Speltips

Match/event
Färjestad BK - Luleå HF
Datum
28/12 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Färjestad ML
Odds
1,86
Rygga Spelet
Speltips SHL

Färjestad – Luleå – 28/12

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 28 december, 2021

Under tisdagskvällen stundar sex nya SHL-matcher, där vi valt att rikta blickarna mot Karlstad och mötet mellan Färjestad – Luleå.

Äntligen lossnat

Färjestad har minst sagt haft en blandad säsong då man floppade rejält i början, men har spelat upp sig ordentligt på slutet och ligger på en stabil åttondeplats med sina 43 poäng på 28 matcher. Man är nu endast två poäng ifrån den sjätte- och sista direktplatsen till kvartsfinal.

Formen är för tillfället strålande då man vunnit fyra raka matcher och åtta av de tio senaste. Allra senast, på annandagen, bortabesegrade man ett formstarkt Linköping med 3-1.

I kväll väntar ny match, denna gång på hemmais. Just i Löfbergs Arena brukar Färjestad trivas och har sannerligen gjort det på slutet då man vunnit i fem av sina sex senaste matcher. Under denna period har man bland annat besegrat Växjö, Luleå och Rögle, vilket såklart är oerhört starka papper.

Kryssgänget

Luleå har, som vanligt, gjort en bra säsong och ligger på en fin fjärdeplats i tabellen med sina 48 poäng på 28 matcher. Dock är man endast tre poäng före femman Växjö och sexan Oskarshamn samt fem poäng före kvällens motståndare, Färjestad. Det är definitivt jämnt kring kvartsfinalsstrecket.

Tabellfyran är inne i någon konstig form då man är ruskigt svårslagna, men samtidigt har man förtvivlat svårt att vinna matcher efter ordinarie speltid. Faktum är att hela sju (!) raka matcher slutat med ett oavgjort resultat efter 60 minuter. Det måste vara något slags rekord i dessa sammanhang.

För tillfället dras Luleå av en hel del skador, där fyra ordinarie backar saknas. Bland annat Daniel Sondell och Julius Honka, som är viktiga pusselbitar. Det kan bli kostsamt mot ett formstarkt motstånd från Karlstad.

Dagens speltips

Färjestad ML synas till 1,86 hos Bethard.

Karlstadslaget har en ruskigt fin form med fyra raka trepoängare och åtta vinster på sina tio senaste. Endast Skellefteå har spelat in fler poäng sett till de tio senaste omgångarna. Luleå å sin tur är svårslagna för stunden, men har det lika svårt att vinna ishockeymatcher efter ordinarie speltid då man kryssat i sju (!) raka matcher. Vidare saknar man fyra ordinarie backar, vilket bör bli kostsamt borta mot hemmastarka Färjestad. På just resande skridsko har det endast blivit två vinster på de fem senaste matcherna och endast en trepoängare sedan i slutet av oktober. Färjestad har två raka hemmavinster mot Luleå och en tredje räknas kallt in i afton.

Bethard
100% upp till 1000 kr
  • Live Odds
  • Oddsboost
  • Fantasy Sports
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Bethard
Lanserat:
januari, 2018
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.6/5
Introduktion
Bethard är en ny aktör som sedan 2018 storsatsar på att bli en av de största på marknaden. Vilket syntes när man under tidigt 2018 valde att signa Zlatan Ibrahimovic som en av deras frontfigurer som numera även är delägare i bolaget. I denna recension kan du läsa mer om Bethard.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1000 kr
Omsättningskrav: 4x