Speltips

Match/event
Frölunda HC - Leksands IF
Datum
14/12 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Ö5,5 mål
Odds
1,95
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Frölunda – Leksand – 14/12

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 14 december, 2021

SHL har tagit juluppehåll, men Champions Hockey League fortsätter sitt slutspel med kvartsfinalsreturer under tisdagskvällen. Bland annat bjuds vi på svenskmötet mellan Frölunda och Leksand, där gästerna har en tuff uppgift framför sig.

Utskåpade senast

Frölunda går, som alltid, bra i de tävlingssammanhang man ställer upp i. Göteborgslaget ligger tvåa i SHL och är i kvartsfinal i Champions Hockey League. Mycket mer än så kan man inte begära vid denna tidpunkt.

Efter ett starkt gruppspel, med fem vinster på sex matcher, tog Frölunda sig vidare till åttondelsfinal, där man slog ut tyska Mannheim med smått otroliga 14-2 (!) efter att man vunnit en av bataljerna med 10-1.

Även den första kvartsfinalmatchen mot Leksand slutade med vinst. Segersiffrorna skrevs till klara 5-2, vilket givetvis är ett utmärkt resultat inför returmatchen i Göteborg under tisdagskvällen. Dock föll man senast hemma mot Brynäs i SHL med 0-4, vilket är aningen oroväckande. Laget måste vara rejält påkopplat i kväll, för Leksand har inte gett upp drömmen om CHL-semifinal.

Ny formsvacka

Leksand har överlag gjort en fin säsong då man ligger sjua i SHL-tabellen endast två poäng ifrån en direktplats till kvartsfinal. Sedan är man även i kvartsfinal i klubbens första Champions Hockey League-turnering.

Leksand vann de fyra inledande matcherna i CHL-gruppspelet och blev klara för slutspel redan då. I åttondelsfinalen mötte man Klagenfurt och lyckades ta sig vidare efter en makalös urladdning på hemmais. Man föll nämligen i den första matchen med 0-4, men lyckades vända på steken då man vann returmatchen i Tegera Arena med hela 8-1!

I den första kvartsfinalen mot Frölunda blev det en tung förlust med 2-5. Dalmasarna är inne i en tyngre period och har faktiskt förlorat fem raka tävlingsmatcher. Man är ofta med bra målmässigt, men lyckas inte knipa en vinst. Vändningen kommer såklart snart. Kanske rent av i kväll?

Dagens speltips

Ö5,5 kommer synas till 1,95 hos Betsson. Frölunda gör allt som oftast minst två mål framåt, i synnerhet på hemmaplan. Leksand å sin tur har en mycket fin offensiv, men har fått lite grus i maskineriet på slutet. Vidare föll man med 2-5 i returen och måste således göra minst tre mål framåt för att ens ha chans på förlängning och avancemang. Dalalaget måste alltså ”gå för det” i afton. Känslan är den att Leksand definitivt kommer göra ett tappert försök. Det finns dessutom ingen viktig SHL-match runt hörnet då det är uppehåll. Kvällens match är den sista för såväl Frölunda som Leksand innan ett tolvdagars långt matchuppehåll väntar. Känslan är således att lagen kommer tömma sig rejält i afton. Ö5,5 har gått in i två av Leksands och Frölundas tre senaste fajter. Linan har också suttit i säsongens samtliga tre inbördes möten. Med tanke på förutsättningarna kommer vi säkerligen få en ny målfest i afton. Ge oss åtminstone sex mål!

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x