Speltips

Match/event
Färjestad BK - Luleå HF
Datum
09/05 - 2022
Matchstart
19:30
Spelbolag
Spel
Färjestad ML
Odds
1,80
Rygga Spelet
Speltips SHL

Färjestad – Luleå – 9/5

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 9 maj, 2022

Formen är fortsatt strålande med fem raka gröna bockar och 15 av de 17 senaste liren in. Smått otroligt! Under måndagskvällen väntar Game 6 i SM-finalen mellan Färjestad – Luleå. Gästerna har således chans att ta sitt första SM-guld sedan 1996. Färjestad måste vinna kvällens holmgång, för att tvinga fram en sjunde och avgörande finalmatch. Väl där har Karlstadslaget först chans på sitt första SM-guld sedan 2011.

Hemmaplan väger tungt

Efter två raka förlängningsmatcher, där de båda lagen segrat i en varsin match, var det dags för en större måldifferens senast. Inte helt oväntat lyckades Luleå knipa Game 5 inför en fullständigt kokande hemmapublik. Segersiffrorna skrevs till slut till 4-0 efter att Luleå gått från 1-0 till 4-0 under den sista delen av den tredje perioden. Det sista målet prickades in av Jack Connolly i tom kasse. 32-åringen blev därmed tvåmålsskytt i bataljen.

Matchen var jämnare än vad slutresultatet visade. Men denna gång hade Luleå marginalerna med sig och vann ändå rättvist. Nu har norrbottningarna alltså matchboll och chans att säkra sitt första SM-guld sedan 1996. Allt som krävs är ytterligare en vinst.

Under finalserien har det varit otroligt tydligt att hemmaplan betytt mycket. Samtliga fem finalmatcher har nämligen slutat med hemmavinst. Fortsätter den trenden kommer Luleå stå som slutsegrare i Game 7 i Coop Norrbotten Arena under torsdagskvällen.

Vinna eller försvinna

Förutsättningarna inför kvällens match är enkla. Vinner Luleå fajten tar man sitt blott andra SM-guld i klubbens historia. Segrare däremot Färjestad tvingar man fram en sjunde och direkt avgörande finalmatch, som spelas i Luleå under torsdagskvällen.

Färjestad, som har gjort en fantastisk säsong och framför allt slutspel, är trygga på hemmais. Faktum är att man vunnit samtliga åtta (!) slutspelsmatcher på hemmaplan under våren. Luleå har fått se sig besegrade med 3-2 OT och 4-0, Rögle med 5-4 OT, 6-2 och 3-1. Vidare fick Skellefteå däng med 5-0, 4-1 och 4-3 i kvartsfinalserien lagen emellan. Kan Luleå verkligen rubba hemmagiganten?

Luleå å sin tur har haft det lite tyngre på bortais under slutspelet, trots att man är i final med matchboll. Laget har nämligen ”bara” vunnit tre av sina sex slutspelsmatcher på resande skridsko. Det har blivit förlust mot Färjestad med 2-3 OT och 0-4 samt mot Örebro med 1-2 OT. Dessutom föll man i den sista grundseriematchen (bortaplan) med 3-4 OT mot Timrå.

Löfbergs Arena kommer koka i afton, där Färjestadslirarna vet vikten av matchen. Det finns tillräckligt mycket rutin, kyla och spets för att tvinga fram finalserien till en sjunde och avgörande match. Färjestad spelar med en enorm trygghet på hemmais och jag kan inte tänka mig annat än att man segrar i afton.

Kvällens speltips

Färjestad ML – finns bland annat till 1,80 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
maj, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x