Speltips

Match/event
Färjestad BK - Leksands IF
Datum
17/09 - 2022
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Färjestad FT
Odds
1,89
Rygga Spelet
Speltips SHL

Färjestad – Leksand – 17/9

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 17 september, 2022

Äntligen är dagen med stort D kommen. Dagen då SHL har premiär! Under lördagen bjuds vi på full omgång, där bland annat vårens mästare, Färjestad, ställs mot klassiska Leksand. För övrigt är formen strålande då sex av de åtta senaste spelen rättats grönt. Vi håller tummarna för ny framgång i helgen.

Mästarna mot nya triumfer

Vilken häftig fjolårssäsong Färjestad bjöd på. Man inledde uselt och låg faktiskt i botten av tabellen innan man reste sig och avancerade uppåt i tabellen. Till slut hamnade man på en stabil sjätteplats med sina 82 inspelade poäng, en mer än sjuan Örebro. Därefter slog man ut Skellefteå, Rögle och besegrade till slut Luleå med 4-3 i matcher i SM-finalen.

Mästarna jagar nya framgångar under säsongen 2022-23 och har sannerligen fått en fin start på säsongen. Laget har nämligen vunnit sex av åtta fajter inför SHL-premiären. Bland annat har man vunnit tre av fyra gruppspelsmatcher i Champions Hockey League. Österrikiska Villach har fått se sig besegrade med 7-0 och tyska Straubing med 6-1. Man har också hunnit med att vinna över SHL-konkurrenterna Malmö, Frölunda och Leksand.

Färjestad har förvisso bland annat tappat Jacob De la Rose och Gustav Rydahl, men också fått behålla många nyckelspelare och även fått in en drös intressanta lirare. Karlstads-gänget är återigen en guldaspirant och går såklart efter ett nytt SM-tecken. Även framgång i CHL.

Fågel eller fisk?

Leksand gjorde en okej fjolårssäsong då man hamnade på en stabil åttondeplats med 75 inspelade poäng på 52 matcher. Dock var laget endast sex poäng ifrån att missa slutspel. I det efterföljande slutspelet åkte man på styrk i åttondelsfinalen med 1-2 i matcher mot Oskarshamn. Man tog sig också till kvartsfinal i CHL, där man föll mot Frölunda med totalt 5-8.

Dalmasarna har varit aktiva under försäsongen då man spelat inte mindre än nio (!) matcher. På dessa träningsmatcher har man vunnit fem och förlorat fyra. Två av vinsterna har dock kommit mot allsvenskt motstånd i form av Mora och MoDo. Formen är inget vidare då man endast tagit två poäng på sina tre senaste matcher och de poängen kom mot nyss nämnda MoDo.

I övrigt har Leksand ett ganska trevligt lag. Frågan är dock hur man klarar sig utan sin skyttekung, Max Véronneau? Dessutom ansluter Marek Hrivik senare. Känslan är att det antingen blir fågel eller fisk i år och för mig pekar det mesta på en svagare säsong, där man får kämpa för att ens nå en tiondeplats.

Dagens speltips

Färjestad FT synas. Spelet finns bland annat hos Expekt till 1,89. Insats: 2,5 units.

Under försäsongen har Färjestad vunnit sex av åtta matcher medan Leksand segrat i fem av nio. Dock har tre av Färjestad segrar kommit i Champions Hockey League-gruppspelet, där man bland annat kört över Straubing med 6-1 och Villach med 7-0. Två av Leksands segermatcher har kommit med knapp marginal mot allsvenskt motstånd. På pappret har Färjestad det bättre laget och skall absolut ses med goda chanser att vinna SHL-premiären. Hemmalaget har också redan spelat fyra tävlingsmatcher och bör ha ett högre tempo i benen. Vidare förväntas det att bli fullsatt och vi alla vet hur den arenan kan låta då. Som hemmalag har Karlstadsgänget dessutom vunnit tolv (!) av sina 13 senaste. Snacka om starka papper. Det här tar de regerande mästarna!

Allt gott och lycka till!

/Timmy

Spreadsheet: Ishockey – säsongen 2022/23

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
april, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x