Speltips

Match/event
Gambia - Kamerun
Datum
29/01 - 2022
Matchstart
17:00
Spelbolag
Spel
Kamerun vinner & U3,5 mål
Odds
1,83
Rygga Spelet
Speltips fotboll

Gambia – Kamerun

Fotboll Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 28 januari, 2022

Kvartsfinalerna i Afrikanska mästerskapen är här och hemmanationen Kamerun ska ta sig an Gambia om en plats i semifinalerna. Kamerun som hittills är obesegrade slog ut Komorerna med uddamålet i åttondelen. Gambia som gjort fyra mål på deras fyra matcher slog ut Guinea, dom också med uddamålet. Kamerun är stora favoriter inför denna match men Gambia har visat prov på bra försvarsspel än så länge.

Bäst offensivt så här långt

Hemmanationen Kamerun har gått obesegrade fram till kvartsfinalen och är just nu, tillsammans med Senegal, favoriter att vinna AFCON. Kameruns Aboubakar och Toko Ekambi har tillsammans gjort alla nio mål som Kamerun har gjort så här långt i turneringen. Dom har det bästa anfallet sett till antal mål gjorda och nu ställs man mot Gambia som bara släppt in ett enda mål.

Aboubakar själv har gjort två mer mål än vad hela Gambias lag har gjort och det säger en hel del. Det är klasskillnad mellan dessa två lag och det kommer Kamerun att visa. Med en semifinal som står på spel så kommer hemmanationen se till att göra sin bästa match hittills i turneringen för att ta sig ett steg närmare finalen. Gambias chanser är extremt små, men dom har trots allt bara släppt in ett mål, dock mot betydligt sämre lag än Kamerun. Men det är något dom ser sin största styrka och kommer göra allt för att hålla tätt bakåt. Gambias största chans att ta sig vidare är nog om det går hela vägen till straffar.

Målsnålt i utslagsmatcherna

Under hela AFCON så har det varit en hel den målsnåla matcher. Inte minst i den första gruppspelsomgången och även nu så här långt i slutspelet. Det har inte blivit över 3,5 mål i någon av slutspelsmatcherna och endast över 2,5 i två av två av de åtta spelade. Kamerun har dock det bästa anfallet så att dom kommer göra mål är nästan en garanti. Men det skulle inte förvåna mig ifall att matchen slutar 0-1 eller 0-2 till Kamerun. 

Spänningen kommer spela stor roll, pressen kommer att vara på Kamerun då dom är stora favoriter. Gambia kommer försöka hålla nollan så länge som möjligt och försöka såra Kamerun på kontringar. Jag tror även att Kamerun kommer att börja matchen ganska passivt för att känna lite på Gambia för att sedan trycka på ju längre matchen går.

Speltipset

Spel om en plats i semi, jag tror hemmanationen kommer att göra jobbet här och ta sig vidare. Gambia har gjort det bra så här långt men deras resa kommer nog ta slut här. Mina pengar är på Kamerun och för att höja oddset lite så bygger jag ett spel. En rak två och att det blir under 3,5 mål ger oddset 1,83 hos Unibet. 

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x