Speltips

Match/event
Europatipset - Torsdag 9/6
Datum
09/06 - 2022
Matchstart
20:45
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Sverige - Serbien
x2
2. Norge - Slovenien
1x
3. Portugal - Tjeckien
1x
4. Schweiz - Spanien
1x2
5. Nordmak. - Georgien
1
6. Grekland - Cypern
1
7. Kosovo - Nordirland
1
8. Malta - Estland
1x
9. Danmark - Kroatien
1x
10. Österrike - Frankrike
1x2
11. Albanien - Israel
x2
12. Azerbajdzjan - Slovakien
x2
13. Moldavien - Lettland
x
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 9/6 – Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 9 juni, 2022

Ett helt Europatips fullproppat med Nations League-matcher! Vi drar igång härligheten med en ruskigt viktig svensk match på Friends. Därefter tar vi oss via mäktiga matcher i Norge och Portugal till avslutningen under fredagskvällen där en handfull kamper tar oss i mål. Flera fina skrällar synas i sömmarna vilket bådar gott då vi jagar större utdelning vid en 13-rätts fullträff. På med bältet, vi kör! 

Spelstopp: 20:44

1. Sverige – Serbien 

Sverige gjorde ingen bra match mot Norge hemma häromsistens. Emil Forsberg var trött och klev av. Alexander Isak kände av en liten skada och både Dejan Kulusevski och Emil Krafth är avstängda inför Serbien hemma. Det är med andra ord ett stukat svenskt landslag. Serberna visade däremot gott gry då Balkan-nationen gjorde 4-1 på Slovenien hemma. Mitrovic målade. Likaså Jovic och Milinkovic-Savic. Den förstnämnda är dock avstängd, men offensiven råder det ingen större fara med hos gästerna. En etta som kommer landa in över 40 procent är det sista tecknet att måla ner. Öppna med X2 i Solna.

2. Norge – Slovenien 

Haaland skickade in en tveksamt dömd straff och rullade därefter in 2-0 på Friends. Norge vann helt rättvist matchen mot Sverige och spelade bitvis en fin fotboll. Nu står Slovenien hemma på menyn. Bortanationen har inte kommit in rätt i Nations League och noterats för dubbla förluster. Finns kraften hos gästerna att störa? Tveksamt men samtidigt har man Oblak som sista utpost och det är en keeper som kan stänga igen matcher helt på egen hand. Med en skenande etta lockar åtminstone krysset till låg procent. 

3. Portugal – Tjeckien 

Tjeckien har spelat en vägvinnande fotboll under samlingen. 2-1 mot Schweiz följdes så när upp med en ny 2-1-viktoria men Spanien genom Inigo Martinez ville annat och kvitterade sent. Silhavy och hans herrskap får nu försöka stå emot en stenhård press från Portugal då Lissabon ska besökas. Värdnationen kunde via framförallt Ronaldos magiska fötter göra processen kort med Schweiz och vinna med klara 4-0 i helgen. Möjligen kan det behöva roteras en del i trupperna med tanke på det komprimerade spelschemat och det kan öppna upp för Tjeckien. Ettan först på José Alvalade, men precis som i Norge är åtminstone värdekrysset ett nödvändigt tecken tidigt. 

4. Schweiz – Spanien 

Schweizarna med coach Murat Yakin roterade en del borta mot Portugal och spelade inte kvartetten Widmer, Freuler, Okafor samt Embolo från start. Det kostade mer än vad det smakade och 0-4 i baken var inget trevligt utfall. Alpnationens andra raka nederlag därmed och nu väntar tuffa Spanien i Genève. La Roja har två raka kryss med sig till den vackra schweiziska staden. Poängtapp även här och chansen till att vinna gruppen blir extremt begränsad. De två senaste matcherna mellan nationerna har slutat 1-1 vid full tid och vi kan räkna med en ny jämn kamp. Precis som väntat överstreckas Spanien vilket öppnar upp för fina skrälltecken i väst. 1X2 liras tidigt.  

5. Nordmakedonien – Georgien 

Georgien har visat de senaste åren att nationen är ett “upcoming”-landslag vilket inte minst Sverige fått erfara. Under denna juni-samling har gästerna varit skoningslösa mot både Bulgarien och Gibraltar men nu väntar betydligt tuffare motstånd. Nordmakedonien slog som bekant ut Italien i playoff-spelet till VM nyligen och rullade också enkelt, utan att förta sig, över Gibraltar i helgen. Bardhi och gänget traskar ut som rättmätiga favoriter och får också fullt förtroende hela vägen upp till 45 procent. Därefter kan garderingar övervägas. 

6. Grekland – Cypern 

Cyperns anfallsspel har varit mer eller mindre obefintligt i matcherna mot Kosovo och Nordirland. Nu ska ö-nationen ställas inför gruppens svåraste uppdrag då Grekland på Panthessaliko Stadio står på tur. Värdarna är under nytt styre då Gus Poyet tagit över rodret. Uruguayanen har fått se sin nya nation vinna med 1-0 i två raka NL-matcher och löser grekerna även denna match med en seger så har Bakasetas och gänget förstaplatsen som i en liten ask. Ett läge som de blåvita givetvis inte slarvar bort. Banketta oavsett streckprocent.

7. Kosovo – Nordirland 

Ian Baraclough har nog ett och annat att fundera över efter 0-0 borta mot Cypern. Britternas andra raka utan seger och därtill är gästerna utan mål framåt. Oroväckande minst sagt. Kosovo i Pristina är ingen enkel uppgift. Tvärtom. Balkan-gänget med spelare som Rrahmani, Rashica, Zeneli, Muriqi med flera är bra och även utan avstängda Muric och Aliti ska hemmalaget klara sig bra. Trots 0-1-förlusten mot Grekland får Kosovo klart godkänt i betyg över sina två första matcher i Nations League. Ettan kliver på tåget först.  

8. Malta – Estland 

I League D:s grupp 2 finns bara tre nationer. Förutom Malta och Estland deltar också San Marino men det här är en duell om förstaplatsen mellan dessa båda nationer. Malta hemma på ön i Medelhavet har gjort ett par ganska bra träningslandskamper under året. Bland annat vinster mot Azerbajdzjan och Kuwait finns noterat och även 0-1-förlusten mot Venezuela var en spelmässigt bra insats från malteserna. Estland å sin sida är i grunden ett något mer stabilt landslag men glänser inte på något sätt. Att vinna med 2-0 över San Marino säger faktiskt ingenting. Med hemmaplan under sina fötter får Malta förtroendet från start.  

9. Danmark – Kroatien 

Parken står som värd då Danmark ska försöka skörda sin tredje raka vinst i Nations League. Hjulmands lirare har varit väldigt bra inledningsvis även om 2-1-skalpen borta mot Österrike satt minst sagt hårt åt. Sett till underliggande siffror stod alpnationen upp väl så bra. Kroatien kunde hämta sig efter 0-3-debaclet mot nyss nämnda österrikare. 1-1 mot Frankrike är givetvis godkänt och kan Modric, Brekalo, Kovacic och övriga komma upp på samma fina höjd som vi alla vet att de kan ska poäng i Köpenhamn inte alls vara någon omöjlighet. Ettan ska garderas tidigt.

10. Österrike – Frankrike 

Ralf Rangnick har fått en kanonstart som förbundskapten för Österrike. Den tidigare United-tränaren kunde dock bara glädja sig åt spelet mot Danmark och inte några nya poäng då skandinaverna lyckades vinna med 2-1 i Wien i måndags. Nu väntar Frankrike. Les Bleus fick bara 1-1 borta mot Kroatien i Split och anfallstrion Griezmann, Benzema och Mbappé fanns alla på bänken från start. Här förväntas en eller ett par av dessa bjässar starta men det betyder inte på något sätt att gästerna kommer rulla över ett bra Österrike. Tidigt läge för en heltäckt bricka. 1X2. 

11. Albanien – Israel 

Målkungen Zahavi är skadad vilket är ett stort avbräck för Israel. Offensivt var det ändå inga större bekymmer för israelerna hemma mot Island i öppningsmatchen av Nations League. Det var bakåt mer att önska fanns då 2-2 lyste på tavlan efter 90 minuter. Albanien tog steget upp från C-divisionen inför i år och har ett par trevligare lirare. Hysaj, Djimsiti, Balaj med flera håller bra klass och i denna grupp kommer albanerna skörda en del poäng. Här överskattas ändå hemmalaget något. Att ettan ska vara uppe och känna på nivåer runt 50 procent är inte rimligt. Stabiliserar Israel sitt försvar något så löser gästerna minst en pinne på Air Albania Stadium. X2.   

12. Azerbajdzjan – Slovakien 

Slovakien står inför en ombyggnation. Hamsik finns inte längre med och spelare som Mak, Dúbravka och Hubocan är också out. Juni-matcherna har inte gått som på räls direkt och 0-1-förlusten mot Kazakstan nyligen var en rent av svag prestation från slovakernas sida. Azerbajdzjan borta är inget motstånd som kommer vika ner sig i första taget. Värdnationen har en tämligen väl sammansvetsad trupp som absolut kan störa på hemmaplan. Tvåan måste med, men så även ett fint rensande kryss. X2 räcker.  

13. Moldavien – Lettland 

Blåbärsligans (Nations League D) grupp 1 besöks då Moldavien och Lettland går i klinch på Stadionul Zimbru. Ingen av nationerna har rosat någon marknad på slutet och 0-0-matchen som värdnationen lirade mot Andorra borta nyligen var ett sömnpiller deluxe. Letterna kan glädjas åt två raka hemmasegrar i tävlingen men 1-0 mot Liechtenstein är ändå inte ett resultat som får gemene man eller kvinna att hoppa högt. Moldavien har inte vunnit en tävlingsmatch hemma sedan 2019 och därtill bara gjort ett mål på fem raka hemmavid. Balterna å sin sida har löst Gibraltar utanför hemlandet sedan november 2020. Det luktar väldigt mycket 0-0 om denna fajt. Spikkryssa! 

Läktarens säkra: Grekland

Grekerna är minst en nivå upp jämfört med Cypern och kommer vinna hemma med ett par kassar. Spikettan är därför omöjlig att ifrågasätta.

Läktarens skräll: Österrike

Frankrikeär rejält pressade och ställs mot ett Österrike som bjudit på riktigt bra spel två gånger om under sommaren. Ettan i Wien är därför ett tidigt måste.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus