de alla spelar i Na’Vi.

VP behöver nu vinna detta CIS möte för att inte åka ut ur denna turnering väldigt tidigt och ifall de ska fortsätta ses som ett hot i dessa turneringar, är det en måstevinst.

Spirit med många vinster mot sämre lag!

Spirit har spelat väldigt mycket matcher på senaste tiden och deras stats boostas ganska enkelt när de möter lag som K23, Winstrike, 1WIN, nemiga etc. Vinsterna emot dessa lag är ständigt 2-0 och i de Bo1 som de spelat har det varit 16-2, 16-6 vinster etc. I denna turnering har de hittills mött G2 och det bulgariska laget Fiend. Deras första match såg fruktansvärt bra ut när de hade en ledning på 13-8 och degster fullständigt dominerade. De tappade dock många rundor i slutet och det gick till övertid. Väl i övertiden tog G2 ett stort övertag som vann mötet med 19-16. Degster fick totalt 43 kills på 35 rundor vilket är extremt imponerande, men hans lag räckte inte till bakom honom.

De fick då redan under torsdagen spela en elimineringsmatch emot Fiend som är en bulgarisk mix som tidigare inte setts till i några tier 1 eller 2 turneringar! Trots att just detta lag inte spelat tidigare, har man v1c7or & bubble som spelat i bl.a. Windigo tidigare. Mötet gick verkligen inte som förväntat för spirit där de förlorade första kartan relativt dominerande med 16-9 och sedan låg under 5-10 på sitt eget kartval. De lyckades komma tillbaka och ta kartan till overtime där de tillslut vann med 19-17. Tredje kartan var väldigt bra för dem där de vann med 16-6. Trots att de vunnit, var det alldeles för jämnt för att det ska vara bekvämt. Ifall de ska ha chans i denna turnering måste de agera och göra ändringar, snabbt.

Dagens speltips

Ett CIS möte som troligtvis kommer vara väldigt hektiskt. Båda lagen har tidigare haft det tufft emot sin egen region och matchen kan bli väldigt jämn, men det längre strået borde laget som spelat tillsammans länge, dra. Virtus Pro har protokoll för varje situation samtidigt som Spirit kan få problem då Degster är väldigt ny.

Därför väljer jag att spela på Virtus Pro ML till oddset 2.03 hos Betsson (2units)

Lycka till med era spel!

/ David

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x