Speltips

Match/event
Gambit vs Astralis
Datum
08/04 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Gambit ML + Gambit 2-0
Odds
1.95 / 3.75
Rygga Spelet
Speltips esport

Gambit vs Astralis

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 8 april, 2021

Esl Pro League börjar närma sig sitt slut och nu får gruppvinnarna möta varandra för att sedan bli placerade i semifinaler vid vinst, eller kvartsfinaler vid förlust. Dessa två lag drog på papper den tuffaste lottningen när de fick varandra, men det ska på förhand bli en väldigt bra match! Gambit vann Katowice 2021, som var den senaste stora turneringen för tier 1 lag. Vid vinst här säkrar de en top 4 plats även i denna turnering vilket skulle vara extremt stort för laget!

Kan Astralis övervinna sina problem?

Astralis spelade i grupp D så det var endast dryga veckan sen de spelade. De vann fyra av fem matcher i sin grupp och lyckades med det, ta sig vidare på första plats! Det såg dock först väldigt tufft ut när de förlorade den första matchen mot Evil Geniuses med 1-2. Efter det körde de dock över sitt motstånd och vann 2-0 emot Liquid samt Endpoint och 2-1 emot Virtus.Pro. Deras sista match var emot Fnatic och behövde vinna den för att säkra första plats.

Trots att resultatet blev något jämnt i slutet, hade Astralis hela tiden hand om kartorna. Den första hade de en ledning med 14-6 och stängde efter några rundor med 16-10. Även karta två slutade 9-6 i fördel för danskarna och de fick tidiga rundor i andra halvan och avslutade även den kartan med 16-10. Dupreeh och Device var de dominerande faktorerna när de fick 1.42 och 1.86 i K/D.

Hur länge kan sagan fortsätta för Gambit?

Ryssarna gick igenom sin EPL grupp helt felfritt. Trots att det var fem raka vinster förlorade de faktiskt en karta emot alla lag förutom Teamone. Efter gruppen, som var 2 veckor sedan, har de spelat pinnacle cup som de även där gick felfritt igenom! Två raka vinster gav dem en plats i finalen mot Havu som de enkelt relativt enkelt vann! Deras senaste match emot ett ”tier 1” lag var Furia som de vann emot och därmed kom 1:a i gruppen!

Matchen började väldigt stabilt för Gambit som vann sitt eget kartval ganska enkelt med 16-8. Furias kartval var desto jämnare och Gambit tog en stark ledning med 13-7. Furia gjorde dock en väldigt bra CT-sida själva och vann kartan 16-13 efter nio raka rundor! Tredje kartan såg lovande ut för båda lagen men Gambit tog återigen tidigt en ledning där de ledde 9-1 och utökade det sedan till att vinna kartan med 16-9. Det blev aldrig riktigt jämnt efter att Shiro, som vanligt, var väldigt stabil!

Dagens speltips

Båda lagen har gjort bra ifrån sig på senaste tiden men det har funnits uppenbara problem hos Astralis. De åkte ut redan i kvartsfinalen i Katowice och innan det åkte de på två förluster i sin BLAST grupp mot både NiP och BIG. Gambit har på andra sidan vunnit 14 av sina senaste 15 möten, varav en var finalen emot Virtus Pro i just Katowice som de vann 3-1. Laget har sett väldigt hett ut och Shiro har dominerat varenda Awper, och allting lutar emot att han kommer lyckas prestera bättre än Device!

Därför väljer jag att spela på Gambit ML till oddset 1.95 hos Betsson (2.5units) samt

Gambit vinner 2-0 till oddset 3.75 hos Betsson (0.5units)

Lycka till med era spel!

/ David

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x