Speltips

Match/event
Europatipset - Onsdag 26/5
Datum
26/05 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Villarreal - Man United
2
2. Sogndal - Fredrikstad
1
3. Sandnes - Ull/Kisa
x2
4. Esbjerg - Helsingör
1x2
5. Silkeborg - Fredericia
1x2
6. Viborg - Köge
1
7. Altinordu - Altay
x2
8. Arouca - Rio Ave
1x
9. Bodö/Glimt - Haugesund
1x
10. Lilleström - Odds BK
2
11. Molde - Vålerenga
1x2
12. Stabaek - Brann
2
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 26/5 » Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 26 maj, 2021

Alla blickar riktas mot Europa League-finalen under onsdagen där Villarreal och Manchester United gör upp om titeln. Kupongen i övrigt bjuder på hela sju norska bidrag och här finns det sannerligen spelvärde att hämta. Vi gör vårt yttersta för att vägleda till 13 rätt i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Villarreal – Manchester United 

Strålkastarljusen riktas mot Stadion Miejski där årets upplaga av Europa League ska avgöras. Manchester United har varit klara favoriter genom hela slutspelsfasen och har skickat ut lag som Roma, Milan och Real Sociedad. Ole Gunnar Solskjær såg till att vila samtliga stjärnor i det betydelselösa mötet mot Wolves i söndags och Manchesterklubben kommer således med fräscha ben. Villarreal gick i sin tur ett krävande möte mot Real Madrid i den sista omgången och det spelar onekligen en faktor. Noterbart är att “Den gula ubåten” inte har förlorat ett möte i Europa League denna säsong men den sviten kan mycket väl brytas här. Tvåan inleder.

2. Sogndal – Fredrikstad 

Sogndal var så när att säkra en uppflyttning i fjol men föll slutligen i en minst sagt dramatisk drabbning mot Mjöndalen i playoff-finalen. Med en fortsatt stark trupp torde värdskapet vara med och utmana även denna säsong även om säsongsinledningen inte varit den mest övertygande. Succéspelaren Kristoffer Hoven finns bland annat kvar i truppen och Daniel Eid likaså. Fredrikstad tog sig lekande lätt igenom den norska tredjedivisionen i fjol och har fortsatt på inslaget spår med två raka segrar. Gästerna ska dock knappast råda som favoriter borta mot ett lag av Sogndals kaliber. Ettan spikas till fin procent.

3. Sandnes – Ull/Kisa 

Fjolårssjuan Sandnes lär inte ha något att göra på den övre halvan denna säsong. Med varken Kent Eriksen eller Magnus Grødem kvar i klubben har Steffen Landro inte alls samma offensiva kvaliteter att tillgå. Något som varit märkbart under säsongsupptakten där värdskapet lämnat tomhänta från de inledande två omgångarna. Ull/Kisa har stått upp väl mot både Sogndal i premiäromgången samt Åsane senast. Likt sin motståndare finns det mer att önska framåt men i Henrik Kristiansen har gästerna en potentiell matchvinnare. Krysset inleder där tvåan ligger närmast till hands vid gardering.

4. Esbjerg – Helsingör 

Från den norska andradivisionen till det danska ditot som kliver in i säsongens sista omgång. Någon spänning kommer det däremot inte att bli i Promotion Group där de två biljetterna till Superliga redan är utdelade. Esbjerg är “best of the rest” men sedan andraplatsen blev otillgänglig har gnistan slocknat hos värdskapet som förlorat fem av de senaste sju. Helsingör kommer med desto bättre form och har bland annat stått för fina insatser mot ligans giganter Viborg samt Silkeborg. Tvåan prioriteras men garderas tidigt.

5. Silkeborg – Fredericia

Silkeborg kommer att återvända till det danska finrummet efter en imponerande säsong i andradivisionen. Magnus Mattsson har i synnerhet imponerat hos SIF denna säsong och sprutar in mål för tillfället. Här blir ettan dock streckad upp till skyarna i vad som trots allt är ett betydelselöst möte. Frederica har visat sig fullt kapabla till att störa toppklubbarna och vann bland annat höstens inbördes på Monjasa Park. Formstarka Christian Tue Jensen blir att hålla ett extra öga på för värdskapet. Vi helgarderar i hopp om en riktigt fin kupongrensare åt öst.

6. Viborg – Köge 

Efter fyra säsonger i 1st Division:s toppskikt har Viborg gjort sig förtjänta av en återkomst till Superligan. Värdskapet har visat upp en imponerande stabilitet genom hela säsongen och efter 31 spelade omgångar har “The Greens” endast förlorat vid två tillfällen. Köge är i sin tur helt under isen och kommer till detta möte med åtta raka nederlag. Varken offensiven eller defensiven fungerar för närvarande hos gästerna och detta torde Viborg ta hem lekande lätt. Högst trolig etta.

7. Altinordu – Altay 

Den sista platsen till Süper Lig ska tilldelas under onsdagskvällen. Vi håller Altay snäppet högre där den notoriska målskytten Marco Paixao kommer spela en nyckelroll här. Kombinerat med ett kompakt försvar ser vi de svartvita som favoriter mot stadsrivalen Altinordu. När svenska folket då gör det motsatta och lutar åt väst finns det absolut fog för att ta ställning med en spiktvåa. Med det sagt är det inte fel att gardera upp sig med krysset om resurser finns att tillgå.

8. Arouca – Rio Ave 

På Estádio Municipal de Arouca stundar det första mötet av två där en biljett till Primeira Liga står på spel. Rio Ave har haft ett återkommande problem med målproduktionen denna säsong och detta var så när att kosta gästerna kvalplatsen. Arouca stod i sin tur för en sensationell avslutning och var så när att säkra en direktplats med nio raka segrar i bagaget. Värdskapets solida försvar kan mycket väl fälla Rio Ave, som i grund och botten har det högre kunnandet. Vidöppet möte och vi utgår från mitten.

9. Bodö/Glimt – Haugesund 

Vi återvänder till vårt västra grannland för fem torsdagskamper från Eliteserien. På Aspmyra Stadion är en målsnål historia inte känns orimligt mellan två defensivt kompakta lag. Haugesund har inlett säsongen med två raka 0-0-möten men här höjs nivån ordentligt när de regerande mästarna Bodö/Glimt ska besökas. Värdskapet har inlett säsongen starkt med tio poäng av tolv möjliga. Noterbart är att de gulsvarta vann samtliga 15 hemmamatcher i fjol och här ska ettan ses som högst sannolik. Med ettan hårt streckad är det dock inte fel att komplettera med krysset.

10. Lilleström – Odds BK 

Nykomlingarna Lilleström torde få det tufft i högstadivisionen denna säsong. Värdskapet har visat upp ett bristande försvarsspel under säsongsupptakten där nyförvärvet Alexandro Craninx inte direkt har ingett någon trygghet mellan stolparna. Odds BK stod för en imponerande höst i fjol men efter en platt vår fick gästerna nöja sig med en mittenplacering. Med Mushaga Bakenga kvar i truppen och en riktigt spännande förstärkning i Sander Svendsen ska gästerna återfinnas på den övre halvan även denna säsong. Vi tar ställning åt öst.

11. Molde – Vålerenga 

Molde visade prov på karaktär då fjolårstvåan vände ett 2-1-underläge till seger i matchens slutskede mot topplaget Rosenborg. På Aker Stadion är arrangörerna extremt svårspelade vilket bland andra Granada och Hoffenheim fick bevittna under vårens Europa League-slutspel. Med det sagt finns det knappast fog för den skyhögt streckade ettan mot ett Vålerenga som förväntas utmana i toppstriden. Trion Aron Donnum, Vidar Kjartansson och Amor Layouni kan absolut ställa till med oreda här. På större system helgarderar vi – X2 prioriteras.

12. Stabaek – Brann 

Här blir svenska folket tabelltittande och läser den unga tabellen helt utan sammanhang. Brann har haft tuffast möjliga spelschema under säsongsupptakten men de solida insatserna mot topplagen Bodö/Glimt samt Rosenborg bådar gott inför framtiden. Något spelarpoolen inte alls tar i beaktning när de fattar pennan. Nu väntar ett mer tillmötesgående motstånd i form av Stabaek och håller gästerna samma nivå som de senaste två omgångarna ska detta räcka till seger på Nadderud Stadion. En mycket spelvärd tvåa singlas.

13. Strömsgodset – Tromsö

Kupongen avrundas med ett intrikat möte på Marienlyst Stadion. Tromsö är tillbaka i högstadivisionen för att stanna där insatserna mot Molde samt Viking visar vilken kapacitet som finns hos nykomlingarna. Defensivt finns det dock en hel del att finslipa på för Gaute Helstrup och hans tränarstab. Strömsgodset krigade om överlevnad i fjol och kommer sannolikt få göra så även denna säsong. Att ettan i dagsläget överstiger 50 procent är för oss direkt felaktigt och till rådande streckning prioriterar vi bort denna helt. X2!

Läktarens säkra: Viborg

Köge har brakat ihop fullständigt under säsongsavslutningen med åtta raka nederlag. Även om mötet saknar betydelse har vi svårt att se ett annat utfall än att ett imponerande Viborg går segrande.

Läktarens skräll: Vålerenga

Molde är erkänt svårspelade i sin hemmaborg men får alldeles för högt förtroende mot ett lag av Vålerengas kaliber. Spelvärdet riktat åt öst går helt enkelt inte att undvika.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus