Speltips

Match/event
Europatipset - 11/9
Datum
10/09 - 2022
Matchstart
15:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Arsenal - Everton
1x2
2. Crystal P - Man United
1
3. West Ham - Newcastle
1x2
4. Hammarby - Djurgården
1
5. Malmö - Norrköping
1x
6. Varberg - AIK
1x2
7. Bologna - Fiorentina
x2
8. Sassuolo - Udinese
2
9. Getafe - Sociedad
1x2
10. Real Betis - Villarreal
x
11. Monaco - Lyon
2
12. Köln - Union Berlin
x2
13. Freiburg - M-gladbach
x2
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 11/9 – Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 10 september, 2022

Helgens Premier League-omgång har blivit inställd i och med Drottning Elizabeth II:s bortgång och kupongens inledande tre bidrag kommer således avgöras via lottning. Rundan i övrigt ser dock riktigt intressant ut med strålande spelvärde från Spanien och Tyskland. Därtill kan vi se fram emot ett känsloladdat Stockholmsderby på Tele2 Arena och framför allt 4,5 miljoner i jackpot! Smaklig måltid!

Spelstopp: 14:59

1. Arsenal – Everton LOTTAS!

Bataljen på Emirates Stadium har blivit uppskjuten och kommer således till att lottas. Procentfördelningen att ta ställning till är 72-18-10. Håll utkik vart spelvärdet landar närmare spelstopp och prioritera detta.

2. Crystal Palace – Manchester United LOTTAS!

Bataljen på Selhurst Park har blivit uppskjuten och kommer således till att lottas. Procentfördelningen att ta ställning till är 28-27-45. Håll utkik vart spelvärdet landar närmare spelstopp och prioritera detta.

3. West Ham – Newcastle LOTTAS!

Bataljen på London Stadium har blivit uppskjuten och kommer således till att lottas. Procentfördelningen att ta ställning till är 40-28-32. Håll utkik vart spelvärdet landar närmare spelstopp och prioritera detta.

4. Hammarby – Djurgården 

Spännande Stockholmsderby där bådadera är inkluderade i titelstriden. Hammarby balanserar dock på en skör tråd i och med nederlaget mot IFK Norrköping senast och skulle behöva full pott för att åtminstone få vittring på Djurgården. Inbördes möten har historiskt sett talat i Bajens favör även om det är Blåränderna som dragit det längsta strået vid de senaste två kamperna. Här får gästerna klara sig utan avstängde Victor Edvardsen vilket är ett tungt avbräck och Kim Bergstrands manskap har som bekant spelat ute i Europa tidigare under veckan. Något som mycket väl kan visa sig kostsamt här. Vi tar ställning åt väst.

5. Malmö FF – IFK Norrköping

Malmö FF har inte motsvarat förväntningarna denna säsong och föga förvånande fick Milos Milojevic lämna tränarposten i somras. Sportchefen Andreas Georgson tog då över som interim men någon direkt förbättring fick vi knappast se under 37-åringen. Nu har “Di blåe” hittat en permanent lösning i Åge Hareide som återvänder för att vända på skutan. Norrmannen lär inte utföra några mirakel redan denna säsong men en förbättring är att vänta då kapaciteten onekligen finns där. IFK Norrköping har likt MFF underpresterat denna säsong där det i synnerhet har kärvat på resande fot. På sin höjd får Peking med sig ett oavgjort resultat från Eleda Stadion – 1X!

6. Varberg – AIK 

Varberg kliver förvisso in till detta möte med fem raka utan seger men har under denna period spelat oavgjort mot Djurgården här på Varberg Energi Arena. Då ska Joakim Perssons manskap givetvis kunna störa Blårändernas stadsrival AIK också. Ett Gnaget som har blandat och gett under säsongen och knappast håller samma nivå på resande tass som hemma på Friends Arena. Visst har det sett bättre ut sedan Henok Goitom tog över rodret hos de svartgula men det finns knappast fog för rådande streck. Vi helgarderar!

7. Bologna – Fiorentina 

Bologna står utan seger efter fem spelade omgångar. Något som har resulterat i Sinisa Mihajlović avgång och 53-åringen ersätts av Thiago Motta. En reaktion ska således inte uteslutas där även Fiorentina har visat trevande form under upptakten. “I Viola” kommer till detta möte med en sex matcher lång segerlös svit där poängtappet hemma mot Riga Futbola Skola var under all kritik. Gästerna besitter onekligen en hög kapacitet men har inte fått pusselbitarna att falla på plats och i dagsläget behöver tvåan kompletteras.

8. Sassuolo – Udinese 

Sassuolo har inte varit att känna igen under säsongsinledningen. Efter fem spelade omgångar har de grönsvarta endast producerat tre mål framåt. För att strö salt på såret är lagets främsta kreatör i form av Domenico Berardi tveksam till spel med skadekänningar. Udinese har presterat på en klart högre nivå och med tre raka segrar i bagaget har “Zebrorna” klättrat upp till en fjärdeplats i den unga tabellen. Gästerna kommer närmast från en briljant prestation hemma mot Roma där José Mourinhos manskap föll med hela 4-0. Vi tror att Udinese surfar vidare på formvågen och säkrar sin fjärde raka seger på Mapei Stadium – Città del Tricolore. Tvåan blir något högt streckad men går absolut att spika.

9. Getafe – Real Sociedad 

Real Sociedad stod överlag för en fin prestation borta mot Manchester United i torsdags men har fortsatt problem med målskapandet. Istället var det en minst sagt billig straff som inbringade viktorian på Old Trafford. Getafe har, på pappret, en intressant trupp men har inte fått önskvärd utdelning och ligger näst sist i tabellen med endast en pinne. Denna inkasserades hemma mot Villarreal som visat ruskigt fin form under upptakten. Med tvåan streckad upp till skyarna ska det garderas frikostigt på Coliseum Alfonso Perez.

10. Real Betis – Villarreal

Villarreal har som ovan nämnt inlett säsongen övertygande där enda poängtappet kom mot just Getafe. Anmärkningsvärt är att “Den gula ubåten” har hållit nollan intakt i samtliga fyra matcher och det saknas inte heller kvalitet framåt med den pålitlige målskytten Gerard Moreno i spetsen. Även Real Betis har imponerat och befinner sig strax bakom Unai Emerys manskap i tabellen där endast en poäng skiljer lagen åt. Likt sin motståndare är de grönvita solida bakåt och rimligtvis är en målsnål historia att vänta. Krysset inleder, tvåan ligger närmast till hands vid gardering.

11. Monaco – Lyon 

Lyon kommer från en svag fjolårssäsong och missade Europaspel helt och hållet. Gästerna lyckades trots det knyta till sig kvalitetsspelare som Corentin Tolisso och Alexandre Lacazette under sommaren och ska givetvis vara med och utmana i toppskiktet denna säsong. OL har än så länge motsvarat förväntningarna där offensiven i synnerhet har imponerat. Monaco har i sin tur inlett säsongen trevande och har efter sex spelade omgångar samlat på sig två av vardera valör och övertygade inte heller nämnvärt i torsdagens möte mot Röda Stjärnan. Tvåan är en fräck chansspik.

12. Köln – Union Berlin 

Spännande möte på RheinEnergieStadion där dessa kombattanter är obesegrade i ligaspelet efter fem spelade omgångar. Union Berlin har onekligen haft det tuffaste spelschemat av de två där gästerna bland annat ställts mot de regerande mästarna Bayern München. Jordan Siebatcheus skadefrånvaro är inte optimal men kan Sheraldo Becker bibehålla sin fina form blir detta mindre påtagligt. Anmärkningsvärt är att Köln inte har vunnit ett inbördes möte sedan 2014 och med ettan gravt överstreckad avstår vi från densamma. X2!

13. Freiburg – Mönchengladbach 

Freiburg har etablerat sig på den övre halvan av Bundesliga och slutade sexa i fjol. Arrangören har därtill inlett säsongen strålande och toppar överraskande nog tabellen efter fem spelade omgångar. Med det sagt har “Breisgau-Brasilianer” haft marginalerna på sin sida och de rödvita övertygade inte heller nämnvärt i torsdagens Europa League-möte mot Qarabag. Mönchengladbach besitter i grunden ett högt kunnande men kontinuiteten har varit ett problem hos gästerna. Daniel Farkes manskap kan mycket väl få med sig ett positivt resultat från Europa-Park Stadion och på en vänstervriden bräda prioriterar vi spelvärdet österled.

Läktarens säkra: Hammarby

Måstematch för Hammarby om Bajen ska hålla titeldrömmen vid liv. Djurgården brukar ha det tufft i Stockholmsderbyn och kommer knappast till detta möte med optimala förutsättningar. Blåränderna kommer från ett krävande Europa Conference League-möte och får därtill klara sig utan viktige Victor Edvardsen som är skadad. Tufft läge för Kim Bergstrands manskap.

Läktarens skräll: Mönchengladbach

Freiburg har inlett säsongen starkt men tolv poäng från de inledande fem omgångarna är i överkant. Mönchengladbach motsvarade inte förväntningarna i fjol men besitter i grunden ett högt kunnande och har inlett lovande under nya tränaren Daniel Farke. Gästerna ska ses med klart bättre förutsättningar än vad procentfördelningen indikerar. Ruskigt fin rensartvåa!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus