Speltips

Match/event
Europatipset - Tisdag 1/2
Datum
01/02 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Millwall - Preston
1x2
2. Swansea - Luton
1
3. AFC Wimb. - Cheltenham
x2
4. Bolton - Cambridge
1
5. Gillingham - Crewe
12
6. Doncaster - Rotherham
1x2
7. Sheffield W - Morecambe
1x2
8. Wigan - Oxford United
12
9. Bolivia - Chile
1
10. Argentina - Colombia
x2
11. Brasilien - Paraguay
1x
12. Peru - Ecuador
1
13. Uruguay - Venezuela
1
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 1/2 – Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips

Flera spännande VM-kvalmatcher från Sydamerika ska synas i sömmarna på tisdagens Europatips. Kupongen, som går i mål natten mot onsdagen, innehåller också mängder av färgstarka tillställningar från The Championship och League One. VI har klurat ut en spännande väg mot 13 rätt. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 20:44

1. Millwall – Preston 

Två defensivt inriktade lag ska mäta krafter på The Den där Millwall i helgen slog tillbaka West Bromwich med 2-0. Lejonen lyckades då begränsa The Baggies till endast två avslut på mål, ett klart fall framåt gentemot den senaste tidens mörka defensiva siffror. Lyckas de med samma bedrift mot Preston är mycket vunnet, men att föra en matchbild är inte en av Millwalls styrkor. Gästerna trivs bra med den förväntade matchbilden, något de inte minst bevisade mot just West Bromwich i den förrförra omgången. 2-0 skrevs segersiffrorna till då och Preston ska inte räknas bort här heller. Alla tecken föredras då streckningen ter sig vänstervriden. 

2. Swansea – Luton 

Om föregående fight kommer att präglas av närkamper och långbollar väntas motsatt matchbild på Liberty Stadium. Här ska Swansea och Luton duellera och det är sannerligen två lag som föredrar att hålla lädret på backen. Swansea gjorde just detta senast mot Hull, men en olycksdrabbad kvart i inledningen av matchen såg Svanarna resa hem utan poäng. Spelmässigt ser walesarna emellertid ut att vara på rätt väg och hemma i draklandet får Luton svårt att få med sig poäng. Hattmakarna kom undan med godkänt betyg mot Blackburn (0-0), men när storstjärnan Adebayo dras med skadebekymmer är offensiven inte lika slagkraftig. Stannar ettan runt 40 procent är det en fin spik. 

3. AFC Wimbledon – Cheltenham 

AFC Wimbledon är snubblande nära nedflyttningsstrecket i League One. Bara tre segrar hemma på Plough Lane är ett klent facit och den ännu klenare offensiven vittnar om att värdarna är i botten för att stanna. Cheltenham är inte heller ett lag som staplar segrar på hög, men mot slutet har gästerna imponerat stort mot på pappret övermäktigt motstånd. Senast togs en blytung poäng av Wigan och här ska hästkapplöparna inte underskattas på det sätt de görs av tipparna. När ettan sticker iväg är det läge att gå emot. X2 liras där tvåan erbjuder fint värde.

4. Bolton – Cambridge United 

Cambridge United visade prov på deras enorma kunnande när ett annat United, nämligen Newcastle, slogs ut ur FA-cupen. Därefter har grabbarna från universitetsstaden fortsatt att imponera, men upp till en playoff-plats i League One skiljer det trots allt en hel del. Det gör det även för Bolton, men värdarnas underliggande siffror hör faktiskt hemma bland topp-6-lagen. Helgens makalösa 6-0-viktoria mot Sunderland var ett smakprov på vad Johan Elmanders gamla lag kan åstadkomma när de har sin dag. Den moraliska boosten från storsegern ska inte undervärderas inför denna drabbning. Trots marginell övervärdering är ettan en godtagbar spik.

5. Gillingham – Crewe 

Två helt opålitliga bottenlag strålar samman på Priestfield Stadium. Pontus Dahlberg vaktar kassen för värdarna Gillingham och i helgen fick svensken se sju bollar smita in bakvägen mot Oxford United. 2-7 är givetvis oacceptabla siffror, men Gillinghams defensiv är inte bättre för dagen. Crewe Alexandra är ett av League Ones absolut sämsta lag på resande tass, men vi vågar inte räkna bort gästerna med tanke på hur tisdagens opponenter agerar för tillfället. I en match där målchanser inte lär saknas skippar vi mittentecknet. Gubben (etta-tvåa) liras.

6. Doncaster – Rotherham 

Rotherham toppar alltjämt League One, men det finns flera faktorer som tyder på att det snart kan bli ändring på den fronten. Spelmässigt har The Millers inte alls övertygat mot slutet. Senast blev det förvisso 2-0 mot bottenlaget Crewe, men då ska det också påpekas att Rotherham slutförde de sista 20 minuterna med en man mer på banan. Trots det var matchbilden helt jämn och vi tror att det bara är en tidsfråga innan gästerna trillar dit. Doncaster ligger pyrt på det i bottenstriden men är det någonstans värdarna ska ta kliv mot nytt kontrakt är det på eget gräs. 15 av totalt 19 poäng har kommit i den egna borgen. Tvåan streckas för hårt för att spikas, alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå. 

7. Sheffield Wednesday – Morecambe 

Sheffield Wednesday stod för ett styrkebesked när de lade ett formstarkt Ipswich på rygg den gångna helgen. Det tidiga ledningsmålet kunde bevakas matchen ut och när Ugglorna får försvara en ledning på klassiskt catenaccio-vis trivs de som allra bäst. Mot Morecambe förväntas dock värdarna trycka på under 90 minuter, något de inte är lika bekväma med. Morecambe har visat sig besitta en fin offensiv under säsongens gång och kan de bara täppa till de bakre leden kommer kontraktet att ordnas utan större bekymmer. På Hillsborough finns större skrällchans än vad tipparna tycks tro. Var inte rädda för att måla hela vägen. 

8. Wigan – Oxford United

Utan att göra alltför stort väsen av sig har Wigan smugit med i toppstriden under säsongens gång. Faktum är att The Latics har förstaplatsen i egna händer om de lyckas vinna matcherna de har tillgodo på Rotherham under våren. Denna tisdag väntar dock en tuff nöt på andra sidan. Oxford United kommer på besök och gästerna är minst sagt varma i kläderna efter helgens utskåpning av Gillingham. 7-2 slutade den matchen och kan Oxford fira samma triumfer i offensiv riktning på DW Stadium får Wigan problem. Ettan ska med men det ska även den lågt streckade tvåan. 

9. Bolivia – Chile

Chile stred länge och tappert i måstematchen mot Argentina, men efter 90 minuter stod Sánchez och company ändå som förlorare (1-2). De gula korten haglade under matchens gång och här fattas bland andra Vidal, Maripán och Pulgar samtidigt som Bravo går skadad. Då blir det inte lätt att brottas med Bolivia 3500 meter över havsytan i La Paz. På egen hög höjd är värdarna urstarka vilket inte minst återspeglas i resultatraden. 13 av totalt 15 inspelade poäng har kommit i huvudstaden. När ettan ser ut att hålla sig inom rimliga gränser väljer vi att tro på ytterligare en trepoängare. Spikad etta.

10. Argentina – Colombia 

Colombia upplever en otroligt mörk period som kulminerade i 0-1 hemma mot Chile för några dagar sedan. Fansen lät spelarna och förbundskapten Rueda veta vad de tyckte om insatsen, men till colombianernas försvar ska det sägas att de förtjänade att få med sig samtliga poäng. Prestationen var bra och kan de visa samma takter borta mot ett redan VM-klart Argentina är mycket vunnet. Messi finns inte med i värdarnas trupp som dessutom plågas av att Paredes, Otamendi och De Paul dras med avstängningar. Med detta i åtanke lockar inte en övervärderad etta. Värdemässigt fina X2 spelas.

11. Brasilien – Paraguay 

Efter att Brasilien säkrat VM-biljetten har insatserna dalat. 1-1 senast mot Ecuador var den andra raka utan seger och när Neymar inte finns med är drivkraften inte densamma i offensiv riktning. Toppchans råder med det sagt mot ett för dagen svalt Paraguay, men ett Brasilien utan motivation är samtidigt inte att lita på. De rödvita gästerna kommer inte att spela VM i Qatar, men större under har skett än att de löser en pinne borta mot brassarna. När ettan närmar sig 90 procent är det inte fel att göra plats för krysset. 

12. Peru – Ecuador 

Ecuador gjorde vad de skulle och lite till mot Brasilien, något som räckte till en poäng (1-1) och fortsatt väldigt fin chans att spela VM nästa vinter. För att säkra biljetten behöver gästerna dock helst beträda det gröna schackfältet hemma i Quito, utanför huvudstaden har Ecuador märkbart svårt att prestera. Peru skuggar onsdagens opponenter i tabellen och efter tre raka segrar råder kalasform hos Garecas adepter. Framför de egna fansen ska Sergio Pena och övriga kunna lägga ett bortasvagt Ecuador på rygg. Ettan gillas till runt 40-45 procent. 

13. Uruguay – Venezuela 

Uruguay fick omedelbar effekt på förbundskaptensbytet när Diego Alonso och hans nya mannar betvingade Paraguay med 1-0. Playoff-platsen är därmed i värdarnas händer och denna onsdag lutar vi klart och tydligt åt att de befäster densamma. Ett svagt Venezuela kommer nämligen på besök och det bör vara en munsbit för Uruguay. Gästerna har torskat samtliga sju bortamatcher i detta kvalspel och vi kan redan nu slå fast att Rondón och övriga inte kommer att finnas med i Qatar. Visst lockar det att leta garderingar åt ettan, men det finns bättre skrällägen på annat håll. Håll för ögonen och spika vänstertecknet. 

Läktarens säkra: Uruguay

Uruguay kan betydligt bättre än vad de hittills visat. Stärkta efter 1-0-segern mot Paraguay ska Suárez och company kunna bita ifrån mot ett bortasvagt Venezuela. Klar etta trots marginell överstreckning. 

Läktarens skräll: Colombia

Argentina har ingenting att spela för då VM-biljetten är säkrad och här lider värdarna av flera avbräck. Colombia ska ses med god poängchans om de bara hittar upp i ansenlig nivå. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus