Speltips

Match/event
Färjestad BK - Brynäs IF
Datum
30/12 - 2020
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Färjestad FT+Ö2,5
Odds
1,80
Rygga Spelet
Speltips SHL

Färjestad – Brynäs 30/12

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 30 december, 2020

Den föregående speltipsdagen var inget roligt då samtliga tre rekar rättades rött. Det är givetvis inget att göra åt nu, utan istället fortsätter vi att titta framåt. Under onsdagskvällen väntar ytterligare en full SHL-omgång och denna gång vänder jag blickarna mot Karlstad och ”kaffederbyt” mellan Färjestad och Brynäs.

Starka på hemmaplan

Färjestad åkte på stryk senast då Växjö blev försvåra. Lakers, som agerade hemmavärd, vann matchen tämligen enkelt med 4-1 och inkasserade sin elfte (!) raka hemmavinst. För Färjestads del var det lagets andra förlust på de fyra senaste matcherna.

Karlstadslaget ligger på en sjätteplats i tabellen, men är jagade från lagen under, inte minst av Skellefteå som endast är en poäng bakom Färjestad. Tabellsexan behöver därför tre pinnar i afton för att hålla lagen bakom sig och samtidigt blicka uppåt i tabellen. Brynäs, som är jumbo, är sannerligen en passande uppgift för att bärga en ny vinst.

Hemmais är något Färjestad trivs alldeles ypperligt med då laget vunnit sex av sina sju senaste hemmafajter där man bland annat slagit Växjö med 4-2 och Djurgården med såväl 5-2 som 5-0. Laget gör sällan något bottennapp i Löfbergs Arena.

Orkar Brynäs resa sig?

Brynäs säsongsinledning har varit allt annat än rolig då man ligger sist i tabellen efter att endast spelat in 19 poäng på lika många matcher. Gävlelaget har därmed åtta poäng upp till säker mark. Det ska dock tilläggas att man spelat fyra matcher färre än tolvan, Linköping. Brynäs har varit drabbade av covid-19 och har därför kommit rejält efter i tabellen. Orkar laget resa sig när de många matcherna ska spelas i kapp?

Allra senast, vill säga under måndagen, tog Brynäs emot bottenkollegan, Malmö, på hemmaplan där man lyckades vinna med 5-2 efter två mål av Anton Rödin. Vidare ska det tilläggas att två av målen tillkom i tom målbur. Oavsett vad så var givetvis de tre poängen otroligt viktiga för jumbon.

Inför kvällens match kommer nyförvärven Harper som Billins att debutera för Gävle-laget. Kommer de lyfta jumbon direkt, eller behöver duon några matcher för att komma in i laget och dess spelsystem? Min känsla säger det sistnämnda.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Färjestad FT+Ö2,5 (Bet Builder) till 1,80 (2,5u) gånger pengarna.

Färjestad har svarat för en betydligt bättre säsong är Brynäs och är dessutom otroligt bra och stabila på hemmais, vilket åtta vinster på de elva senaste vittnar om. Brynäs å sin tur är direkt usla på resande fot då man förlorat åtta (!) raka matcher som bortalag. Bortser man från de fem gjorda målen mot Skellefteå i sin senaste bortafajt så har laget endast mäktat med fem mål på sina fem senaste bortamatcher. Det håller givetvis inte, i synnerhet inte mot ett hemmastarkt Färjestad, som dessutom är seriens mest målglada lag.

Färjestad har vunnit tre av de fyra senaste hemmamatcherna mot Brynäs och jag räknar kallt med att man tar en ny vinst i afton. Vinner man, vilket jag alltså tror, gör man högst sannolikt minst tre mål framåt. De har man gjort i samtliga ordinarie vinstmatcher under säsongen.

Lycka till!

/ Timmy

William Hill
500 kr Free Bet
  • Betting & Casino
  • Två Bonusar
  • Stort Spelutbud
18+ Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr - Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet Bonus - Regler och Villkor gäller Stödlinjen - Spelpaus - Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria - Spela Ansvarsfullt - Gilltig i 60 dagar. , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - William Hill
Lanserat:
april, 2005
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
William hill är ett av de äldsta spelbolagen som finns, grundat redan 1934 i London. Mycket har hänt sedan dess och William Hill är numera en av de ledande operatörerna på spelmarknaden världen över. William Hill fick svensk spellicens 2019 och har verkat i Sverige sedan dess.
Välkomstbonus - Betting
500 kr Free Bet
Omsättningskrav: 1x