Speltips

Match/event
Formel 1: Bahrain Grand Prix 2022
Datum
20/03 - 2022
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
2st Ferraribilar topp 3 & fler!
Odds
2.20 & fler!
Rygga Spelet
Speltips Formel 1

Formel 1: Bahrain Grand Prix 2022 20/3

Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 20 mars, 2022

Kvalet gick lite som väntat där Ferrari och Red Bull var snabbast och Mercedes fick nöja sig med trejde och femte startraden. Mindre än 24timmar senare är det dags för att GP körandet och bilarna står i Parc Ferme. 4.69units + under kvalet och vi vill sätta fortsatt +resultat.

Leclerc med sin tioende pole!

Med tanke på att han lyckades plocka sju poles under sitt första år med Ferrari (2019) förväntar man sig att det ska vara högre än tio nu, men icke. Med ett tufft 2020 och ett 2021 där Mercedes och Red Bull dominerade så har det inte blivit mer än 9 totalt, innan denna helg. Både han och Sainz startar topp 3 i detta GP och tillsammans med Verstappen var de relativt övertygande. Perez är cirka tre tiondelar efter Sainz samt att Hamilton är ytterligare tre tiondelar efter honom.

Ifall ett lag får första och tredje plats efter ett kval är det uppenbart att bilen fungerar bra. Men för att ytterligare styrka det kan vi se både Haas och Alfa Romeo högt uppe på listorna också. Det som lagen har gemensamt är att alla använder en Ferrarimotor. Kevin Magnussen i Haas bilen tog sig till en sjunde plats samt att Bottas för AR tog sjätte! De har definitivt försprånget i denna säsong från start, men hur säsongen slutar kan vara helt annorlunda.

Mercedes med en *dålig* bil

Jag minns inte när Mercedes fick ett såhär dåligt resultat senast. När båda orginalförarna har varit och kört har de inte ofta missat de två första raderna, vilket de gjorde idag. Det är den bilen som störs mest av alla med porpoising’en och har väldiga problem på några rakor. Utöver det har de även inte haft en särskilt bra motor, vilket även syns på vilka andra lag som kör med den.

Mclaren hade även dem ett utav sina sämsta qualifies någonsin då Ricci kom 18e plats och Norris 13e. Williams bilen är svårt att hoppas på för mycket men Albon hamnade på 14e plats och Latifi sist av alla med över 6 tiondelar till nittonde plats. Att de tar sig upp på podium blir tufft och kräver mirakel och endel urkörningar från Ferrari samt Red Bull. Mercedes är dock det bästa laget någonsin att rätta till sin bil till framtida GP’n och de kan fortfarande bli farliga in the long run.

Dagens speltips

Tre förare som var överlägsna igenom alla kvalrundor. Dessa tre förare startar som topp 3 och det jag tror starkast på är att de kommer att sluta så också. Även fast det kan bli tuffa varv här och var så tror jag inte att Perez, Mercedes bilarna eller någon annan kan hota dem. Att dessa tre förare kör ur och inte åker över mållinjen känner jag också är otroligt. Unibet erbjuder ett odds på att båda Ferrari förarna hamnar på podiet till ett mycket spelbart odds.

Därför väljer jag att spela på att båda Ferrari förarna hamnar topp 3 till oddset 2.20 hos Unibet (2.5units)

Oddsen säger att det inte kommer vara särskilt många som kör i mål, detta delvis för att det finns de som kan få problem då det är första gången ett GP körs med denna bil. Andra problem som kraschar är inte heller dem helt ovanliga under race som dessa. Dock tror jag att de första två raderna kan smita iväg väldigt fint tillsammans och att det inte blir överdrivet stökigt under GP’t.

Därför väljer jag att spela på att det INTE blir någon säkerhetsbil under racet till oddset 3.50 hos Bet365 (1unit)

I snabbaste varvet sektionen är givetvis Verstappen och Leclerc stora favoriter. Min tro är dock att Sainz kan sluta trea med relativt stor marginal för att ta ett extra pit stop och sätta en fastest lap tid i slutet av racet. En långsökt tanke tillsammans med att det är mer än möjligt att han kör snabbast under ordinarie förhållanden.

Därför väljer jag att spela på att Carlos Sainz Jr sätter snabbaste varvet till oddset 5.50 hos Unibet (1unit)

Sista spelet som läggs är ett som liknar det första, huvudspelet, fast lite strängare. Bet365 erbjuder spel på Straight Tricast där man ska sätta 1an, 2an och 3an för racet. Det oddset som är mest lockande är att Ferraribilarna vinner och Verstappen håller sig kvar som 3a.

Därför väljer jag att spela att ordningen blir 1. Leclerc, 2. Sainz & 3. Verstappen till oddset 17.00 hos Bet365 (0.25units)

Lycka till med era spel!

/ David

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x