Speltips

Match/event
Europatipset - Söndag 11/6
Datum
12/06 - 2022
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Norge - Sverige
1
2. Slovenien - Serbien
2
3. Spanien - Tjeckien
1x
4. Schweiz - Portugal
1x2
5. Grekland - Kosovo
x2
6. Georgien - Bulgarien
1
7. Malta - San Marino
1
8. Kansas - New England
2
9. Frankrike - Kroatien
1x2
10. Danmark - Österrike
1x2
11. Island - Israel
x2
12. Kazakstan - Slovakien
x2
13. Oddevold - Trollhättan
1x
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 12/6 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 11 juni, 2022

Det saknas knappast skrälldrag på kupongen där Frankrike, Spanien, Danmark och Grekland alla är favoriter som svävar i fara. Det svenska landslaget lär i sin tur få det tufft i Oslo sett till de undermåliga prestationerna tidigare i turneringen där skadeproblemen knappast underlättar. Mer om detta i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 17:59

1. Norge – Sverige 

Sverige har inte haft någon lyckad inledning på detta gruppspel. Janne Andersson experimenterar med ett nytt spelsystem och flera spelare har tvingats lämna återbud under samlingens gång. Försvaret har drabbats hårdast där hela fyra spelare åkt på skadekänningar. Kvaliteten i defensiven har som följd varit bedrövlig vilket inte minst visade sig i 2-1-nederlaget mot Norge på Friends Arena. Inte kommer det bli enklare på Ullevål Stadion där en glödhet Erling Haaland återigen kommer ha lekstuga. Spiketta!

2. Slovenien – Serbien 

Slovenien lyckades kriga till sig ett oavgjort resultat borta mot Norge senast men har överlag inte gjort något större avtryck under detta gruppspel. Så sent som förra söndagen möttes dessa nationer i Belgrad i ett möte som Serbien vann med 4-1 och nog ska detta stjärnfyllda serbiska landslag lösa ytterligare tre pinnar även i Ljubljana. Gästerna får tillbaka Aleksandar Mitrović från avstängning samtidigt som Luka Jović är på spelhumör i landslaget. Trolig tvåa.

3. Spanien – Tjeckien 

Spanien dominerar i stort sett alltid matchbilden men särskilt effektiva på offensiv tredjedel är La Roja inte. Något som kostade Luis Enriques manskap poäng i det vändande mötet och så även i premiären mot Portugal. Tjeckien är i sin tur vassa på fasta situationer och visade även upp ett högklassigt omställningsspel under förra helgens inbördes. Den förväntade matchbilden passar med andra ord tjeckerna bra och när ettan är uppe och nosar på 90 procent ska garderingspennan plockas fram.

4. Schweiz – Portugal 

Portugal förfogar numera över en sylvass truppbredd vilket har kommit till användning under denna hektiska period. “A Selecao” har plockat sju poäng av nio möjliga och kommer vara mån om att bibehålla gapet till tvåan Spanien. Schweiz på resande fot är dock inte den enklaste uppgiften och då arrangörernas poängkonto fortsatt är tomt har “A-Team” inte råd att lämna tomhänta. Med tvåan streckad upp till skyarna är helgarderingen det självklara valet i vår mening.

5. Grekland – Kosovo 

Bataljen på Panthessaliko Stadium är inte så pass ensidig som procentfördelningen indikerar. Kosovo har gjort det bra under rådande samling och utmanar fortsatt Grekland om förstaplatsen. Vedat Muriqi hittade toppformen med sitt klubblag Mallorca under säsongsavslutningen och har fortsatt på inslaget spår med landslaget. Det ska även tilläggas att de två inbördes mötena i VM-kvalet slutade delad ära. Vi utgår från mitten men rensartvåan ser magisk ut och ska även den med omgående.

6. Georgien – Bulgarien 

Georgien avslutade VM-kvalet spektakulärt med segrar mot Sverige samt Kosovo och har surfat vidare på formvågen under Nations League. Värdskapet har vunnit samtliga av de inledande tre med en övertygande målskillnad i form av 12-2. Bulgarien har i sin tur inte gjort något större avtryck och då nyckelspelaren Kiril Despodov saknas på grund av avstängning får Lejonen det tufft i Tbilisi. Ettan är ett spikalternativ kring 60 procent.

7. Malta – San Marino

Malta gör upp med Estland om förstaplatsen i League D2 men kommer med stor sannolikhet behöva vinna de resterande två omgångarna. Först ut väntar San Marino som är gruppens slagpåse. Gästerna förlorade med 2-0 mot såväl malteserna som estländarna under gruppspelets första halva och det mesta talar för att poängkontot står tomt även när gruppen ska sammanfattas i september. Att Malta streckas till 85 procent kan tyckas högt men mot specifikt detta motstånd är det befogat. Bergetta!

8. Kansas City – New England 

New England inledde säsongen svagt men till detta möte kommer gästerna med en fem matcher lång förlustfri svit. Den spanska kreatören Carles Gil är i gott slag och så även lagets skyttekung Adam Buksa vilket bådar gott för fortsättningen. Samma optimism finns inte hos gästerna som ligger sist i Western Conference. Arrangörernas offensiv har varit under all kritik där de så kallade “Trollkarlarna” tycks tappat formulan. Hemma på Children’s Mercy Park ska de blåklädda visserligen inte ses utan chans men på en rimligt streckad kupong tar vi ställning åt öst.

9. Frankrike – Kroatien 

Frankrike förfogar över en av världens främsta spelartrupper men har sannerligen inte visat prov på detta under denna samling. Vi har nu nått halvvägs in på detta gruppspel och Les Bleus står som gruppjumbo med blott två pinnar. Måstematch således men baserat på rådande form är en överstreckad etta knappast något spikalternativ mot ett kunnigt Kroatien. Gästerna tog en fin skalp borta mot Danmark senast och ska inte ses utan chans på Stade de France. Vi helgarderar!

10. Danmark – Österrike 

Även på Parken tycker vi oss hitta en favorit i fara. Danmark har tagit rejäla kliv under Kasper Hjulmand men visade sin mänskliga sida då de rödvita föll hemma mot Kroatien senast. Österrike har i sin tur sett riktigt intressanta ut under nya förbundskaptenen Ralf Rangnick. “Das Team” var o så nära att besegra Frankrike under fredagen och tog därtill en övertygande viktoria borta mot Kroatien i premiäromgången. Gästerna var inte heller chanslösa när danskarna gästade på Ernst Happel Stadion och med ettan gravt överstreckad är det återigen läge att gardera frikostigt.

11. Island – Israel 

Högst oklart hur svenska folket motiverar isländskt favoritskap. Arrangörerna har sedan 2020 endast vunnit tre tävlingsmatcher varav två av dessa kom mot blåbärsnationen Liechtenstein. Det vändande mötet i Haifa slutade visserligen med delad ära men Israel hade ett kraftigt spelövertag och så torde vara fallet även här. Det går att argumentera för att en sådan matchbild passar islänningarna väl men något favoritskap ska “Strákarnir okkar” som sagt inte tilldelas. X2 räcker långt.

12. Kazakstan – Slovakien 

På Astana Arena kan vi se fram emot ett spännande toppmöte där dessa nationer gör upp om förstaplatsen. Kazakstan toppar oväntat gruppen med sju pinnar men Slovakien har möjlighet att passera vid seger. Gästerna har visat upp en högre nivå men ineffektiviteten på offensiv tredjedel har varit ett stort bekymmer. Något som visade sig kostsamt när Kazakstan gästade på City Arena Trnava för en vecka sedan. Det finns onekligen goda förutsättningar att revanschera sig här men ett varningens finger måste ändå höjas för slovakernas bristande målproduktion. X2 är ett lås.

13. Oddevold – Trollhättan 

Kupongen avrundas med ett intressant toppmöte i Ettan Södra mellan rivalerna Oddevold och Trollhättan. De sistnämnda har som bekant tappat fjolårets skytteligavinnare Yoann Fellrath som testar vingarna i Superettan. De rödsvarta utmanar dock alltjämt i toppskiktet tack vare ett oerhört kompakt försvarsspel. Efter elva spelade omgångar har Trollhättan endast släppt in sex strutar vilket är imponerande. Detta blir dock en rejäl värdemätare mot ligans kanske främsta lag ur ett offensivt perspektiv. Oddevold är fortsatt obesegrade hemma i Uddevalla och sviten förlängs sannolikt under måndagen. Strecka från vänster.

Läktarens säkra: Malta

San Marino har en fruktansvärt dyster historik och ännu inte vunnit en tävlingskamp. 1990 deltog La Serenissima i sitt första EM-kval och därefter har de himmelsblåa endast skrapat ihop fem oavgjorda resultat i officiella matcher. Detta löser Malta utan större ansträngning.

Läktarens skräll: Österrike

Österrike har imponerat på oss under den nya förbundskaptenen Ralf Rangnick. Frankrike fick nöja sig med delad ära i fredags, Kroatien blev utspelade på hemmafronten och Danmark fick slita för uddamålssegern i Vienna. Detta är ingen omöjlig uppgift för “Das Team” och till ypperligt spelvärde är tvåan given på kupongen.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus