Speltips

Match/event
Frölunda HC - Luleå HF
Datum
21/04 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Frölunda ML
Odds
1,87
Rygga Spelet
Speltips SHL

Frölunda – Luleå – 21/4

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 21 april, 2022

SM-slutspelet fortskrider med ny föreställning i afton då Frölunda skall försöka kvittera matchserien mot Luleå. För övrigt går vi för nionde (!) raka grönrättade rek. I dagsläget är formen otvivelaktigt utmärkt. Bäst att smida medan järnet är varmt.

2×4-2=2-1

Frågetecken kring rubriceringen? Jag skall tydliggöra. Den är enkel. Luleå har övermannat Frölunda i två raka matcher, där segersiffrorna skrivits till 4-2. Efter de dubbla triumferna har laget vänt semifinalen och leder numera matchserien med 2-1. Alltså 2 (matcher) x4-2 (resultat) =2-1 (aktuell serieställning). Helt begripligt… Eller hur? Nåja, vi släpper det. Bara en oduglig ansträngning till att vara lite fyndig och skojig. Förresten. Har jag nämnt att jag blev pappa för knappt ett år sedan? Hur som haver.

Senast gjorde Luleå en bra match, likaledes Frölunda. Semifinal 3 kunde således slutat hur som helst och denna gång var det Luleås tur att ha marginalerna med sig. Linus Omark var inte helt oväntat förgrundsfiguren under tillställningen. Stjärnan noterades för två mål och avancerade upp i toppen av slutspelet poängliga med sina 12 pinnar (3+9) på åtta matcher.

Luleås fina hemmatrend fortsätter, trots plumpen i semifinal 1. Laget har vunnit fem av sina sex senaste matcher i ”Delfinen” och blir svårstoppade i sin hemmaborg även framöver.

Piskat att vinna

Med tanke på att Frölunda ligger under med 1-2 i matcher och inte har någon hemmaplansfördel är utgångsläget tufft. Göteborgslaget är närmast piskat att vinna i afton. Om inte krävs tre raka vinster, för att avancera till SM-final. Två av dessa segrar måste dessutom snickras ihop i Coop Norrbotten Arena, vilket är lättare sagt än gjort.

Hemma i Scandinavium är Frölunda normalt sett skrämmande bra, trots 2-4-förlusten senast. Innan det nederlaget hade Roger Rönnbergs mannar vunnit tio av de elva senaste i storstaden. Bland annat slog man Växjö tre (!) gånger och nollade såväl Leksand som Skellefteå. Ytterligare blev det övertygande vinster mot Färjestad och Rögle, som för övrigt gör upp i den andra semifinalen. Resultaten säger mycket om lagets hemmakvalitet.

Under torsdagskvällen kvittar det att Luleå är en ruskigt bra motståndare och får tillbaka målkungen, Pontus Andreasson efter avstängning. Inför sina fanatiska hemmafans i en fullsatt arena skall Frölundas rutinerade lagbygge kvittera den här matchserien. Det är min bestämda uppfattning. Stjärnor som Ryan Lasch, Joel Lundqvist, Radan Lenc, Michael Spacek och Andreas Borgman vet vad som krävs. Och en stekhet och pånyttfödd Patrik Carlsson lär inte ligga på latsidan. Hur jag än visualiserar kvällens tillställning står Roger Rönnberg och ler mest efter slutsignalen. Det kan bli jämnt, rent av förlängning. Men ni minns väl? Frölunda har vunnit nio (!) raka holmgångar som fått avgöras efter förlängning/straffar.

Kvällens speltips

Frölunda ML – finns bland annat till 1,87 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
maj, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x