Speltips

Match/event
Europatipset - Onsdag 30/6
Datum
30/06 - 2021
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Brann - Lilleström
1
2. Molde - Strömsgodset
1x2
3. Rosenborg - Haugesund
x2
4. Sandefjord - Bodö/Glimt
x2
5. Tromsö - Kristiansund
1x2
6. Viking - Stabaek
x2
7. Hudiksvall - Piteå
1
8. Vänersborg - Lidköping
x2
9. Oddevold - Nordvärmland
1
10. IK Tord - Dalstorp
2
11. Ullared - Västra Frölunda
2
12. Gamla Upsala - Österåker
1x
13. Huddinge - Eskilstuna City
1x2
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 30/6 » Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 30 juni, 2021

Norge och Sverige slår sig samman i onsdagens Europatips och här finns det sanslöst fint spelvärde att hämta. Vi gillar i synnerhet kupongrensarna på Åker Stadion samt Källbrinks IP medan omgångens säkra hämtas från Rimnersvallen. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 17:59

1. Brann – Lilleström 

Nykomlingarna Lilleström är fyllda med självförtroende efter att ha besegrat giganten Rosenborg med 2-0 hemma på Åråsen Stadion. Det var gästernas fjärde viktoria på de senaste fem omgångarna. Gjermund Åsen, som inför säsongen anlände från just RBK, stal rubrikerna mot sin före detta arbetsgivare med ett mål och en assist. På resande fot har de gulsvarta däremot mycket att bevisa och att spelarpoolen riktar favoritskapet åt öst på Brann Stadion är felaktigt. Brann har onekligen haft en knaper säsongsinledning men har i grund och botten ett högre kunnande där Lilleström behöver hålla ett extra öga på Daouda Bamba. Vi singlar ettan till riktigt fin procent.

2. Molde – Strömsgodset 

Visst råder det klasskillnad mellan dessa två kombattanter men ett varningens finger måste ändå höjas. Molde saknar hela sex spelare till detta möte, däribland förstavalet mellan stolparna i form av Andreas Linde. På Åker Stadion är värdskapet visserligen ruskigt svårspelade men att ettan är uppe och nosar på 90 procent köper vi inte. Strömsgodset har inlett säsongen klart godkänt och besegrade bland annat Rosenborg med 2-1. Närmast kommer SIF från en 4-0-viktoria mot Sandefjord där nytillskottet från AZ Alkmaar Fred Friday fick det att lossna ordentligt. Vi fyller hela brädan med bläck!

3. Rosenborg – Haugesund 

Rosenborg investerade rejält inför denna säsong för att minska gapet till Molde samt Bodö/Glimt. Säsongen inledde också lovande med 14 poäng från de inledande sju omgångarna. Därefter har “Trollungarna” lämnat poänglösa från tre raka matcher mot relativt behagligt motstånd. Haugesund har i sin tur stått för en riktigt fin säsongsupptakt även om utdelningen på resande fot mer eller mindre har uteblivit. Med sitt kompakta försvarsspel och en formstark Ibrahima Wadji på topp kan vi absolut se “Gröngölingarna” få med sig både en och tre poäng. X2 är en tänkbar lösning till rådande streckning.

4. Sandefjord – Bodö/Glimt 

Bodö/Glimt lekte hem ligatiteln i fjol och är en het kandidat till att försvara sin mästartitel. Gästernas främsta styrka är dock soliditeten hemma på Aspmyra Stadion. På resande fot har de regerande mästarna endast skrapat ihop en poäng från de senaste två bortamatcherna. Med såväl Ola Solbakken samt Sondre Sorli otillgängliga kan de gulklädda mycket väl få en problematisk afton på Sandefjord Arena. Faktum är att “Superlaget” endast har vunnit en av de senaste fem inbördes här vilket var en marginell sådan under fjolårets succésäsong. Nej, här streckas tvåan väl högt för att lämnas allena.

5. Tromsö – Kristiansund 

Tromsö är ytterligare en nykomling  i Eliteserien efter en kortare period i OBOS-ligaen. Spel- och även poängmässigt finns massa mer att önska av värdarna som hittills inte vunnit på hemmaplan. Kristiansund är inte så tokiga. Ugglorna hakar på i toppen efter 16 inspelade poäng på nio matcher och har på bortaplan både besegrat Sarpsborg likväl som Vålerengen. Det är ett oerhört intrikat möte som väntar i Norges norra delar och här tar vi inga risker – helgardera!

6. Viking – Stabaek 

Bataljen på Viking Stadion är inte så pass ensidig som procentfördelningen ger sken av. Stabaek har onekligen haft en tung start på säsongen och med fem raka nederlag i bagaget placerar sig gästerna som nästjumbo i den unga tabellen. Spelmässigt finns det däremot anledning till att vara optimistiska och med ett allt mer vänligt spelschema inkommande torde de blåklädda klättra i tabellen inom kort. Viking är förvisso svårspelade i sin hemmaborg där 4-1-viktorian mot Vålerenga var ett rejält styrkebesked. När ettan ser ut att landa omkring 70 procent föredrar vi dock att undvika denna helt. X2!

7. Hudiksvalls FF – Piteå 

Piteå fick med sig ett drömresultat i nattmatchen mot Luleå. 0-0 blev till 3-0 med drygt 20 minuter kvar. Sett till matchbilden var det dock långt ifrån rättvist då Luleå var laget som dominerade stora delar av matchen. Till bortamötet mot Hudiksvall är viktige Millbert tillbaka från avstängning vilket är ett plus. HuFF har varit väldigt ojämna inledningsvis. Tre inledande förluster byttes mot tre raka segrar för att därefter åter torska tre i rad. Inför denna nykomlingsbatalj har Benny Dahlins herrskap åter stabiliserat sitt spel och matat på med fyra raka utan förlust. Här kommer den femte! Ettan med, till synes, fint spelvärde är en potentiell spik. 

8. Vänersborgs FK – Lidköping 

Lidköping har inte alls fått det att stämma under säsongsupptakten där defensiven i synnerhet har det problematiskt. Framåt är LFK desto starkare där återvändaren Rasmus Arvidsson håller riktigt hög kvalitet. Vänersborgs FK är inte heller i någon vidare form och sedan premiärsegern mot Yxhults IK har endast bedrövliga Grebbestads IF besegrats. Noterbart är även att Lidköping har inkasserat sju poäng från de senaste tre inbördes möten. Strecka från höger.

9. Oddevold – Nordvärmland 

Fjolårstvåan Oddevold har inlett säsongen riktigt starkt och har siktet inställt på en återkomst till Ettan Södra. Med elva poäng från de inledande fem omgångarna har arrangörerna vittring på förstaplatsen där målskillnaden 12-1 talar sitt tydliga språk. På Rimnersvallen har Tidaholm IFK besegrats med förnedrande 7-0 följt av ännu en trygg 3-0-viktoria mot Kumla. Nordvärmland var länge med i nedflyttningsstriden i fjol men tack vare en stark säsongsavslutning säkrade värmlänningarna slutligen kontraktet komfortabelt. En placering på den undre halvan är återigen att räkna med för de blåklädda. Högst trolig etta.

10. IK Tord – Dalstorp 

Dalstorp imponerade stort i fjol, då i Division 2 – Östra Götaland, och nådde då en playoff-plats. Gästerna besitter ett högre kunnande än IK Tord och här går spelarpoolen ganska tydligt på dagsform. Värdarna har nämligen plockat sju pinnar från de senaste tre omgångarna men då ska tilläggas att motståndet har varit enklast möjliga. Här blir det tuffare och till skillnad från svenska folket håller vi DIF som knappa favoriter. Tvåan är en fräck chansspik till strålande spelvärde.

11. Ullared – Västra Frölunda 

Likt Dalstorp kommer Västra Frölunda från en framgångsrik fjolårssäsong men har inte alls fått det att stämma under säsongsupptakten. Med ynka två pinnar har göteborgarna hand om jumboplatsen. Med det sagt ska gästerna ses med goda möjligheter att ta säsongens första trepoängare mot ett blekt Ullared. Fjolårets inbördes slutade med en övertygande 3-1-viktoria till de grönvita och här gäller det återigen att ta vara på spelarpoolens okunnighet om Division 2-fotboll. Tvåan singlas till riktigt fin procent.

12. Gamla Upsala – Österåker 

Gamla Upsala har inte fått någon önskvärd inledning på säsongen där den bristande målproduktionen har varit ett bekymmer. Faktum är att endast nästjumbon FC Arlanda har producerat färre strutar än värdskapets fem till antalet. Mot målglada Österåker lär det dock finnas en hel del ytor att arbeta på och anmärkningsvärt är att dessa kombattanter möttes för knappt en månad sedan. En batalj Gamla Upsala vann med 2-1 på resande fot. Ettan inleder men garderas snarast där krysset ligger närmast till hands.

13. Huddinge – Eskilstuna City 

Kupongen avrundas i Södra Svealand där Huddinge får väl högt förtroende i vår mening. Värdskapet var illa ute i fjol men säkrade slutligen kontraktet med nöd och näppe. Årets upplaga har HIF inlett desto starkare men med fortsatt mycket kvar att bevisa kan vi inte köpa en etta som landar omkring 75 procent. Eskilstuna City är visserligen inget märkvärdigt motstånd och av de fyra inbördes möten som spelats har Huddinge gått segrandes ur tre. Krita in samtliga tecken på Källbrinks IP och håll tummarna för kupongrensaren åt öst.

Läktarens säkra: Oddevold

Oddevold var uppe och nosade på en återkomst till Ettan Södra redan i fjol och ska ses med goda möjligheter även denna säsong. På Rimnersvallen har värdskapet imponerat stort under säsongsupptakten och här torde västgötarna fortsätta på inslaget spår.

Läktarens skräll: Strömsgodset

Att försöka plocka poäng på Åker Stadion är en otacksam uppgift men visst ska Strömsgodset ses med klart bättre chanser än vad procentfördelningen indikerar. I synnerhet då Molde har en hel del skadebekymmer.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus