Speltips

Match/event
Europatipset - Torsdag 22/9
Datum
22/09 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Belgien - Wales
1x
2. Frankrike - Österrike
1x2
3. Kroatien - Danmark
x2
4. Polen - Nederländerna
2
5. Slovakien - Azerbajdzjan
1x
6. Litauen - Färöarna
1x
7. Turkiet - Luxemburg
1x2
8. Liechtenstein - Andorra
2
9. Italien - England
x2
10. Finland - Rumänien
1
11. Bosnien - Montenegro
1x2
12. Georgien - Nordmak.
1
13. Estland - Malta
x2
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 22/9 – Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 22 september, 2022

Smaskig landslagsbong med hundra procent fokus på Nations League. Flera riktigt mustiga bataljer synas i sömmarna denna torsdag (och fredag) där monstermötet på San Siro mellan Italien och England klingar högst. En hel del skeva streck hittas och det är givetvis en game changer i jakten på större stålar. Vi öppnar med en fajt från Bryssel. Let’s go!

Spelstopp: 20:44

1. Belgien – Wales 

Lukaku finns inte med i Belgiens trupp. Martínez har ändå skrapat ihop ett ruskigt välbyggt världslag med De Bruyne och Hazard i spetsen. Wales väntar hemma i Bryssel och det är en match som värdnationen måste vinna för att kunna utmana i toppen av gruppen. Bale finns att tillgå hos walesarna men i övrigt känns det inte riktigt som britterna har materialet för att kunna mäta sig mot världstvåan. En väldigt hårt spelad etta måste kritas ner först. Krysset agerar nödvändigt värde-komplement.

2. Frankrike – Österrike 

Frankrike är direkt illa ute i sin grupp. Les Bleus har på fyra försök ännu inte vunnit i årets Nations League-tävling och Deschamps mannar var så när på att få lämna ifrån sig alla tre poängen borta mot Österrike i vändande möte. Mbappé lyckades dock pilla in en kvittering med ungefär tio minuter kvar att spela och det är en pinne som fransmännen kan få extremt stor nytta av. Värdarna kommer hursomhelst få kicka boll utan Benzema som är skadad. Ett gigantiskt avbräck såklart. Österrike vet att det kommer bli en solid defensiv i fokus men samtidigt finns flera fina kontringsspelare att använda sig av hos de rödvita gästerna. Återigen finner vi en på tok för hårt spelad etta. Denna gång är det alla tecken som krävs. 

3. Kroatien – Danmark 

Danmark är ett ruskigt bra landslag för tillfället. Hjulmands mannar huserar som etta i sin Nations League-grupp och reser ner till Kroatien med vetskapen om att en seger skulle innebära gruppvinst. Truppen är välpolerad med bland annat spelare som Christensen, Kjaer och Eriksen. Kroatien är inte riktigt på samma nivå nu som “då”. Visst finns Modric här och Perisic, Vida likaså. Men det är ett något ålderstiget hemmalag som kommer få slita rejält för att hänga med ett något piggare och numera också bättre Danmark. Högersidan tilltalar allra mest.  

4. Polen – Nederländerna

Nederländerna har gjort det jättebra den senaste tiden. Efter uttåget i EM mot Tjeckien har Oranje radat upp 13 raka matcher (tävling som träning) utan nederlag. Bland annat finns en magnifik 4-1-viktoria borta mot rivalerna från Belgien noterad från i somras. Polen väntar i Warszawa härnäst. Ett hemmalag som denna gång kan ställa upp med en front beståendes av bland annat Lewandowski. Barca-gubben fanns inte spelbar senast dessa herrskap fajtades om poäng. Då lyckades polackerna på något märkligt sätt lösa 2-2 i Rotterdam. Denna gång, även med “måldoktorn” på planen, så blir det värre. Tvåan är ett stabilt tecken vi kan singla.  

5. Slovakien – Azerbajdzjan 

Sedan Slovakien var uppe på hög nivå och stångades mot bland annat Sverige i fotbolls-EM nyligen har det runnit en hel del vatten under diverse broar. Hamsik har slutat och en stor del av nationens hjärta och själ dog därmed. Slovakien ligger tvåa i en av grupperna i League C efter att bland annat tagit stryk två gånger om mot Kazakstan. Nu väntar Azerbajdzjan i ett måstemöte. Ska chans på gruppseger fortsatt finnas måste det bli seger här och det kommer bli tufft. Bortalaget har nyligen nypt en seger mot Belarus och spelade också bara 0-1 mot Slovakien i vändande möte. 80-85 procent på ettan är inte okej för att spika. Krysset åker därför med ögonaböj.   

6. Litauen – Färöarna 

Färöarna kan vid en pinne i Vilnius spela sig själva kvar i League C och är därmed utan press mot Turkiet i kommande runda. Ett inte på något sätt otänkbart scenario. Ö-nationen spelar smart fotboll efter sina resurser men trivs allra bäst hemma på konstgräset i Torshávn. Litauen är ändå inte ett lag som ska skrämma Håkan Ericson och gänget speciellt mycket. Fyra raka förluster finns på hemmalagets NL-konto och nu måste balterna vinna. En böljande match med kanske ändå liten fördel Färöarna. Med jämna streck är det ändå läge att måla ner alla tecken så tidigt som möjligt.  

7. Turkiet – Luxemburg 

Luxemburg har tagit enorma steg som fotbollsnation de senaste åren. Bra spelare har kommit fram och andra, mer rutinerade pjäser, har växt till sig ytterligare. Nu väntar en otroligt svår bortamatch på Thill-bröderna och övriga. Turkiet i Istanbul blir en nöt som knappast kommer gå att knäcka. Turkarna har, precis som väntat, varit alldeles för bra för League C-spel och kommer vid en pinne här göra sig klara för uppflyttning. Söyüncü och gänget löser biffen. Ettan kan vi spika av oavsett streckprocent. 

8. Liechtenstein – Andorra 

Andorra kommer även till kommande Nations League-spel få finna sig i att åter spela i den lägst rankade divisionen. Gästerna från Pyrenéerna föll i måstematchen mot Moldavien häromsistens med 1-2 trots ett tappert försök till att lösa poäng. Liechtenstein borta på Rheinpark Stadion är en uppgift som Andorra ändå ska kunna fixa. Hemmalaget vet knappt hur det går till att vinna fotbollsmatcher och kommer sluta sist i gruppen om inget sensationellt sker. När nationerna stångades i juni kom Martin Stocklasas mannar undan med en 1-2-förlust som sett till spelet borde varit större. Tvåan kan säkert stanna runt 50 procent och innebär att vi med gott samvete kan spika. 

9. Italien – England 

Vi vänder blad. Torsdag har rullat över till fredag och NL-spelet fortsätter. San Siro bjuder på denna veckas kanske mest upphaussade fajt. Italien och England, finalrivalerna från senaste EM-tävlingen drabbas samman i Milano. Engelsmännen har satt sig själva i ett hemskt läge inför fortsättningen då ingen vinst på de fyra första omgångarna noterats. Det innebär att en torsk här innebär att Lejonen får göra som Sverige och starta om i B-ligan till kommande års Nations League. Southgate sparar därför inte på något krut. Truppen är så välbyggd som den kan bli och med ett Italien som saknar en hel radda tunga gubbar är bortanationen små rättmätiga favoriter. X2 gillas allra mest.  

10. Finland – Rumänien 

Finland har två riktigt tunga förluster på rad vilket innebär att chansen att nå en gruppseger är mer eller mindre bortblåst. Nu gäller det i första hand att ducka fjärdeplatsen. En placering där vi hittar Rumänien. Ett gästande sällskap som tog chansen via en 1-0-seger hemma mot Berguvarna från öst. Bortalaget kunde dock inte svara upp sin skalp mot finländarna på något bra sätt utan fick se Montenegro springa hem en 3-0-viktoria i Bukarest häromsistens. Illa! Att Puscas och hans lagkompisar ska kunna upprepa bedriften och åter besegra Finland känns faktiskt inte troligt. Inled med ettan.   

11. Bosnien – Montenegro 

Mycket spännande derby från Balkan. Bosnien och Hercegovina tog en makalöst viktig seger mot Finland i förra omgången. 1-2 blev till 3-2 och därmed sitter Dzeko och company i ett jättebra utgångsläge inför de sista avgörande omgångarna. Montenegro blir däremot en urtuff uppgift. Kobe-spelaren Mugosa briljerade i nationens vackra 3-0-skalp borta mot Rumänien vid förra samlingen och därmed lever hoppet för de rödklädda att kliva upp i topp fortsatt. 1-1 slutade föregående duell mellan nationerna. Lika jämnt att vänta nu. Given helgardering.    

12. Georgien – Nordmakedonien 

Georgien är en härlig fotbollsnation på uppgång. Vi får backa bandet nästan ett år tillbaka för att finna en förlust för Sagnol och hans herrskap. League C ser georgierna ut att kunna springa igenom utan större bekymmer. Nordmakedonien är enda hotet om gruppsegern och det är ett gäng som Khvicha Kvaratskhelia och övriga i hemmadressen enkelt kunde köra över i vändande möte (3-0). Nu saknas också spelare som Ristovski och Churlinov. Väldigt trolig etta där vi möjligen får leta in garderingar om procenten till vänster sticker upp alltför högt över 55.    

13. Estland – Malta 

Estlands 2-1-skalp borta mot Malta kan komma att bli väldigt avgörande i kampen om förstaplatsen i League D:s grupp 2. Balterna tryckte in segermålet på medelhavsön i den 94:e minuten via Henri Anier. På A. Le Coq Arena i Tallinn blir esterna för stora favoriter. Malteserna stod som nyss nämnt upp väl hemma och har ett intressant lag med spelare som fungerar både hemmavid men också ute i Europa. Bland annat är Teddy Teuma en spelare att hålla ögonen på. Ettan över 60 procent är faktiskt helt ointressant. X2 ska jobbas!   

Läktarens säkra: Nederländerna

Polen är ett bra landslag men just nu är Nederländerna ett par nivåer bättre. Oranje går för gruppsegern och då ska inte polackerna kunde hindra. Väldigt trevlig tvåa. 

Läktarens skräll: Österrike

Frankrike är nere för räkning och ska denna gång försöka lösa Österrike hemma utan Benzema framåt. En uppgift som kan bli rejält tuff. X2 är vackert rensande tecken att jobba in.  

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus