Speltips

Match/event
Europatipset - Tisdag 27/4
Datum
27/04 - 2021
Matchstart
19:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Real Madrid - Chelsea
1x
2. Brentford - Rotherham
1x2
3. Brentford - Rotherham
1x2
4. Accrington - Portsmouth
2
5. AFC Wimble. - Rochdale
2
6. Burton - Fleetwood
1
7. Charlton - Crewe
1x
8. Peterborough - Doncaster
1x2
9. Shrewsbury - Lincoln
2
10. Bradford - Salford City
2
11. Cheltenham - Carlisle
x2
12. Exeter - Grimsby
12
13. Forest Green - Barrow
1x2
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 27/4 » Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 27 april, 2021

League One och League Two täcker upp större delen av onsdagens Europatips och här finns det sannerligen gott om spelvärde där i princip varje förhandsfavorit streckas upp till skyarna. Strålkastarljusen riktas mot Alfredo di Stéfano Stadium där en nagelbitande Champions League-semi stundar. Här snackar vi klurig kupong fylld med potential, häng med!

Spelstopp: 19:59

1. Real Madrid – Chelsea 

Helgens oavgjorda resultat mot Real Betis var Real Madrid 17:e raka utan nederlag. Imponerande, i synnerhet med tanke på de tunga avbräck Zinedine Zidane behövt anpassa sig till under våren. Ferland Mendy, Sergio Ramos, Toni Kroos och Federico Valverde förväntas alla missa detta möte. Marängernas oerhört solida försvar är dock något Chelsea torde få problem att luckra upp. The Blues må gjort klara framsteg under Thomas Tuchel men offensivt finns det fortsatt mer att önska. 1X torde räcka på Alfredo di Stéfano Stadium.

2. Brentford – Rotherham 

Det finns inte mycket kvar att spela om i toppskiktet där direktplatserna är tilldelade och playoff-kvartetten redan är bestämd. Det finns således en lucka för nedflyttningshotade Rotherham att få med sig såväl en som tre poäng från Brentford Community Stadium. Anmärkningsvärt är att värdskapet saknar en handfull pjäser till detta möte där bland andra försvarstrion Pontus Jansson, Henry Rico och Henrik Dalsgaard är otillgängliga. Med detta i åtanke köper vi inte den skyhögt streckade ettan och väljer att helgardera. 1X2!

3. Sunderland – Blackpool 

Toppmöte i League One mellan två playoff-aspirerande klubbar. Sunderland har det fortsatt väldigt tungt och med blott tre poäng från de senaste sex omgångarna är playoff-platsen ännu inte helt säkrad. Med det sagt ska det mycket till för att The Black Cats går miste om en plats bland topp sex. Blackpool befinner sig i en betydligt klurigare sits där The Seasiders tycks göra upp med trion Oxford United, Portsmouth samt Charlton om de sista två platserna. Noterbart är att Blackpool inte har förlorat på de senaste tre inbördes och när lagen möttes på Bloomfield Road för cirka två veckor sedan vann de orangeklädda med 1-0 utan att övertyga. En öppen historia där spelvärdet åt öst tilltalar. Strecka från höger och om möjligt hela vägen.

4. Accrington Stanley – Portsmouth 

Accrington Stanley har inget anmärkningsvärt att spela för och det har sannerligen märkts av på prestationerna. Defensivt läcker värdskapet som ett såll för tillfället där prestationerna mot bottenlagen Rochdale och AFC Wimbledon samt tvåan Peterborough var under all kritik. Portsmouth har visserligen inte övertygat de heller de senaste veckorna och trots ett vänligt spelschema har Pompey endast vunnit en av de senaste fem. Detta mot tabelljumbon Bristol Rovers som besegrades med 1-0 hemma på Fratton Park i lördags men det var knappast någon övertygande viktoria. Offensiven med John Marquis i spetsen måste höja sig avsevärt om en uppflyttning ska vara aktuell. Under rådande förutsättningar är tvåan alltjämt ett tänkbart spikalternativ.

5. AFC Wimbledon – Rochdale 

Med kniven mot strupen har såväl AFC Wimbledon som Rochdale hittat formen under säsongsavslutningen. Tre poäng är dock ett måste för de sistnämnda om gästerna ska ha en rimlig chans att kliva upp på säker mark. Knappast någon omöjlighet och visst ska The Dale ses med bättre chanser än procentfördelningen indikerar. Stephen Humphrys är kvitt sina skadebekymmer medan Matthew Lunds tillgänglighet är oklart efter att den rutinerade mittfältaren saknades i lördags. Knapp fördel värdskapet men inte mer än så. Tvåan är en fräck chansspik till rådande streckning.

6. Burton – Fleetwood 

Burton har gjort klara framsteg sedan Jimmy Floyd Hasselbaink tog över rodret vid årsskiftet och kontraktet är redan säkrat sedan en tid tillbaka. Segerlösa från de senaste tre omgångarna må indikera att värdskapet har växlat ner men vi tycker alltjämt att Brewers stått för solida prestationer. Fleetwood, som var så när att säkra en uppflyttning i fjol, håller inte samma nivå denna säsong där den offensiva duon Patrick Madden samt Ched Evans helt klart har saknats. Bakåt är gästerna alltjämt solida och vi skulle knappast bli överraskade om detta möte blir målsnål. Att chansspika krysset är ingen tokig idé.

7. Charlton – Crewe 

Charlton fick som bekant ta klivet tillbaka till League One i fjol och som ovan nämnt går The Addicks en hård kamp om att nå playoff-spelet. Defensiven har förbättrats avsevärt under nya tränaren Nigel Adkins men detta på offensivens bekostnad. Värdskapet har lämnat mållösa från två av de senaste tre omgångarna och har även tappat poäng mot AFC Wimbledon under sin nya tränare. Då Crewe inte har något nämnvärt att spela för är ettan trolig men då denna streckas i högsta laget får krysset göra sällskap.

8. Peterborough – Doncaster 

Peterborough behöver vinna en av de återstående tre omgångarna för att garantera direktplatsen till The Championship. Högst sannolikt bibehåller värdskapet andraplatsen även om så inte är fallet och vi tycker oss fått se ett allt mer avslappnat The Posh de senaste omgångarna. Doncaster visade sin höga kapacitet under hösten men efter en bedrövlig vårsäsong har gästerna trillat ner till mittens rike. Vi håller dock inte med om rådande procentfördelning där ett skakigt Peterborough får alldeles för högt förtroende från svenska folket. Vi helgarderar!

9. Shrewsbury – Lincoln 

Precis som Sunderland torde Lincoln säkra en playoff-plats utan problem. Jorge Grant är kvitt sina skadebekymmer som höll 26-åringen borta från spel i över en månad. Nottinghams framtidslöfte Brennan Johnson, som spenderar denna säsong på lån hos The Imps, har även visat fin form och det saknas knappast offensiv kvalitet hos gästerna. Shrewsbury har redan mentalt förberett sig för uppehåll och ska inte ha något att säga till om här. Tvåan må streckas hårt men det saknas knappast spelvärde på annat håll och då känner vi oss bekväma att singla åt öst.

10. Bradford – Salford City 

Salford City har klättrat i rask takt i det engelska seriesystemet sedan “Class of 92” blev delägare i klubben 2014. Manchesterklubben är i högsta grad med och utmanar om en playoff-plats med tre omgångar kvar att spela där endast en poäng skiljer Gary Bowyers manskap från Newport på den åtråvärda sjundeplatsen. Bradford har i sin tur försvunnit från toppskiktet med fyra raka nederlag och den negativa sviten förlängs sannolikt här. Tvåan spikas.

11. Cheltenham – Carlisle 

En poäng från de återstående tre omgångarna är vad som krävs för att Cheltenham ska säkra en biljett till League One. Det ska självfallet ett lag av The Robins kaliber klara av att lösa. Carlisle kommer högst sannolikt missa playoff-spelet efter att ha lämnat segerlösa från de senaste fem omgångarna. Fyra av dessa har slutat med delad ära där gästerna visat upp ett kompakt försvar. Från de avslutande tre omgångarna måste The Cumbrians gå felfritt, vilket är värt att notera. X2 lockar när ettan streckas upp till skyarna.

12. Exeter – Grimsby 

Grimsby var uträknade efter en bedrövlig höst men med blott två nederlag från de senaste tolv omgångarna har gästerna fortsatt en gnutta hopp att undvika giljotinen. Prestationen mot topplaget Bolton imponerar i synnerhet och mer av den varan behövs då ett playoff-jagande Exeter ska besökas. Värdskapet kommer från tre raka oavgjorda resultat men då båda klubbar desperat jagar tre poäng vågar vi utesluta krysset. Det börjar bli uttjatat om högt värderade favoriter men så är fallet även här – då passar en gaffel (etta-tvåa) utmärkt.

13. Forest Green – Barrow 

Ska det bli en ångestladdad säsongsavslutning trots allt för Barrow? Med tre raka nederlag kommer gästerna allt närmare giljotinen och vid ytterligare ett nederlag kan Grimsby och Southend mycket väl få vittring. Glädjande för gästerna är dock att Forest Green fortsatt får klara sig utan sin skyttekung Jamille Matt. I jamaicanens skadefrånvaro har värdskapet endast skrapat ihop en seger på sju omgångar och i denna takt kommer värdskapet tappa sin playoff-plats. Detta möte är jämnare än vad procentfördelningen ger sken av. Vi helgarderar!

Läktarens säkra: Lincoln

Kvalitet, motivation och form talar alla i Lincolns favör inför detta möte. Här ska The Imps ta sig ett steg närmare playoff-platsen.

Läktarens skräll: Grimsby

Grimsby har hittat fin form under våren och nog för att chansen är minimal men gästerna slåss fortsatt om ett nytt kontrakt. Båda klubbarna är i behov av tre poäng och här kan det nog svänga rejält. Tvåan till fint spelvärde är ett givet tecken på kupongen.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus