Speltips

Match/event
Europatipset - Onsdag 25/5
Datum
25/05 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Roma - Feyenoord
1x2
2. Lilleström - Vålerenga
x2
3. Forward - Karlstad
2
4. Hammarby TFF - Haninge
12
5. Motala - Örebro Syrianska
1
6. Sollentuna - Sthlm Intern.
1x
7. Sylvia - Sandviken
2
8. Tvååker - Ljungskile
1
9. Vänersborg - Trollhättan
1x2
10. Hammarby - Malmö FF
1x
11. Odense - Midtjylland
1x2
12. Auxerre - St. Etienne
x2
13. Kayserispor - Sivasspor
2
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 25/5 » Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 25 maj, 2022

De svenska Division 1-serierna dominerar onsdagens Europatips med totalt sju drabbningar. Kupongens, som sträcker sig över två dagar, höjdpunkter är däremot alla olika finaler där Europa Conference League och Svenska Cupen sticker ut allra mest. Med 6 miljoner i jackpot är siktet som brukligt inställt på 13 gröna bockar och hög utdelning. Häng med på ett äventyr som dryper av spelvärde! 

Spelstopp: 18:59

1. Roma – Feyenoord 

Neutral mark väntas i Tirana där Roma och Feyenoord ska göra upp om den historiska första titeln i Europa Conference League. Italienarna anses med rätta vara favoriter på Air Albania Stadium, men till över 55 procent kommer det inte på tal att spika ettan. Feyenoord har en offensiv som heter duga och i returen mot Marseille (0-0) visade holländarna prov på osedvanlig defensiv stabilitet. Lyckas de hålla spelare som Abraham och Pellegrini i schack är Giallorossi ingen omöjlig nöt att knäcka. Måla tvärs över och jobba in den lågt streckade tvåan. 

2. Lilleström – Vålerenga 

Eliteserien bidrar med en kamp och det är ett huvudstadsderby från Oslo. Lilleström har flugit som en raket i inledningen och toppar faktiskt tabellen efter 20 inspelade poäng. Blott fem insläppta mål är den största anledningen till succén, men här stundar en flera resor svårare uppgift än vad streckningen vittnar om. Vålerenga har en skyhög högstanivå och i firma Dönnum/Kjartansson finns spets för att såra serieledarna flera gånger om. När tipparna stirrar sig blinda på tabellen är det bara att tacka och ta emot för värdet till höger. X2 spelas! 

3. Forward – Karlstad 

Forward har som väntat fått det tufft i inledningen av Ettan Norra. Nykomlingarna har två knappa segrar mot bottenkonkurrenter på kontot och får troligtvis sikta in sig på bottenstrid under hela säsongen. Josef Ibrahim är avstängd när Karlstad kommer på visit och utan honom slår värdföreningen ur än större underläge. Gästerna från Värmland är ett lag för toppstriden och så länge de sköter sina kort rätt kommer Forward att krokna ju längre matchen lider. Tvåan ser ut att streckas sunt och är en spik att luta sig mot ända upp till 65 procent. 

4. Hammarby TFF – Haninge 

Stockholmsderby från huvudstadens södra delar. Hammarby Talangfotbollsförening går återigen en bottenstrid till mötes, men den här säsongen ser de unga värdarna mer solida ut än i fjol. Jusef Erabi är en lirare med hög höjd i sig som kan skjuta de grönvita kvar i Ettan Norra och anfallaren utmärkte sig i den fina skalpen hemma mot Motala. Haninge har fler strängar på sin lyra men har också överpresterat den underliggande statistiken så här långt. Håller gästerna inte Erabi inom strama tyglar blir det här en marigare uppgift än vad svenska folket tycks tro. Gubben täcker både det troligaste (tvåan) och det mest värdeladdade (ettan) tecknet.  

5. Motala – Örebro Syrianska 

Motala har agerat som två olika lag i inledningen av Ettan Norra. Östgötarna är utan poäng på resande tass, men i den egna borgen har nykomlingarna gjort rent hus så här långt. Totalt 12-2 på fyra matcher är starka papper och ett fortsatt framgångsrikt hemmaspel kan mycket väl vara anledningen till att Johan Orrenius hjärtelag håller sig kvar. Örebro Syrianska har haft svårt att få spelet att kugga i under våren och med frågetecken på deras klart bästa spelare, Cissoko, blir det svårt att hävda sig denna afton. Ettan spikas trots att värdet inte är det bästa. 

6. Sollentuna – Stockholm Internazionale 

Ytterligare ett Stockholmsderby ska betas av när blickarna riktas mot Sollentunavallen. Stockholm Internazionale anländer hit med gott om självförtroende efter en stark inledning, men det är värt att påminna om att gästerna faktiskt är nykomlingar i Ettan Norra. Två förluster på de tre senaste skrämmer inte Sollentuna som i sin tur har lika många vinster på de tre senaste. Värdarna var dessutom på vippen att knipa poäng av topplaget Karlstad och är här ute efter retroaktiv revansch. 1X ska räcka för grön bock. 

7. Sylvia – Sandviken 

Sandviken har i ett par säsonger varit på vippen att ta sig upp i Superettan. Den här säsongen ska det hålla hela vägen och med Naeem Mohammed i de främre leden finns en av seriens vassaste målskyttar. Nio strutar på åtta matcher är kusliga siffror från ghananens sida. Sylvia är i grunden ett framtungt lag och det skulle inte förvåna om värdarna får stora problem att hålla Mohammed i schack. Norrköpings farmarlag har inlett positivt men är inte riktigt så bra som tabellen visar. Tvåan spikas trots att den ser ut att överstiga 50 procent. 

8. Tvååker – Ljungskile 

Det är ruskigt tight i toppen av Ettan Södra där flera lag har häng på den absoluta toppstriden. Ljungskile är ett av dessa och med bara ett insläppt mål på de fyra senaste har gästerna samlat på sig tio poäng. LSK är med det sagt inget lag som bara åker och städar av sina opponenter på resande tass. Tvååker har gått på två raka miner mot slutet men ska trots det kunna stå för en förbättrad insats denna onsdag. Rasmus Andersson är en spelare av högsta snitt i Ettan Södra och hemma på Övrevi är värdarna inte lätta att tas med. Ettan är en fin spik till trevlig procent. 

9. Vänersborg – Trollhättan 

Division Ett-serierna rundas av med ytterligare ett derby, denna gång från Trestad där Vänersborg ska mäta svärd med Trollhättan. De sistnämnda var ett topplag i fjol och har mot slutet hittat in på rätt väg efter fyra raka segrar. Till skillnad från fjolåret har gästerna tagit sin poäng via en stark defensiv, men här blir både försvarsspelet och hela FCT grovt övervärderade av tipparna. Vänersborg kan slå alla lag i denna serie när de har sin dag och det ska inte läsas in för mycket i deras fyra raka utan seger. Prestationerna har varit värda mer än så och här ska den lågt streckade vänstersidan räknas tidigt. Bara plånboken bestämmer om tvåan får vara med och leka. 

10. Hammarby – Malmö FF 

Kristi himmelsfärdsdag slår upp portarna till finalen av Svenska cupen som spelas på Tele2 Arena. Det är givetvis en enorm fördel för Hammarby som sett urstarka ut på egen plastmatta. Ludwigson är ett frågetecken då han missade matchen mot Norrköping på grund av en känning, men å andra sidan har Malmö FF samma problem gällande Christiansen. Skåningarna besväras dessutom av att den senaste tidens insatser inte varit något att skriva hem om. Tre raka förluster skvallrar om detta och här ska MFF vara nöjda om de löser ett oavgjort resultat efter 90 minuter. 1X räcker för grön bock.  

11. Odense – Midtjylland 

Bröndby Stadion står värd för finalen i Danska cupen vilket betyder att varken Odense eller Midtjylland drar nytta av hemmaplan. Andreas Alms mannar hade inte mycket att hurra över i ligaspelet, men mot torsdagens opponenter har De Stribede trivts bra den senaste tiden. En seger och en oavgjord på de två senaste inbördes mötena är ett kvitto på detta och Midtjylland går knappast så säkra som streckningen vittnar om. Vargarna föll kort i kampen om ligatiteln och kommer inte att tillåtas några gratisytor utanför Köpenhamn. Den breda penseln är att föredra när tvåan övervärderas. 

12. Auxerre – St. Etienne 

Auxerre och St. Etienne gör upp om den sista platsen till höstens Ligue 1. De förstnämnda tillhörde Ligue 2 den gångna säsongen och avslutade ligan starkt med tre raka segrar. Av bara farten slog talangfabriken sedan ut Sochaux efter straffar i föregående kvalrunda, men där drog Auxerre nytta av betydligt längre vila i benen inför matchen. Här ges inte samma fördel och St. Etienne ska inte skojas bort trots deras dystra säsong. Gästerna har enorm offensiv spets och visade stor moral när de löste kvalplatsen i den sista omgången. När högersidan streckas ner till under 50 procent av tipparna, men över 60 av oddsmakarna är det en no-brainer att lämna ettan därhän. X2!

13. Kayserispor – Sivasspor 

Turkiska cupen har nått fram till final och det är inte två storlag som drabbar samman. Kayserispor och Sivasspor är 90 minuter från en oförglömlig afton och här lockas vi mycket av de sistnämnda. Sivasspor var det bättre laget i Süper Lig och slog faktiskt Kayserispor med 2-1 i den sista omgången. Félix och Konaté är två spelare som kan avgöra finalen på egen hand för de rödvitrandiga. Kayserispor litar mycket till anfallaren Gavranovic men i övrigt är det inte mycket att hurra över vad gäller spelarmaterialet. De rödgula läckte under säsongen och tvåans smygvärde lockar faktiskt hela vägen till spik! 

Läktarens säkra: Sandviken

Procenten må vara på gränsen, men på en överlag svårspikad kupong är Sandviken en vettig favorit att förlita sig till. Gästerna har en högre högstanivå än Sylvia och fortsätter sitt segertåg i Norrköping. 

Läktarens skräll: Vålerenga

Vålerenga har en trupp som på pappret ska kunna kriga på den övre halvan och känslan är inte att Lilleström är i toppen för att stanna. Tvåan är ett måste som rensardrag! 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus