Speltips

Match/event
Färjestad - Villach - 2/9
Datum
02/09 - 2022
Matchstart
20:35
Spelbolag
Spel
Färjestad -1,5+Ö3,5 FT
Odds
1,67
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Färjestad – Villach – 2/9

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 2 september, 2022

Äntligen är tävlingsishockeyn igång. Under gårdagen startade nämligen Champions Hockey League där såväl Rögle som Frölunda vann sina matcher. Under fredagskvällen skall svensktrion, Skellefteå, Färjestad och Luleå, försöka med detsamma. Formen är det dessutom inget fel på då tre raka spel hittat hem och vi har en ROI på 135,37% hittills under den korta säsongen. I afton har jag valt att sikta in mig på svenska mästarnas premiärmatch mot Villach.

Vind i seglet

Färjestad startade fjolårssäsongen trevande, men växlade upp i mitten av säsongen och var ruskigt bra under den senare delen. I det efterföljande slutspelet slog man ut Skellefteå och Rögle på resan fram till finalen. Väl där mötte man Luleå och lyckades vinna med 4-3 i matcher efter att ha vunnit den sista bataljen på bortais med 3-0.

Som alltid har det hänt en del i truppen inför årets nya säsong. Karlstadsgänget har dock återigen ett slagkraftigt lag och har goda förutsättningar för en ny succésäsong. Det finns minst sagt mycket kunnande i föreningen.

Försäsongen har gått bra. Laget har spelat fyra matcher, där man segrat i tre av dem. Komiskt nog har man vunnit samtliga matcher med 3-2. Leksand besegrades med 3-2 OT, Frölunda med 3-2 efter straffar och Malmö med 3-2 efter ordinarie speltid. Laget har också hunnit med att förlora mot Leksand med 1-3.

Se och lära

Villach, från Österrike, svarade för en fin säsong i den inhemska ligan då man slutade tvåa i tabellen. I slutspelet blev det vinst i kvartsfinalen innan man åkte ut i semifinalen med 1-4 i matcher mot Fehervar AV19.

Det österrikiska laget gjorde förvisso en stark säsong, men Österrikes liga går inte jämföra med SHL. Färjestad borta är något helt annat än vad klubben är vana vid. I afton blir det lite av ”se och lära”.

Klubben fick däremot en fin start på försäsongen då man besegrade Valpusteria med 7-3. Därefter har det gått allt annat än bra. Faktum är att man förlorat tre raka matcher och släppt in hela 16 (!) mål på dessa. Allra senast fick man styrk av Stavanger med 2-5. Innan dess föll man mot Olten med 2-4 och Rapperswil med 2-7.

Dagens speltips

Färjestad -1,5+Ö3,5 FT synas. Spelet finns bland annat hos Expekt till 1,67. Insats: 2,5 units.

Det råder ingen tvekan om att det är klasskillnad mellan dessa båda lag. Färjestad blev dessutom svenska mästare under våren medan Villach åkte ut i semifinal med 1-4 i matcher i den österrikiska ligan. Samtidigt som Färjestad besegrat Frölunda, Leksand och Malmö under försäsongen har Villach torskat mot Stavanger, Olten och Rapperswil. Dessutom har laget släppt in 16 (!) mål under förlustsviten. Mycket anmärkningsvärt. Jag kan inte se någon annan utväg än att Färjestad tar en behaglig trepoängare. Förmodligen bjuds publiken i Karlstad på en hel del hemmamål. 5-1? Åtminstone 4-2. Det räcker.

Allt gott och lycka till!

/Timmy

Spreadsheet: Ishockey – säsongen 2022/23

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x