Speltips

Match/event
Finland - Sverige
Datum
14/11 - 2021
Matchstart
16:30
Spelbolag
Spel
BLG2M
Odds
1,92
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Finland – Sverige – söndag 14/11

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 14 november, 2021

I och med att Tre Kronor besegrade Ryssland med 4-2 under lördagen rättades Sverige FT grönt. Under söndagseftermiddagen väntar en ny holmgång, nämligen turneringsfinalen mellan rivalerna, Finland – Sverige. Lyckas Tre Kronor kamma hem turneringsvinsten?

Stark leverans av duo

Finland har, som väntat, gjort en stark Karjala Tournement då man vunnit såväl mot Ryssland som Tjeckien och står noterade för maximala sex poäng.

Under lördagen rivstartade man hemma mot Tjeckien och ledde med 3-0 efter en period. Det ska dock tilläggas att man föll med hela 5-16 i skott. Snacka om att ”Lejonen” var effektiva under matchens första 20 minuter. I den andra perioden reducerade tjeckerna två gånger om innan Valtteri Filppula kunde fastställda slutresultatet till 4-2 i början av den tredje perioden.

Miro Aaltonen och Sami Vatanen har gjort en stark turnering. Duon står noterade för fyra poäng vardera och toppar hela Karjala Tournements poängliga.

Utmanar om vinsten

Sverige har, precis som Finland, startat turneringen med två raka trepoängare och har således samma poäng som kvällens motståndare.

Sverige inledde Karjala Tournement genom att 4-1-besegra Tjeckien i Saab Arena, Linköping. Den vinsten följde man upp med ytterligare en under lördagen då Ryssland fick se sig besegrade med 4-2 efter bland annat två mål av Carl Klingberg.

Offensiven har levererat i de två första matcherna då man totalt smällt in åtta mål. Carl Klingberg, Anton Lander och Mathias Bromé har alla gjort tre poäng vardera och toppar den interna poängligan. Klingbergs samtliga poäng har tillkommit via mål, vilket naturligtvis är starkt.

Dagens speltips

Förutsättningarna inför kvällens rivalmöte är enkla. Det vinnande laget, oavsett ordinarie speltid, förlängning eller straffar, kommer vinna turneringen. Finland har smackat in sju mål under turneringens gång medan Tre Kronor gjort åtta. Offensiven hos de båda lagen har således fungerat bra. Känslan är att den även fortsätter så i afton då båda nationerna givetvis går för vinsten. Betsson har BLG2M till 1,92. Det spelalternativet till det oddset känns, på förhand, väldigt trevligt.

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x