Speltips

Match/event
Europatipset - Onsdag 2/11
Datum
02/11 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Milan - Salzburg
1x
2. Juventus - PSG
2
3. Chelsea - Din.Zagreb
1x2
4. Man City - Sevilla
1
5. Köpenhamn - Dortmund
1x
6. Mac.Haifa - Benfica
1x2
7. Birmingham - Millwall
1
8. Burnley - Rotherham
1x2
9. Cardiff - Watford
1x
10. Huddersf. - Sunderland
x2
11. Norwich - QPR
12
12. Wigan - Stoke
2
13. Mirandés - Tenerife
x
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 2/11 – Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 2 november, 2022

Europatipset har en tendens att erbjuda exceptionellt spelvärde och onsdagens kupong är inget undantag. Ur det perspektivet sticker kupongrensarna på Sammy Ofer Stadium och Turf Moor ut. Champions League, The Championship och Segunda División är vad dagens meny har att erbjuda. Smaklig måltid!

Spelstopp: 20:44

1. Milan – Red Bull Salzburg 

En slutspelsplats står på spel på San Siro denna afton där Milan sitter i förarsätet. Ett oavgjort resultat skulle alltså räcka för att säkra andraplatsen och sannolikt kommer italienarna lösa denna uppgift. Skadeläget börjar se bättre ut för italienarna där Mike Maignan kommer allt närmare en återkomst och den franska burväktaren kan mycket väl finnas med i matchtruppen här. Anmärkningsvärt är att endast Napoli och Chelsea har plockat poäng från de rödsvarta i Milano under hösten där “Il Diavolo” förlorade vid båda tillfällena. Red Bull Salzburg besitter inte samma kapacitet som ovan nämnda klubbar men är inte heller ofarliga. 1X prioriteras, den väldigt lågt streckade tvåan följer med på större system.

2. Juventus – PSG 

Juventus har vunnit de senaste tre ligamatcherna men i Champions League går det fortsatt tungt för “Den gamla damen”. Förra veckan föll Turinklubben med 4-3 borta mot Benfica och med det står det klart att italienarna på sin höjd når tredjeplatsen. Troligtvis behöver värdskapet inte lösa det på egen hand och tur är väl det när skadelistan är långt och nu även skyttekung Vlahovic är out. Dessutom väntar tuffast möjliga motstånd när PSG kommer på besök. Fransoserna har presterat på en ruskigt hög nivå under hösten och har ännu inte förlorat under Christophe Galiter. Vid seger säkrar fransoserna förstaplatsen och det torde “Les Parisiens” förmå mot ett skadedrabbat och underpresterande Juventus. Trolig tvåa.

3. Chelsea – Dinamo Zagreb 

Med förstaplatsen säkrad lär Graham Potter rotera kraftigt i startelvan. Med den truppbredd Londonklubben förfogar över ska “The Blues” alltjämt ses med goda möjligheter men att ettan i dagsläget överstiger 80 procent är väl högt mot ett Dinamo Zagreb som måste vinna om det ska bli Europaspel till våren. Kroaterna vann det vändande mötet ska tilläggas där det trots allt finns kvalitet i form av Orsić och Petković. En helgardering är rätt väg att gå på Stamford Bridge.

4. Manchester City – Sevilla 

Mötet på Etihad Stadium är endast av akademiskt intresse då Grupp D redan är fastställd. Manchester City kommer föga förvånande vinna gruppen medan Sevilla får sikta in sig på spel i Europa League under våren. Efter tre raka segrar har “The Citizens” dock kryssat mot såväl FC Köpenhamn som Dortmund och med tanke på rådande förutsättningar är en trepoängare ingen självklarhet heller denna afton. Sevilla har visserligen inte nått upp till önskad nivå under hösten men ska åtminstone kunna hålla siffrorna nere denna afton. Utgångsettan är given, krysset är ett välkomnande komplement om plånboken tillåter.

5. FC Köpenhamn – Dortmund 

FC Köpenhamn kommer sluta sist i gruppen men ska absolut inte skämmas för sin insats i denna tuffa grupp. Hemma på Parken har danskarna gjort det riktigt bra och nollat såväl Sevilla som Manchester City. Givetvis ska “Lejonen” kunna få med sig ett resultat även mot ett omotiverat Dortmund som säkerligen kommer lufta truppen. Tyskarna har nämligen ett tätt spelschema innan det stundande VM-mästerskapet. Tvåan lockar föga kring 65 procent där vi vänder på klacken – 1X!

6. Maccabi Haifa – Benfica 

Maccabi Haifa har gjort det bra utifrån deras förutsättningar och har i synnerhet varit svårspelade på Sammy Ofer Stadium. PSG fick anstränga sig för att besegra israelerna här medan Juventus lämnade tomhänta från Haifa. Benfica har varit gruppens stora utropstecken och konkurrerar fortsatt om förstaplatsen. Det skulle dock kräva att PSG tappar poäng och det är inte orimligt att fransoserna släcker portugisernas förhoppningar relativt tidigt. Trolig tvåa men här streckas densamma på tok för högt och då garderar vi frikostigt och jobbar in kupongrensaren till vänster.

7. Birmingham – Millwall 

Birmingham har höjt sig rejält efter en direkt svag inledning på säsongen. Blott två nederlag från de senaste tio omgångarna är starka siffror där “Blånäsorna” har visat prov på ett kompakt försvarsspel samtidigt som Scott Hogan övertygar framåt. Millwall är ett kunnigt motstånd och är likt sin motståndare i gott slag men på resande fot har “Lejonen” haft det problematiskt vilket inte minst demonstrerades mot tabelljumbon Huddersfield senast. Faktum är att endast nyss nämnda “The Terriers” har skrapat ihop färre poäng än Bermondseyklubben på bortamark under hösten. På en rimligt streckad bräda tar vi ställning åt väst.

8. Burnley – Rotherham

Burnley har imponerat stort under hösten men det ska tilläggas att “The Clarets” endast har vunnit hälften av sina matcher så här långt. The Championship är en tuff liga utöver det vanliga och att spelarpoolen streckar arrangören som om de vore Manchester City är direkt felaktigt. Detta mot ett defensivt skickligt Rotherham som har visat sig vara fullt kapabla till att störa topplagen. Såväl Watford som QPR har fått nöja sig med delad ära mot “The Millers” och till rådande streck ska ett positivt resultat inte uteslutas heller på Turf Moor. In med samtliga tecken och skrälljobb.

9. Cardiff – Watford 

Watford har inte motsvarat förväntningarna så här långt men nio poäng från de senaste fyra omgångarna är ett steg i rätt riktning. Joao Pedro hamnade i målprotokollet för andra matchen i följd då Wigan besegrades med 1-0 under helgen och även Ismaila Sarr har visat gott slag sedan landslagsuppehållet. “The Hornets” har med det sagt endast vunnit två av nio bortamatcher under hösten och mot ett hemmastarkt Cardiff ska de gulsvarta på sin höjd råda som knappa favoriter. Walesarnas defensiv har varit exemplarisk på Cardiff City Stadium där “The Bluebirds” endast har släppt in fyra baljor på åtta hemmamatcher. Då ska tilläggas att lag som Burnley och Blackburn har gästat under hösten. 1X prioriteras på en högervriden bräda. 

10. Huddersfield – Sunderland 

Huddersfield har vittring på konkurrenterna i bottenträsket efter viktorian mot Millwall. Rent spelmässigt lämnar “The Terriers” dock mycket att önska och allt annat än en nedflyttningsstrid under våren skulle överraska. Nykomlingarna Sunderland befinner sig i något av en formsvacka men kommer närmast från en fin insats borta mot Luton vilket skedde i samband med nyckelspelaren Ellis Simms återkomst från skada. Med 21-åringen tillbaka har “The Black Cats” förutsättningarna att vända den negativa trenden. Tvåan är ett spikalternativ, krysset välkomnas på större system.

11. Norwich – QPR 

Carrow Road rustar upp för ett spännande toppmöte då QPR kommer på besök. Gästerna åkte på en snöplig förlust borta mot Birmingham senast där Londonklubben var det klart bättre laget. De blåvita har klarat sig förvånansvärt bra i Chris Willocks skadefrånvaro och med 24-åringen på väg tillbaka ser framtiden ljus ut. Norwich har haft det desto tyngre sedan landslagsuppehållet men lyckades bryta den negativa trenden under helgen då Stoke besegrades med 3-1 här i Norfolk. Med fint spelvärde österled riktas vår prio dock därhän. “Gubben”, ettatvåa, är ett vettigt val.

12. Wigan – Stoke 

Smekmånaden är över för nykomlingen Wigan som efter en flygande inledning har lämnat tomhänta från sex av de senaste sju omgångarna. Arrangören har således trillat ner under giljotinen. Prestationerna i sig har inte nödvändigtvis varit dåliga men det finns vissa aspekter som måste förbättras framöver. Stoke har i sin tur inte motsvarat förväntningarna så här långt även om det har sett bättre ut sedan Alex Neil tog över rodret. “The Potters” har visserligen tre raka förluster i bagaget men har utan tvekan gjort sig förtjänta av en högre poängskörd under denna period. Gästerna besitter i grunden ett högre kunnande än Wigan och på en rimligt streckad bräda är spiktvåan attraktiv.

13. Mirandés – Tenerife 

Fjolårsfemman Tenerife har inte nått upp till samma nivå under hösten där differensen på resande fot har varit markant. Gästerna har gått från ligans högsta poängskörd på bortamark under fjolåret till näst färst under hösten. Nästjumbon Mirandés är uppenbarligen en överkomlig uppgift men anmärkningsvärt är att sju av arrangörens nio poäng har inkasserats här på Estadio Municipal de Anduva. Delad ära är på förhand ett rimligt utfall mellan två kryssbenägna klubbar. Krysset är en tänkbar chansspik.

Läktarens säkra: PSG

Juventus har varit en stor besvikelse och kommer på sin höjd sluta trea. Med ett dystert skadeläge ska Turinklubben inte ha något att säga till om mot PSG som behöver vinna för att på egen hand säkra förstaplatsen. Tvåan är en utmärkt spik.

Läktarens skräll: Maccabi Haifa

Maccabi Haifa har övertygat på Sammy Ofer Stadium under gruppspelets gång med solida prestationer mot såväl PSG som Juventus. Poäng krävs för att kunna passera “Den gamla damen” i tabellen och det ska inte uteslutas mot ett Benfica som redan har säkrat avancemang. En riktigt fin kupongrensare!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus