Speltips

Match/event
Europatipset - Onsdag 16/11
Datum
16/11 - 2022
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Mexiko - Sverige
1
2. Albanien - Italien
x2
3. Woking - Oxford
2
4. Salford - Peterbor.
1x2
5. Den Haag - Roda
x2
6. Peru - Paraguay
1
7. Ghana - Schweiz
1x2
8. Japan - Kanada
x2
9. Irak - Costa Rica
2
10. Rumänien - Sloven.
1x2
11. Nordmak. - Finland
1
12. Portugal - Nigeria
1x
13. Irland - Norge
1x
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 16/11 – Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 16 november, 2022

Maraton-EU i pipen. Vi drar igång under onsdagskvällen och traskar i mål med hopp om 13 rätt och trevlig utdelning sent torsdag. Landskamper är i stort fokus med tio strider. Övriga tre matcher plockas från engelska FA-cupen samt Eerste Divisie i Nederländerna. Analysen är redo, häng med!

Spelstopp: 19:59

1. Mexiko – Sverige 

Sverige är utan både Kulusevski och Isak framåt i denna tävling och även om Gyökeres varit lysande i The Championship samt Mikael Ishak sett sylvass ut i Poznan är det ändå viss nivåskillnad. Frånvaro på svenska toppgubbar har generellt varit Janne och gänget stora dilemma under hela året. Blågult är tunna överlag och det blir inte enklare då stjärnorna finns på läktaren. Mexiko är i full gång med sina förberedelser inför VM. Rutin finns i massor men överlag känns centralamerikanerna som ett paket mellanmjölk. Denna dust på neutral matta kommer sluta i krokarna runt 2-0 efter bland annat ett tröttsam nickmål i 70:e. Ettan är inte mycket att snacka om. Tyvärr.

2. Albanien – Italien 

Italien ska få se nationer som Saudiarabien, Costa Rica och Qatar kicka VM-boll i vinter samtidigt som italienarna får dricka läskeblask och bevittna spektaklet på TV. Givetvis är VM-missen ett enormt misslyckande och kvalförlusten sitter kvar som en tagg i både spelare och supportrar. Albanien i Tirana är en träningsmatch som ändå Gli Azzurri ska hinna med. En hög med debutanter får dra på sig tröjan och det hade givetvis varit fantastiskt att se underbarnet Simone Pafundi (06:a) få spelminuter. Värdnationen har inte vunnit en match sedan de rödsvarta lyckades besegra Andorra i november 2021. Någon ny seger är det givetvis inte tal om nu heller men möjligen kan hemmanationen nypa ett kryss om de blåklädda inte är minsta påkopplade. X2 är hursomhelst ett lås. 

3. Woking – Oxford 

Oxford är ett av League Ones formstarkaste lag. Fem raka utan nederlag kan gästerna skryta med och 4-0-krossen mot Port Vale häromsistens var ett styrkebesked som hette duga. Woking är i National League till vardags och härjar. Hemmalaget ska kunna matcha på med en tämligen komplett trupp men det ska ändå inte hjälpas. Besökarna från studentstaden har ett i grunden väldigt mycket bättre lag och troligen går ingen startspelare från Woking in i Oxfords elva. Tvåan är väldigt trolig på Kingfield Stadium.  

4. Salford – Peterborough 

Salford pressade Peterborough trots spel på ogästvänlig mark häromsistens. 0-0-matchen innebär omspel och denna gång är det de rödvita Lejonen som får publiken i ryggen. Arrangörsklubben är till vardags i League Two men har ett bygge som mycket väl kan vara med att utmana hela vägen in i kaklet om platser uppåt i seriepyramiden. Ett något dämpat målskytte behöver Salford dock råda bot mot. Kvalité i truppen finns och med tanke på hur matchbilden såg ut i första mötet är detta en öppen historia där besökarna streckas på tok. 1X är tecken av högsta prio.  

5. Den Haag – Roda

I fjol slutade dessa sällskap som fyra respektive femma i Eerste Divisie och fick sedermera kvala för att kliva upp till det nederländska finrummet. Den Haag gick bäst och var snubblande nära men torskade i finalen i en mäktig straffläggning mot Excelsior. Årets säsong är mer tveksam från värdarnas sida. Fyra vinster på 15 försök parkerar Dirk Kuyts mannar långt ner i tabellen. Inför Rodas besök är dessutom Haag-klubben utan viktiga Absalem som är avstängd. Besökarna är i småkackig form poängmässigt men ägde stora delar av spelet mot Helmond fullständigt i förra omgången och 0-1-förlusten var knappast rättvist. Lite retroaktiv utdelning nu månne. Ettan streckas alldeles för högt. Värdet finns till höger där tvåan är en potentiell värdespik. 

6. Peru – Paraguay 

Vi tar och korsar Atlanten. Lima, Peru är nästa anhalt och vi bänkar oss för en landskamp mellan hemmanationen och Paraguay. Besökarna har den senaste tiden inte riktigt varit att känna igen. VM-kvalet var uselt där framförallt spelet på resande tass inte funkade. Dessa båda sällskap duellerade också i sista kvalmatchen under mars. Då vann Peru med stabila 2-0 och återigen är värdarna favoriter. Coach Guillermo Barros Schelotto kommer dessutom få resa hit utan bland annat Óscar och Ángel Romero som är blytunga avbräck. Trolig etta.    

7. Ghana – Schweiz 

Ghana och Schweiz befinner sig i Förenta Arabemiraten för att ladda upp inför fotbolls-VM. Båda trupperna är intressanta där bland annat den afrikanska nationen kommer få hjälp av Inaki Williams som valt att representera landet. En förstärkning som heter duga. Alpnationen sprang igenom sin kvalgrupp tämligen bekvämt och dessutom avslutades Nations League med tre raka vinster. Här blir dock Yakins mannar en aning för stora favoriter och på neutral matta tilltalas vi av finfina streck till vänster. Traskar tvåan upp över 65 procent är helgarderingen given. 

8. Japan – Kanada 

Vi stannar kvar i Förenta Arabemiraten men tar oss till Dubai. Japan och Kanada kliver ut på Al-Maktoum Stadium för träningsspel. Kanada kan med stolthet blicka tillbaka på sitt VM-kval då nordamerikanerna bland annat kom före Mexiko och USA. John Herdmans mannar löste poäng i sina elva första kvalbataljer och kunde därefter lugnt traska i mål. Truppen är stabil där framförallt anfallssidan imponerar stort. Davies, David och Larin är klass rakt igenom. Japan ser också bra ut. De blåklädda är svårforcerade och spelar med hög fart. Truppen är välbyggd där lejonparten av spelarna till vardags kickar boll i Europa. Svenska folket verkar dock få dille på ettan som mycket väl kan lira i krokarna runt 60 prollar framåt spelstopp. X2 är därmed en solklar väg att gå då vi helt enkelt chansar bort den övervärderade ettan.    

9. Irak – Costa Rica 

Costa Rica är rankade som ett av VM:s sämsta lag. Större stjärnor finns det inte heller speciellt gott om där PSG-keepern Navas kommer spela en nyckelroll i nationens möjligheter att försöka hota i Qatar. Irak står som värd för denna träningslandskamp. En nation på viss uppgång men som i sammanhanget ändå spelar andrafiolen. Truppen är i stort bestående av spelare som är hemmahörandes i den inhemska ligan men noterbart är att inte mindre än fyra gubbar till vardags spelar fotboll på svensk mark. Bland annat är Örebros Ahmed Yasin en av Iraks mest meriterande landslagsmän. En målsnål historia väntas där trots att ett i grunden bättre Costa Rica får förtroendet. Spikad tvåa.    

10. Rumänien – Slovenien 

Cluj Arena härnäst. Rumäniens två senaste Nations League-samlingar har varit bra. Poäng vid tre av fyra tillfällen där 4-1-skalpen i sista matchen mot Bosnien satte pricken över i:et. Kanske är det nu dags för värdnationen att åter kliva upp som en mindre maktfaktor i Fotbollseuropa. Slovenien är dock inte på något sätt en slagpåse. Gästerna naggade som bekant Janne och gänget på poäng i Solna och spelade ner blågult i Nations League C. Verbic och Sporar finns med och Oblak kommer säkerligen vakta buren. Denna dust kommer bringa oss värde till höger. Även om ettan på lite större system också får följa med är det X2 som är prioriterade tecken.  

11. Nordmakedonien – Finland 

Det blev varken någon plats i VM eller avancemang från League B i Nations League för Finland. Berguvarna från öst ska till denna landskamp dessutom få spela fotboll utan bland annat sin superstjärna Teemu Pukki. Tufft läge då Nordmakedonien väntar. Värdnationen föll på kvalsnöret till VM då Portugal vann med 2-0 i Porto och därmed får Elmas och company ta nya tag i ett stundande EM-kval. Nationens lagbygge ser överlag bra ut och i duell med ett något vingklippt Finland ligger ettan väldigt nära till hands. Upp till låga 50 procent finns ingen anledning att gardera.  

12. Portugal – Nigeria 

Kupongens i särklass största spik finner vi på portugisisk mark. Värdnationen laddar upp hemma i Lissabon med att spela match mot Nigeria och det är Fernando Santos och hans mannars sista förberedelser inför avfärd mot Doha. Förutom skador på bland annat Jota och Moutinho så är truppen extremt stjärnfylld. En utmanare om pokalen i vinter helt klart. Nigeria mår inte riktigt lika bra. De grönvita ser väldigt tunna ut i framkant då bland annat Oshimen sent om sido fått kasta in handduken. Längre bak huserar ändå herrar som Troost-Ekong, Iwobi, Ndidi med flera så chansen att Örnarna ändå kan hålla nere siffrorna och möjligen få med sig ett kryss finns. En skenande etta kan vi därför med gott samvete gardera med åtminstone ett finfint kryss.  

13. Irland – Norge 

Målgången sker på Irland. Värdnationen ska testa på lyckan mot Norge denna torsdag och det är ett bortalag som inte får med sig Erling Haaland hit. City-Stjärnan finns med i truppen men kommer sparas till matchen mot Finland i Oslo. Även utan sin unge anfallsdiamant har baggarna ett bra lag. Det har Irland med! Callum Robinson gör succé i Cardiff, Hendrick spelar stabil fotboll i Reading och Coleman samt Egan är otroligt viktiga pjäser i sina respektive klubblag. Grabbarna från den gröna ön har också varit kollektivt starka och bland annat fått med sig ett 2-2-resultat tidigare i år mot Belgien bland annat. 1X är en perfekt väg att avrunda med. 

Läktarens säkra: Peru

Paraguay saknar ett par av nationens bästa spelare till den här samlingen och Peru är genomgående starka hemma. Ettan i Lima är spikad och klar.

Läktarens skräll: Ghana

Ghana underskattas kraftigt mot Schweiz. Afrikanerna har ett riktigt bra landslag och ska såklart kunna stå upp väl mot alpnationen. Mycket trevlig skräll.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus