Speltips

Match/event
Frölunda HC - Växjö Lakers
Datum
05/04 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
U5,5 mål
Odds
1,81
Rygga Spelet
Speltips SHL

Frölunda – Växjö 5/4

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 5 april, 2022

Under tisdagskvällen stundar två nya kvartsfinalmatcher i SM-slutspelet. Frölunda gästas av Växjö och Skellefteå får besök av Färjestad. Såväl Färjestad som Frölunda leder respektive matchserie med 2-0, vilket betyder att Växjö och Skellefteå mer eller mindre måste vinna i afton. Inget lag har nämligen vänt ett 0-3-underläge i matcher i svensk ishockey.

Mentalt övertag

Oj, vilket psykologiskt övertag Frölunda har på Växjö efter de inledande kvartsfinalerna. I Game 1 tappade Frölunda 3-1 till 3-3, för att sedan avgöra i förlängning. I Game 2 tappade Frölunda 4-2 till 4-4, för att sedan avgöra i förlängning. Alltså identiska utgångar, så när på antalet mål i matcherna. Men det stannar inte där.

De båda lagen har drabbats samman sex gånger hittills under säsongen. Fyra av dessa holmgångar har slutat oavgjort efter ordinarie speltid. Och hör på denna. Frölunda har vunnit samtliga (!) matcher efter övertid. Snacka om mentalt övertag.

Göteborgslaget har sannerligen nerver av stål när det vankas avgöranden. Faktum är att man har åtta (!) raka vinster, när kamperna fått avgöras efter förlängning eller straffar. Det är smått otroliga siffror och naturligtvis ingen tillfällighet.

Tufft i Göteborg

Växjö behöver vinna kvartsfinal 3, för att ha en realistisk chans på en semifinalplats. Vid förlust är säsongen ”över”. Det finns inte en möjlighet att Roger Rönnbergs rutinerade manskap förlorar fyra matcher i följd i ett slutspel.

Kvällens gästande lag har gjort det bra på bortaplan under den senare tiden, men inte fått resultaten med sig. Faktum är att man tagit poäng i fem raka matcher på resande skridsko, dock har endast två slutat med vinst. Samtliga tre förluster har kommit efter förlängning. I två av fallen har just Frölunda agerat motståndare.

Känslan inför i kväll är att Växjö, som släppt in nio mål under de två första kvartsfinalerna, kommer tajta till bakåt och spela disciplinerat. De har inte råd att bjuda hemmastarka Frölunda på något. Trots att det blivit sju respektive nio mål i Game 1 och Game 2 tror jag på en betydligt mer målsnål historia i afton. Det lär sannolikt bli en ny målmässigt jämn och tajt match, men inte lika stora siffror. 2-2 eller 3-2 till något av lagen känns vettigt och då är spelet på U5,5 mål till 1,81 fint.

Kvällens speltips

U5,5 mål – finns bland annat till 1,81 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x