Speltips

Match/event
Formel1: SaudiArabiens GP qualifying
Datum
26/03 - 2022
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Albon > Latifi, Ocon > Alonso & Tsunoda > Gasly
Odds
2.80 & 3.25
Rygga Spelet
Speltips Formel 1

Formel1: SaudiArabiens GP qualifying

Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 26 mars, 2022

Förra helgen gick definitivt starkt! Vi var nära på att gå helt rätt igenom även i GP men efter att Verstappens motor slutat fungera, tappade vi vår 17oddsare. Totalt fick vi 5.44units + under helgen, något som blir svårt att replikera men det är något vi satsar på!

Free Practice 1

Lite andra förhållanden än de som kommer vara under kval och race, men inte extremt stora. Det är inte en extrem värme som skiljer likt i Bahrain men istället annorlunda för förarna. En väldigt härlig bana som körs på kvällstid med elljus på spåret. Första träningen var det många som satte på softdäck (C4) i slutet, men inte Red Bull bilarna. Verstappen hade ledningen i träningen hela tiden då han själv förbättrade sin tid ständigt. Ferraribilarna med softdäck var dock för mycket, då han själv hade kört på hårda (C2) hela tiden. Endast Leclerc tog honom och det var endast med 1.2 tiondelar.

Utöver det såg vi fina resultat från många andra förare, förutom Mercedes. Tsunoda lyckades få en sjätteplats samt att Bottas kom trea. Det är alltid positivt för dessa lag att se att de har fart tidigt i helgen, speciellt på en så tight snabbkurvig bana som denna. De största problemen i denna träning var för Haas som endast fick in ett fåtal varv på Mick’s bil, då Magnussens inte var körbar. Utöver dessa två förare var det de två Williamsbilarna som kom sist tätt följt av både Hulkenberg och överraskande nog, Russell i Merc bilen.

Free Practice 2

Det började väldigt likt som första practicen där Verstappen hade ledningen länge. Här körde alla på mediumdäck i början och fortsatte sedan att köra soft, alla förutom Red Bull. Två träningar irad där de inte rör sina softdäck vilket kan betyda att deras strategi för racet är många där. Även det faktum att de har fullt med nya softdäck till kvalet är viktigt.

Topp 2 slutade exakt likadant som FP1 där Verstappen kom två med 1.4tiondelar efter Leclerc. Mercedesbilarna var här lite högre upp och kom stabilt som tredje team. Det som var mest förvånande här var att det verkar som att Mclaren har fått igång Lando Norris bil någorlunda iallafall då han kom 7a! Återigen kom inte Haasbilen som tillhör Kevin Magnussen ut, vilket inte alls är bra för deras racekalkyleringar.

Dagens speltips

Någon som har gjort två väldigt bra fria träningar hittills är japanen Yuki Tsunoda. Han kom 6a på första och 10a på andra, där han slog sin lagkamrat. Att han slår honom i kvalet är lite mer otroligt, men vi får ett givmilt odds på det. Även att Albon fortsatt utkvalar sin lagkamrat känns aktuellt även fast oddsen sjunkit sen förra helgen. Ocon har presterat bra hittills denna helg samt gjorde det bra förra helgen. Även det faktum att han kom 4a för bara några månader sedan på denna bana talar gott för hans resultat.

Därför väljer jag att spela på att Yuki Tsunoda utkvalar sin lagkamrat, Pierre Gasly, till oddset 3.25 hos Bet365 (1unit) Samt

En dubbel på att Ocon slår Alonso samt Albon slår Latifi till oddset 2.80 hos Unibet (1.5units)

Lycka till med era spel!

/ David

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x