Speltips

Match/event
Europatipset - Onsdag 23/6
Datum
23/06 - 2021
Matchstart
17:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Sverige - Polen
2
2. Slovakien - Spanien
x2
3. Portugal - Frankrike
1x2
4. Tyskland - Ungern
1
5. Ljungskile - Tvååker
x2
6. Torns - Assyriska IK
12
7. Ecuador - Peru
1x
8. Brasilien - Colombia
1x2
9. Bodö/Glimt - Molde
1
10. Haugesund - Brann
1x2
11. Odds BK - Tromsö
1x
12. Stabaek - Vålerenga
x
13. Strömsg. - Sandefjord
1
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 23/6 » Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 23 juni, 2021

Europatipset är tillbaka på agendan där sex landskamper ackompanjeras av inhemsk samt norsk ligafotboll. I EM-mästerskapet ska det fastställas vilka som avancerar från Grupp E och F där bland andra Portugal hänger löst då de regerande världsmästarna Frankrike står för motståndet. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 17:59

1. Sverige – Polen 

Sverige är redan klara för avancemang där Janne Anderssons kompakta försvarsspel sannerligen har stuckit ut. Anfallsstjärnan Alexander Isak förtjänar självfallet en omnämning också men i övrigt har den svenska offensiven lämnat mycket att önska. Polen har desto mer att spela för där tre poäng är ett måste för att säkra avancemang. Med världsstjärnan Robert Lewandowski till sitt förfogande lutar vi, om än knappt, åt öst under rådande förutsättningar. Då svenska folket spelar med hjärtat blir den spelvärda tvåan ett hett spikalternativ.

2. Slovakien – Spanien 

Trots dominanta insatser mot såväl Sverige som Polen fick Spanien nöja sig med delad ära mot bådadera. Det är således ett hårt pressat La Roja inför den avgörande omgången där seger är ett måste för att garantera avancemang. Slovakien har för närvarande hand om andraplatsen men prestationsmässigt har slovakerna inte övertygat. Här har vi svårt att se ett annat scenario än totaldominans från spanjorerna och nog ska Luis Enriques tjurfäktare lösa avancemang trots allt. Tvåan är en given utgång, finns tecken över är krysset ett fullt rimligt komplement med Spaniens ineffektiva offensiv i åtanke.

3. Portugal – Frankrike

Bataljen på Puskás Aréna kommer att bli en riktig rysare mellan EM-finalisterna från 2016. Frankrike har redan säkrat avancemang trots att Les Bleus endast fick med sig en poäng från mötet mot Ungern. Med den åtråvärda förstaplatsen på spel lär Didier Deschamps dock inte ta några större risker när det kommer till laguttagning. Noterbart är att delad ära är ett scenario som båda nationer kommer vara tillfreds med och krysset blir således en rimlig utgång.

4. Tyskland – Ungern 

Tyskland klev in till detta mästerskap med en hel del frågetecken där Joachim Löws manskap inte levt upp till förväntningarna under de senaste åren. Die Mannschaft har dock visat att de blir att räkna med under detta gruppspel där prestationen mot Portugal i synnerhet imponerade. Ungern lyckades, som ovan nämnt, plocka en pinne mot Frankrike senast och en seger här skulle innebära en spektakulär biljett till åttondelsfinalerna för “Magyarok”. Sett till hur Tyskland har presterat den senaste veckan har vi dock svårt att se ett sådant scenario inträffa. Bergetta!

5. Ljungskile – Tvååker 

Det är två defensivt kompakta lag som ställer upp på Skarsjövallen. Faktum är att ingen annan klubb har släppt in färre mål än Ljungskile och Tvååker under de inledande tolv omgångarna med blott nio baklängesmål vardera. Värdskapet är i gott slag och har med sju raka ligamatcher utan nederlag klättrat upp till en tredjeplats i tabellen. En placering som gästerna dessförinnan förfogade över men tappade i och med lördagens nederlag mot Skövde AIK. I vad som förväntas bli en målsnål historia streckas ettan upp på tok för högt. Till rådande streckning är X2 en vettig lösning.

6. Torns IF – Assyriska IK 

Från toppen till botten av Ettan Södra när formsvaga duon Torns IF och Assyriska IK ställs sida vid sida på Tornvallen. De sistnämnda placerar sig för närvarande på en nedflyttningsplats med ynka tio poäng. Någon seger har det ännu inte blivit på resande fot, till stor del tack vare den bristande målproduktionen. Mot TIF:s bedrövliga försvar torde anfallsduon Adam Rubin och Amar Muhsin dock kunna luckra upp. Värdskapet har alltså släppt in 20 (!) strutar på de senaste fem omgångarna och 34 totalt denna säsong. Endast krisande Linköping City har släppt in fler. Svårt att sia om vilket lag som drar det längsta strået – gaffel (etta-tvåa) passar således utmärkt.

7. Ecuador – Peru 

Ecuador visade sin kvalitet under 2020 med imponerande segrar mot såväl Uruguay samt Colombia i VM-kvalet. Detta kalenderår har det gått desto tyngre för “La Tri” rent resultatmässigt men potentialen har alltjämt varit tydlig att se. Inte minst i unga Gonzalo Plata, som har fått en smakstart i landslagströjan. För Perus del finns varken Paolo Guerrero eller Jefferson Farfan tillgängliga under detta mästerskap men det hindrade inte “La Blanquirroja” från att besegra Colombia senast. Ettan inleder i detta intrikata möte men garderas snarast – 1X är en vettig lösning.

8. Brasilien – Colombia 

Toppmöte i Grupp B där Brasilien trots allt ska råda som tydliga favoriter. “Selecao” har föga förvånande tagit komfortabla segrar mot såväl Venezuela som Peru där inte minst Neymar har varit på gott spelhumör. Tites manskap har inte förlorat en tävlingslandskamp sedan uttåget ur VM 2018. Därefter har brasilianarna gått igenom ett Copa América obesegrat och även vunnit samtliga av de inledande sex bataljerna i VM-kvalet. Med det sagt har Colombia en tendens att bjuda upp till dans i inbördes möten. Visserligen har “Los Cafeteros” inledning på mästerskapet inte varit förtroendeingivande men då ettan streckas upp till skyarna är det läge att gardera friskt.

9. Bodö/Glimt – Molde 

Aspmyra Stadion rustar upp för ett rykande hett toppmöte där de regerande mästarna tar emot mästarna från 2019. Med största sannolikhet är det dessa två klubbar som gör upp om ligatiteln även denna säsong. Endast målskillnad skiljer lagen åt inför denna batalj. Hemmafördelen väger dock tungt här där bådadera trivs klart bättre i sin egen hemmaborg. Noterbart är även att besökarna än en gång väntas få klara sig utan förstavalet mellan stolparna i form av Andreas Linde och istället förlita sig till 19-åringen Oliver Petersen. Ettan singlas.

10. Haugesund – Brann 

Brann hade ingen trevlig start på säsongen där spelschemat knappast var gynnsamt. De senaste veckorna har gästerna ställts mot trevligare motstånd och som följd har poängen börjat trilla in, sakta men säkert. Hemmastarka Haugesund är knappast den enklaste uppgiften men en överkomlig sådan. Spelarpoolen blir dock tabelltittande och streckar upp ettan väl högt. Krysset är en vettig utgång i dagsläget men här ser vi gärna att båda flanker täcks upp.

11. Odds BK – Tromsö 

Nykomlingarna Tromsö har faktiskt plockat sju av sina åtta poäng på resande fot under säsongsupptakten men denna statistik är väldigt missvisande. Gästerna har nämligen stått för klart bättre prestationer i sin hemmaborg och det skulle förvåna oss om den statistiken inte jämnar ut sig inom kort. Mot ett defensivt kompakt Odds BK tror vi att TIL får det vanskligt, inte minst om formstarka Mushaga Bakenga fortsätter på inslaget spår. Krysset får dock gärna göra ettan sällskap då denna streckas högt.

12. Stabaek – Vålerengen 

Stabaek kommer med tre raka nederlag i bagaget och här väntar en tuff uppgift mot stadsrivalen Vålerengen. Gästerna besitter ett högre kunnande men får å andra sidan klara sig utan formstarka Aron Donnum samt Vidar Örn Kjartansson. De blåvita har även haft svårigheter i inbördes möten de senaste säsongerna och faktiskt inte vunnit något av de senaste fem (0-4-1). Vålerengen har alltjämt den vassare truppen och ska självfallet ses med goda förutsättningar alltjämt. Rådande streckning köper vi däremot inte där tvåan är uppe och nosar omkring 60 procent. Vi utgår från mitten.

13. Strömsgodset – Sandefjord 

Säsongsinledningen har varit något av en berg- och dalbana för Strömsgodset där strålande prestationer i hemmaborgen kombinerats med mindre övertygande matcher på resande fot. Sju poäng av nio möjliga har inkasserats i hemmaborgen under upptakten. Sandefjord har dessutom haft det anmärkningsvärt vanskligt på Marienlyst Stadion sedan millennieskiftet. Fjolårets 4-3-viktoria var den första sedan 2003, däremellan hade gästerna rest hem segerlösa från åtta raka bataljer. Vi spikar ettan till rimlig procent.

Läktarens säkra: Tyskland

Tyskland har imponerat på oss inledningsvis och skaffat sig utmärkta förutsättningar att avancera och möjligen knipa förstaplatsen i “dödens grupp”. Ungern ska inte ha något att säga till om utifall Die Mannschaft håller samma nivå som tidigare möten.

Läktarens skräll: Colombia

Colombia har visserligen inlett mästerskapet svagt och nu väntar tuffast möjliga uppgift i form av värdnationen tillika de regerande mästarna Brasilien. Med det kunnande som Los Cafeteros besitter är rådande procentfördelning däremot absurd. Tvåan är tveklöst kupongens främsta kupongrensare i dagsläget.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus