Speltips

Match/event
Frölunda HC - Linköpings HC
Datum
25/08 - 2022
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Frölunda FT
Odds
1,76
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Frölunda – Linköping – 25/8

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 25 augusti, 2022

Försäsongen rullar vidare med en hel hög med matcher under torsdagskvällen. Bland annat skall SHL-konkurrenterna, Frölunda och Linköping, gör upp.

Stark inledning

Frölunda är alltid ett lag att räkna med när det kommer till topplaceringar i grundserien och tävlande om titlar. I fjol slutade man på en fjärdeplats i tabellen och slog sedan ut Växjö med 4-0 i matcher innan det tog stopp mot Luleå i semifinalen. Man vann också sin Champions Hockey League-grupp och tog sig hela vägen till semifinal, där det tog stopp mot Rögle.

Trots en fin fjolårssäsong blev det inga titlar. Göteborgslaget, som bland annat vunnit fyra av de sex senaste CHL-mästerskapen, lär vara ruskigt revanschsugna inför kommande säsong och lär göra precis allt för att knipa någon eller flera titlar.

Laget har fått en fin start på säsongen då man vunnit tre av fyra försäsongsmatcher. Enda förlusten kom mot fjolårets SM-guldvinnare, Färjestad, med 2-3 efter straffar. Inte direkt något att skämmas över. Segrarna har kommit mot Leksand med 4-3 OT, Visby-Roma med 5-1 och senast Djurgården. I det storstadsmötet vann man med förkrossande 8-1!

Svag försäsong

Linköping har haft några tyngre säsonger och fjolåret var inget undantag. Laget slutade på en elfteplats och missade slutspel för fjärde säsongen i följd.

Det har hänt en del med truppen inför den nya säsongen. Bland annat har man plockat in fina förstärkningar i Ty Rattie, Linus Hultström och Oscar Fantenberg. Samtidigt har man tappat många viktiga kuggar. Linköping känns därför ganska likvärdigt med fjolårets upplaga. Väntar ny bottenplacering?

Säsongen har tillika börjat allt annat än bra. Man har spelat tre matcher och förlorat samtliga med tremålsmarginal. Först föll man mot Oskarshamn med 3-6, därefter Örebro med 0-3 och senast Växjö med 2-5. Totalt har det alltså blivit 5-14 i målskillnad.

Dagens speltips

Frölunda FT synas. Spelet finns bland annat hos Betsson till 1,76. Insats: 3 units.

Träningsmatcher är, som tidigare nämnt, alltid luriga. Dock känns kvällens möte mellan Frölunda – Linköping ”enkelt” att förutse. Det är tydligt att Frölunda matchas hårt och går för det, trots att det endast är träningsmatcher. Man vill hitta formen och matchtempot lagom till CHL-premiären om mindre än en vecka. Kvällens möte blir därför ett genrep, vilket man såklart vill vinna. Dessutom spelas matchen i Frölundaborg under Frölundadagen. Det finns således alla förutsättningar för seger. Linköping å sin tur har varit usla under försäsongen och brukar inte trivas i Göteborg. Faktum är att man endast tagit två ordinarie bortavinster mot Frölunda under de sex senaste åren.

Allt gott och lycka till!

/Timmy

Spreadsheet: Ishockey – säsongen 2022/23

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x