Speltips

Match/event
Europatipset - Torsdag 23/6
Datum
23/06 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Ljungskile - GAIS
1x2
2. Olympic - Oddevold
x2
3. Lindome - Trollhättan
x2
4. Oskarshamn - Åtvidaberg
1
5. BK Forward - Vasalund
2
6. Gefle IF - Haninge
x2
7. Hammarby TFF - Sylvia
2
8. Friska Viljor - Gottne
1x2
9. Skiljebo - IFK Uppsala
1x2
10. IFK Hässleholm - Eslöv
1
11. Nosaby - Kristianstad
12
12. Karlslund - Gauthiod
12
13. Breidablik - KR Reykjavik
2
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 23/6 – Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 23 juni, 2022

Tolv svenska bidrag ackompanjeras av ett isländskt toppmöte på veckans första Europatips. Gravt överstreckade favoriter på såväl Hamre som Gavlevallen viskar om hög utdelning där vi dessutom tycker oss hitta en intressant värdespik på den isländska västkusten. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Ljungskile – GAIS 

Kupongen rivstartar med en spännande seriefinal i Ettan Södra. GAIS toppar tabellen efter 13 spelade omgångar, tätt följda av Ljungskile som ligger två pinnar bakom. På resande tass har göteborgarna inte riktigt visat upp samma nivå som på hemmafronten där målskörden är den tydliga skillnaden. Värdskapet är i sin tur fortsatt obesegrade här på Skarsjövallen men med Fredrik Martinsson och Uba Charles Nwokoma avstängda ska det inte uteslutas att sviten bryts. Vidöppet möte som gör sig bäst helgarderat.

2. Olympic – Oddevold 

Oddevold har varit ligans stora utropstecken under säsongens första halva. Nykomlingarna utmanar i toppskiktet av Ettan Södra där det endast skiljer fyra poäng upp till ligaledarna GAIS. Formkurvan må ha varit nedåtgående men gästerna förtjänade inte minst ett bättre utfall mot Trollhättan. Närmast kommer Uddevalla-klubben från en välkomnande seger mot Torns IF och med nyckelspelaren Kenan Mehovic tillbaka från avstängning tror vi inte Oddevold lämnar tomhänta från Lindängens IP. X2!

3. Lindome – Trollhättan 

Precis som i fjol går Lindome mot en ångestladdad nedflyttningsstrid. På Lindevi IP har arrangörerna inte varit ofarliga där Vänersborg och Falkenberg har fått se sig besegrade. Två klubbar som håller en jämlik nivå med torsdagens kombattant Trollhättan. Gästerna är ur ett defensivt perspektiv fortsatt en av ligans främsta klubbar men har knappast samma spetskvalitet som i fjol då skyttkungen Yoann Fellrath lämnat klubben. På resande fot har de rödsvarta endast lyckats producera fyra strutar på sex bortamatcher. Med det i åtanke står tvåan inte särskilt tryggt på egna ben. Strecka från höger.

4. Oskarshamn – Åtvidaberg 

Oskarshamn har inte motsvarat förväntningarna hittills och befinner sig för närvarande på negativ kvalplats. Med kvalitetsspelare som Zakaria Sawo och Måns Söderqvist torde värdskapet i slutändan klara sig undan nedflyttning relativt komfortabelt. Här väntar en tacksam uppgift för smålänningarna i hopp om att kliva upp till säker mark då nästjumbon Åtvidaberg kommer på besök. Gästerna har endast vunnit en av de inledande 13 omgångarna och deras sex matcher långa segerlösa svit lär utökas här. Trolig etta.

5. BK Forward – Vasalund 

Vasalund åkte på sitt blott andra nederlag då Solnaklubben föll hemma mot tvåan Gefle i lördags. Dessförinnan hade de rödsvarta byggt upp en tio matcher lång förlustfri svit vilket i synnerhet reflekterar gästernas solida försvarsspel. Mycket talar för att Vasalund återvänder till vinnande vägar då nästjumbon BK Forward står för motståndet. Arrangörerna är inte särskilt kreativa på offensiv väg och har därtill bekymmer bakåt vilket inte minst demonstrerades mot Sandviken senast. Tvåan streckas visserligen högt men det finns finare fiskar att jaga i dammen.

6. Gefle IF – Haninge 

Blott fem poäng skiljde dessa klubbar åt i fjol. Gefle IF må ha tagit steg i rätt riktning denna säsong men någon markant skillnad på nivå är det knappast mellan lagen. När arrangörerna dessutom får klara sig utan Oscar Lundin på grund av avstängning är det dags att ifrågasätta procentfördelningen. Haninge trivs utmärkt på resande fot och har lyckats få högre utdelning på bortamark än i sin hemmaborg denna säsong. Att X2 ska prioriteras till rådande streckning är för oss en självklarhet och först på större system ska helgarderingen övervägas.

7. Hammarby TFF – Sylvia 

Hammarby tog sin fjärde raka viktoria då Täby besegrades med 3-0 i måndags. I samtliga av dessa segrar har Bajens talangfabrik hållit nollan intakt vilket är imponerande. På offensiv väg finns det stundtals mer att önska även om kapaciteten finns där hos bland andra Jusef Erabi. Sylvia har i grunden ett högre kunnande och är likt sin motståndare i gott slag. Marwan Baze visade vägen fram mot Motala senast och är en potentiell matchvinnare även här. Vi tar ställning åt öst!

8. Friska Viljor – Gottne 

Friska Viljor surfar vidare på formvågen och tog sin sjunde raka viktoria då Sund IF bortabesegrades med 4-2. Nu stundar ett derby med allt vad det innebär där arrangörernas Filip Siljander, som i fjol spelade för just Gottne, lär vara extra taggad. 23-åringen har imponerat stort under våromgångarna och så även Albin Svensson som ligger trea i skytteligan med sina tio baljor. Gästerna har å andra sidan ett väloljat truppbygge och befinner sig strax bakom sin rival i tabellen. Då tvåan ser ut att erbjuda fint spelvärde är det läge att helgardera.

9. Skiljebo – IFK Uppsala 

Skiljebo fick vind i seglen när vår övergick till sommar. Åtta raka utan nederlag varav sex trepoängare är ett imponerande facit men gör knappast rådande streckning befogad när ett kunnigt IFK Uppsala kommer på besök. Gästerna har inte haft marginalerna på sin sida under de senaste omgångarna men är generellt sett svårslagna. Det vändande mötet var vidöppet och visst kan de vitklädda bjuda upp till dans även på Hamre. Fyll hela brädan med bläck!

10. IFK Hässleholm – Eslöv 

Mycket talar för att bataljen på Österås IP blir en ensidig historia. Så var fallet i det vändande mötet på Ekvalla IP då IFK Hässleholm vann med betryggande 4-0. Förlusterna har duggat tätt för Eslöv även därefter, inte minst på bortamark där gästerna har lämnat tomhänta från de senaste fyra. Noterbart är att arrangörerna får klara sig utan Anton Branting och Vilmer Persson Åhstedt på grund av avstängning men på en rimligt streckad bräda håller vi de gulsvarta i handen. Spiketta!

11. Nosaby – Kristianstad 

Kristianstad har gjort en fin vårsäsong utifrån deras förutsättningar men det är på hemmafronten som de orangeklädda har varit framgångsrika med resultatraden 6-1-0. På resande fot har det endast blivit en seger av sju möjliga vilket är värt att ha i åtanke. Nosaby är ett lag för den undre halvan men arrangörerna har visat uppåtgående form och vunnit de senaste två kamperna på Nya Vallbjörka. Med fint spelvärde västerled är en gaffel (etta-tvåa) en rimlig lösning. 

12. Karlslund – Gauthiod 

Gauthiod har charmat publiken med sin sprudlande offensiv denna säsong. Jacob Berg och David Larsson har noterats för hälften av lagets 30 strutar. Föga förvånande var det dessa två som visade vägen då Herrestad AIF besegrades med hela 6-2 där den sistnämnda stod för ett hattrick. Målgaranti har varit en självklarhet när Gauthiod äntrar planen denna säsong och så torde återigen vara fallet. Karlslund har likväl fått fin utdelning på offensiv väg under de senaste omgångarna vilket har resulterat i tio poäng från de senaste fem omgångarna. Trean Lidköping fick se sig besegrade här på Karlslund Arena för knappt en månad sedan och det är inte otänkbart att de blåröda går samma öde tillmötes. Även här passar en så kallad gubbgardering (etta-tvåa) som handen i handsken.

13. Breidablik – KR Reykjavik 

Island agerar slutdestination där ligaledarna Breidablik välkomnar mästarna från 2019 i form av KR Reykjavik. Värdarna har fått en smakstart på säsongen och plockat otroliga 27 poäng efter tio spelade omgångar. Med risk att minimera denna bedrift har poängskörden varit i överkant där prestationerna inte alltid har varit lika dominanta som tabelläget indikerar. KR Reykjavik har i sin tur endast lämnat tomhänta från två av de inledande tio omgångarna. Måndagens möte borta mot tvåan Stjarnan slutade i delad kompott där KR hade bud på mer. Tvåan är en fräck värdespik.

Läktarens säkra: IFK Hässleholm

IFK Hässleholm hade lekstuga i det vändande mötet och har knappast sämre förutsättningar på hemmafronten. Eslöv har stora bekymmer för stunden och får sikta in sig på att hålla siffrorna nere.

Läktarens skräll: Haninge

Högst oklart hur svenska folket motiverar rådande procentfördelning då det inte skiljer något större lagen åt. Anmärkningsvärt är att Haninge inte har lämnat tomhänta från Gavlevallen vid sina två tidigare besök. När streckningen ser ut som den gör hoppas vi att sviten förlängs!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus