Speltips

Match/event
Frölunda HC - Färjestad BK
Datum
15/10 - 2022
Matchstart
15:15
Spelbolag
Spel
Frölunda ML
Odds
1,71
Rygga Spelet
Speltips SHL

Frölunda – Färjestad – 15/10

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 15 oktober, 2022

Vi har nått säsongens första formsvacka då tre raka spel rättats rött. Ingen idé att gråta över spilld mjölk, utan vi gnetar på för ett trendbrott. Under lördagseftermiddagen skall det spelas sex matcher i SHL. Bland annat mötet mellan topplagen Frölunda – Färjestad. Den synar jag!

Fin form

Trots att Frölunda har -3 i målskillnad ligger laget på en tredjeplats i tabellen med 16 inspelade poäng på nio matcher. Med den noteringen är man faktiskt endast två pinnar i från serieledning.

Göteborgslaget har varit bra under den senare tiden då man segrat i tre raka tävlingsmatcher och i fyra av de fem senaste. Allra senast bortabesegrade man dåvarande serieledaren, Skellefteå, med klara 5-2 efter en strålande insats. Man har också besegrat franska Grenoble (7-4) i Champions Hockey League och Luleå (2-1) under segersviten.

Storstadslagets powerplay är seriens sämsta och Ryan Lasch har svarat för blygsamma fyra målgivande passningar på nio fajter. Trots det går alltså Frölunda starkt. Dessutom lyckades man näta i numerärt överläge senast mot Skellefteå. Kanske lossnar det nu?

Grus i maskineriet

Fjolårets SM-guldvinnare, Färjestad, ligger som väntat i toppen av tabellen. Laget har skrapat ihop 15 poäng och är endast en poäng bakom trean Frölunda och tvåan Skellefteå. Till förstaplatsen har man tre poäng upp.

Karlstadslaget öppnade säsongen mycket lovande, men har fått lite grus i maskineriet under den senare tiden. Under tisdagen spelade man bortamatch i Champions Hockey League, där man chockerande nog föll med 3-4 borta mot polska Krakow. I torsdags blev man nollade i den inhemska ligan mot Luleå (0-3).

När det kommer till bortaspel brukar laget ha det betydligt svårare att ta poäng än hemma. Sett till de sju senaste fajterna på resande skridsko har man faktiskt bara vunnit två och det mot Oskarshamn och Timrå, som inte är jättemeriterande.

Dagens speltips

Frölunda ML synas. Spelet finns bland annat hos Expekt till 1,71. Insats: 2,5 units.

Två lag som ligger bredvid varandra i toppen av tabellen. Såväl Frölunda som Färjestad är tippade i just toppen och är således guldaspiranter. För tillfället är Frölunda det formstarkaste laget och 5-2-vinsten senast borta mot Skellefteå var givetvis en mycket bra prestation. Färjestad har förlorat två av två matcher i veckan. Bland annat mot mediokra Krakow. Det brukar bli sevärda och härliga fajter mellan Frölunda – Färjestad. Dagens möte lär inte bli något undantag. Frölunda är ett av Sveriges absolut bästa lag på hemmaplan och skall gälla som favoriter. Dessutom brukar man trivas ypperligt mot Färjestad. Eller vad sägs om tio (!) raka hemmavinster mot ”kaffelaget”? Vi håller tummarna för en elfte också!

Allt gott och lycka till!

/Timmy

Spreadsheet: Ishockey – säsongen 2022/23

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
april, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x