Speltips

Match/event
Färjestad BK - Malmö Redhawks
Datum
18/11 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Malmö Ö2,5 ML
Odds
1,90
Rygga Spelet
Speltips SHL

Färjestad – Malmö – torsdag 18/11

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 18 november, 2021

Efter tolv dagar är det äntligen dags för SHL-hockey igen. Under torsdagskvällen stundar nämligen sex härliga fajter, där vi riktar blickarna mot Karlstad och ”krismötet” mellan Färjestad – Malmö.

Spela hos ComeOn som just nu erbjuder en finfin bonus. Sätt in 250 kr och få 1000 kr att spela för.

Seriens formsvagaste lag

Färjestad målades kanske upp som den största favoriten till SHL-guldet inför säsongen. På pappret har Karlstadslaget ett fantastiskt lag, men på isen har det varit något helt annat. I skrivande stund ligger man på en niondeplats i tabellen med endast 22 inspelade poäng på 17 matcher. Det är på tok för dåligt för det materialet man har.

Sett till de fem senaste matcherna är Färjestad SHL:s formsvagaste lag då man förlorat samtliga (!) fajter, dessutom efter ordinarie speltid. Under perioden har man bland annat åkt på stryk mot bottenlagen Djurgården och Linköping. Det håller såklart inte.

Offensiven har fungerat bra, men defensiven har varit under all kritik. Faktum är att laget släppt in 56 (!) mål på 17 matcher. Med den noteringen är man fjärde sämst i hela SHL. Dessutom har man tredje sämst boxplayprocent och näst sämst powerplayprocent. Det är tydligt att special teams måste förbättras.

Stjärnspäckat lag går trögt

Malmö startade säsongen ypperligt med fyra vinster på sex matcher. Därefter har det gått allt annat än bra och skåningarna ligger numera på en tiondeplats med 20 poäng på kontot. Man har samma poäng som elvan Linköping och är endast en poäng före tolvan Brynäs. Det är inte alls där Skånelaget vill vara.

Laget kommer från tre raka nederlag och har endast vunnit en av sina sex senaste matcher. Lägg därtill att det, på pappret, offensiva laget endast mäktat med ett mål under sina två senaste matcher. Malmö har enorm offensiv kraft i Carl Söderberg, Marcus Sylvegård, Lance Bouma, Magnus Pääjärvi, Fredrik Händemark, Westerholm-tvillingarna med flera. Det är dags att det lossnar nu.

Malmö har, precis som Färjestad, haft det svårt defensiven då man släppt in 55 mål hittills under säsongen.

Dagens speltips

Malmö Ö2,5 ML finns till finfina 1,90 hos ComeOn. Det oddset är alldeles för bra för att inte syna. Kvällens match lär bli målrik då såväl Färjestads som Malmös försvar inte alls är bra för tillfället. Dessutom ”måste” båda lagen vinna denna ”krismatch”. Det finns en enorm potential i båda lagen och kanske syns den i afton? Med tanke på Färjestads usla form ska Malmö ses med en bra chans att rentav segra. Åtminstone smacka in tre mål inklusive förlängning och straffar. Inte alls otänkbart att fajten slutar i stil med 3-3.

ComeOn
100%, upp till 1000 kr
  • Sport & Casino
  • Grymma Odds
  • Bra Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - ComeOn
Lanserat:
juni, 2008
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
Come On! grundades 2008 i Stockholm och är numera en storspelare på den svenska marknaden. Come On:s reklamfilmer kan ses regelbundet på svensk TV. Den mest kända kom ut under 2014 när de sponsrade Liverpool och vi kunde se den nuvarande lagkaptenen Jordan Henderson spela sig själv i reklamen.
Välkomstbonus - Betting
100%, upp till 1000 kr
Omsättningskrav: 8x