Speltips

Match/event
Europatipset - Onsdag 7/7
Datum
07/07 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. England - Danmark
1
2. Malmö - Riga
1
3. Djurgården - Piteå
2
4. Tvååker - Lindome
x2
5. IFK Luleå - Umeå
12
6. Stöde IF - Sandvik
1
7. Team TG - Gottne
1x
8. Enskede - Sthlm Int.
2
9. Ängelholm - Eskilsminne
1x2
10. Asarum - Räppe
x2
11. IFK Hässle. - Karlskrona
1x2
12. Gauthiod - Oddevold
2
13. Karlstad - IFK Skövde
x2
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 7/7 » Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 7 juli, 2021

Inhemsk fotboll täcker upp i stort sett hela kupongen där den nagelbitande EM-semin mellan England och Danmark samt Malmös Champions League-premiär är undantagen. Fenomenalt spelvärde finns att hämta där svenska folket uppenbart inte har gjort sin hemläxa. Vi har finslipat analysen, häng med!

Spelstopp: 18.59

1. England – Danmark 

Football’s Coming Home! Southgates Lejon städade plättlätt av Ukraina på neutral matta (4-0) och får nu förhoppningsvis avsluta med dubbla fajter hemma på Wembley. Britterna står fortsatt utan insläppt mål bakåt i tävlingen och på det hela taget känns Kane, Maguire och gänget ruggigt fina. Danmark har varit något av en saga denna turnering. Först Eriksens kollaps, därefter dubbla nederlag mot Finland och Belgien för att sedan resa sig bragdartat och gå fram som en slåttermaskin. Maehle har varit en av de bästa spelarna i hela EM och lägg därtill en kille som Kasper Dolberg, bänkad i de två första matcherna, tremålsskytt i knock out-rundorna mot Wales och Tjeckien. Här tar det nog dessvärre stopp för de rödvita. England på sin egen nationalarena blir för tufft. Ettan till fint pris spikas.    

2. Malmö FF – Riga FC

Precis som i helgens förlustmöte mot IFK Norrköping får Malmö klara sig utan stjärnan Anders Christiansen. Det ska dock inte göra någon noterbar skillnad mot ett, på pappret, klart sämre Riga FC. Letterna må ha skördat framgångar inom inhemsk fotboll de senaste åren men det säger inte särskilt mycket. På internationell nivå håller RFC inte måttet och det skulle komma som en stor överraskning om gästerna avancerar. På Eleda Stadion måste målet vara att hålla siffrorna nere till en respektabel nivå. Bergetta!

3. Djurgården – Piteå FC 

Djurgården har sannerligen fått ordning på defensiven efter en tung vårsäsong men framåt har stockholmarna det fortsatt tufft. Dessa klubbar möttes faktiskt för drygt en månad sedan, då uppe i Norrbotten, i ett möte som Piteå FC vann med 1-0. En målsnål historia är att vänta även på Stockholms Stadion och även om värdskapet har visat en uppåtgående formkurva är vi inte övertygade om rådande procentfördelning. Tvåan prioriteras till strålande spelvärde.

4. Tvååker – Lindome 

Trots trevande form blir Tvååker chockerande hårt betrodda mot ett svårspelat Lindome. Av de inledande åtta bataljerna hemma på Övrevi har värdskapet endast skrapat ihop två segrar. Senast tappades poäng mot bottenlaget Åtvidaberg vilket var de blårödas tredje raka utan seger i hemmaborgen. Gästerna bröt i sin tur en lång segerlös svit då Torns bortabesegrades med 2-0 i lördags. Spelmässigt gör de svartvita det klart bättre än vad tabellen indikerar och visst ska västgötarna ses med klart bättre chanser att få med sig ett positivt resultat härifrån än vad streckningen antyder. X2!

5. IFK Luleå – Umeå FC 

Det är två konkurrenter från Ettan Norra som gör upp i detta cupmöte. Umeå FC har inlett säsongen betydligt bättre än sin kombattant och med sju segrar från de senaste åtta omgångarna är formen på topp. Bland annat besegrades just IFK Luleå med 1-0 för knappt tre veckor sedan, då hemma på Umeå Energi Arena. Med det sagt är värdskapet svårspelade på Nyabvallen och kommer med en tre matcher lång segerlös svit härifrån. Med det i åtanke finns det självfallet utrymme för den spelvärda ettan på kupongen. En berömd gaffel (etta-tvåa) blir vårt val.

6. Stöde IF – Sandvik 

Sandvik är, som ensam klubb, fortsatt obesegrade i årets upplaga av Division 2 Norrland. Till stor del tack vare den defensiva briljans som har visats upp. Blott ett mål har gästerna släppt efter sju spelade omgångar, ett imponerande facit. Här ställs de nuvarande ligaledarna dock för sitt största test hittills. Stöde IF har vunnit samtliga tre hemmamatcher denna säsong och har en vass offensiv som kommer sätta gästernas solida försvar på prov. Oskar Nordlund har i synnerhet imponerat och med sina fem strutar står 28-åringen på delad skytteligaledning. Vi singlar ettan till strålande spelvärde. 

7. Team TG – Gottne IF 

Team TG kommer från en tung fjolårssäsong i Ettan Norra och var aldrig nära att utmana om ett nytt kontrakt. I fjärdedivisionen skördar värdskapet däremot framgångar och torde utmana om en återkomst redan denna säsong. Gottne IF har efter en pigg säsongsupptakt åkt på tre raka nederlag där 2-1-förlusten mot tabelljumbon Frösö IF svider extra mycket. Får gästerna ordning på försvarsspelet kan de grönklädda säkerligen få med sig poäng från Tegstunets IP men trepoängaren är långsökt. Hur som haver är ettan en given utgång.

8. Enskede – Stockholm Internazionale 

Tidigt returmöte mellan dessa stockholmsklubbar efter förra veckans batalj i Svenska Cupen. Då vann Stockholm Internazionale en öppen kamp som avgjordes på förlängning. Noterbart är att detta möte inte kommer att spelas på Enskedes normala hemmaplan Enskede IP utan på Hammarby IP. Något som torde gynna gästerna något och med tanke på den fenomenala form som de rödsvarta har visat upp lutar det onekligen åt en bortaseger. Tvåan är ett spikalternativ på mindre system.

9. Ängelholm – Eskilsminne 

Ett spännande toppmöte i Division 2 Västra Götaland där Ängelholm får högt förtroende efter en strålande inledning på säsongen. Eskilsminne, som i fjol huserade i Ettan Södra, kommer visserligen från två raka nederlag mot toppduon Sävedalen samt Onsala men har överlag stått för en solid upptakt. Inte minst målfarlige Hampus Stoltz som står som delad skytteligaledare med sina sju strutar. Landar tvåan omkring 15 procent ligger vårt prio åt öst även om Ängelholm är svårspelade i sin hemmaborg.

10. Asarum – Räppe 

Bataljen på Asarums IP är inte alls så pass ensidig som spelarpoolen tycks anse. Likt flera ovanstående möten blir svenska folket tabelltittande och ser Asarum som visat strålande form inledningsvis. Faktum är dock att det inte skiljer något större lagen åt och allt som oftast har det varit vidöppna bataljer när dessa lag har ställts mot varandra. Så torde bli fallet även här och att ettan i dagsläget överstiger 60 procent är med andra ord ögonbrynshöjande. Då förlitar vi oss helt och hållet på att Räppe säkrar minst en poäng med hjälp av sitt kompakta försvarsspel. 

11. IFK Hässleholm – Karlskrona 

Klurigt möte på Österås IP där IFK Hässleholm inte har varit att lita på med en brutal ojämnhet. Efter den imponerande 4-1-viktorian borta mot Eslövs BK har värdskapet endast skrapat ihop en poäng från de efterföljande tre omgångarna. En tuff uppgift väntar här även om Karlskrona inte har fått det att stämma på resande fot. Anmärkningsvärt är att lagen möttes för drygt två veckor sedan, då vann Karlskrona med 3-1 hemma på Karlskrona IP. Med spelvärdet riktat åt öst hoppas vi så blir fallet återigen även om vi inte tar några risker i denna intrikata batalj – helgardera!

12. Gauthiod – Oddevold

Oddevold har siktet inställt på en återkomst till Ettan Södra. Bohuslänningarna är fortsatt obesegrade i årets upplaga efter sju spelade omgångar där målskillnaden 15-2 talar sitt tydliga språk. Gauthiod har inte övertygat nämnvärt under säsongsinledning, trots ett vänligt spelschema. Värdskapet kommer dessutom till detta möte med en hel del frågetecken där skadelistan väcker sig oroväckande stor. Då passar vi på att spika tvåan trots att denna streckas aningen högt.

13. Karlstad – IFK Skövde 

IFK Skövde har tagit Division 2 Norra Götaland med storm som nykomlingar och faktiskt endast torskat en av de inledande sju bataljerna. Här finns goda förutsättningar att glida vidare på formvågen mot ett blekt Karlstad. Värmlänningarna har helt tappat förmågan att försvara och släppt in två mål eller fler i fyra raka matcher. Vi utesluter inte att värdskapet plockar poäng hemma på Klasmossen IP men X2 ska räcka gott och väl.

Läktarens säkra: Malmö FF

Det råder klasskillnad mellan dessa kombattanter och hemma på Eleda Stadion ska Malmö FF praktiskt taget kunna säkra avancemang även i Anders Christiansens frånvaro.

Läktarens skräll: Räppe

Svenska folket står för en riktig bjudning och gör Asarum till tydliga favoriter i vad som bör ses som ett vidöppet möte. Det är bara att tacka och ta emot och hålla tummarna för att Räppe drar det längsta strået.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus