Speltips

Match/event
Färjestad BK - Brynäs IF
Datum
19/11 - 2022
Matchstart
15:15
Spelbolag
Spel
Färjestad FT
Odds
1,82
Rygga Spelet
Speltips SHL

Färjestad – Brynäs – 19/11

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 19 november, 2022

Vancouver besegrade Los Angeles enkelt i natt med 4-1 efter bland annat två nya mål av Elias Pettersson. Därmed hittade ML-spelet hem till fina 1,96. Under lördagseftermiddagen/kvällen stundar full omgång i SHL. Äntligen är den svenska ishockeyn tillbaka efter ett längre landslagsuppehåll. Jag riktar blickarna mot Karlstad och kaffederbyt mellan Färjestad – Brynäs.

Jagar serieledning

Fjolårssäsongens SM-guldvinnare, Färjestad, har inte gjort någon besviken hittills under säsongen. Laget övertygar och har lyckats skrapa ihop hela 32 poäng på 17 matcher. Med den noteringen ligger man på en finfin andraplats i tabellen endast två pinnar bakom serieledaren, Växjö. Det skall dock tilläggas att Lakers spelat en match mer.

Tidigare i veckan gästades Karlstadslaget av tjeckiska Mountfield HK i en av två åttondelsfinaler i Champions Hockey League lagen emellan. Matchen var jämn, där Färjestad hamnade i ett 1-3-underläge. Det lyckades man dock vända och vinna med 4-3. Givetvis en mycket stark insats, som lär bygga självförtroende.

Hemma i Löfbergs Arena är Färjestad ruskigt starka. Faktum är att man tagit poäng i fem raka hemmamatcher, varav fyra slutat med vinst efter ordinarie speltid. Sett till de tio senaste hemmafajterna har åtta slutat med tre poäng, en med en pinne och blott en ynka förlust efter ordinarie speltid.

Varannandagslag

Brynäs har startat årets säsong hyfsat då man spelat in 26 poäng på 18 matcher. Man ligger på en niondeplats i tabellen med samma poäng som åttan Frölunda och tian Linköping. Dessutom är man endast en poäng bakom sjuan Leksand och sexan Luleå. Brynäs är faktiskt bara tre poäng bakom trean Skellefteå. Tabelltoppen är jämn.

Senast, vill säga under onsdagen, besegrade man enkelt formsvaga Malmö med 4-0. Segern var såklart viktig och gjorde att man ökade avståndet till bottenlagen i tabellen. För tillfället är Brynäs lite av ett ”varannandagslag” då man vinner och förlorar varannan match. Så har det varit i sex raka fajter. Senast vann man…

Bortaplan är helt klart Brynäs akilleshäl. Faktum är att Gävlelaget endast vunnit två av sina nio senaste matcher på resande skridsko. Det håller såklart inte om man vill ta en direktplats till kvartsfinal. Då krävs det ett bättre poängsnitt på bortais än så.

Dagens speltips

Färjestad FT synas. Spelet finns bland annat till 1,82 hos Expekt. Insats: 2,5 units.

Det skiljer sex poäng och sju tabellplaceringar lagen emellan. Färjestad, som ligger tvåa i tabellen, har dessutom spelat en match mindre än Brynäs. Karlstadslaget är också klart bättre i grunden och skall ses med mycket goda chanser att vinna dagens kaffederby. Dessutom trivs man ypperligt på hemmaplan, vilket åtta segrar på de tio senaste hemmafajterna visar. Brynäs å sin tur är ett av SHL:s sämsta lag på resande skridsko och har endast vunnit två av sina nio senaste bortabataljer. Färjestad har tillika vunnit två raka inbördes möten hemma mot Brynäs. Jag räknar kallt med ett tredje också. I övrigt saknas Brynässtjärnan, Johan Larsson, på grund av en underkroppsskada. Såklart ett tungt avbräck, som kan bli kännbart i eftermiddag.

Allt gott och lycka till!

/Timmy

Spreadsheet: Ishockey – säsongen 2022/23

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juni, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x