Speltips

Match/event
Miami Heat - Boston Celtics
Datum
20/05 - 2022
Matchstart
02:30
Spelbolag
Spel
Celtics +11.5 & Jimmy Butler Ö19.5 poäng
Odds
1,62
Rygga Spelet
Speltips Basket

Heat – Celtics 20/5

Basket NBA Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 19 maj, 2022

Dags för game 2 i Eastern Conference final mellan Miami Heat och Boston Celtics där Heat kommer till denna match med en 1-0 ledning i matcher. Heat tog vara på hemmaplans fördelen i första matchen och det återstår att se om man gör det här också. Celtics fick lite mindre vila än vad Heat fick inför den första matchen men nu har lagen vilat lika länge så nu kanske Celtics kan matcha Heats tempo. Intressant andra match av eventuellt sju!

Jimmy Butler kunde inte stoppas

Miami Heat slutade inte etta i East på grund av slumpen utan man har fram tills nu visat att man förtjänade den första platsen och att man verkligen är en tuff motståndare att möta. Man har ett riktigt bra lag och framförallt bra bänkspelare då jag framförallt syftar på Tyler Herro såklart. Men den viktigaste spelaren för Heat är överlägset Jimmy Butler och hittills i slutspelet så har han varit riktigt bra och det är en stor anledning till att Heat har kommit så här långt. Det är inte konstigt att han är favorit att vinna Finals-MVP efter Steph Curry och skulle dom två mötas i final så har Butler stor chans att vinna den prestigefyllda individuella trofé.

Dessa två möttes för bara någon dag sen som sagt och då vann Heat med hela 11 poäng vilket var ganska oväntat. Celtics ledde efter halvtid men sen i tredje quartern så tog Heat över totalt och vann den med 39-14 vilket var extremt imponerande att vända matchen inom en quarter. Men det var en man som stod för det mesta och det var då Jimmy Butler som avslutade matchen med 41 poäng, 9 returer, 5 assist. 4 steals och 3 blockar. Den statistiken säger sig själv, han gjorde allt.

Celtics fick lite mindre vila

Boston Celtics slog ut de regerande mästarna i semifinalen efter sju matcher där man då vann med 4-3 i matcher. Det innebar för deras del att man fick lite mindre vila än Heat som bara spelade sex stycken matcher mot 76ers och fick då vila 4 hela dagar innan matchen mot Celtics. Medan Celtics då bara hann vila 2 dagar innan den första matchen mot Heat skulle spelas. Jag tror definitivt att det kan ha spelat roll då man tydligt såg att Celtics inte kunna hålla i tempot efter halvtid. 

Nu har man dock vilat lika länge sedan senaste matchen och jag tror att Celtics har bra chans att ta en vinst här. Det skulle dessutom innebära att man kommer till två raka hemmamatcher med en 1-1 ställning i matcher vilket då skulle vara en stor fördel för Celtics.

Speltipset

Game 2 i Eastern Conference finals där Heat har chans att ta ledning med 2-0 i matcher inför två raka bortamatcher. Celtics som ledde i halvtid sist, tappade den ledningen vilket kostade dom en förlust i den första matchen. Jag tror dock att Celtics har större chans att vinna denna match nu när man vilat lika länge som Heat. Speltipset blir Celtics +11.5 och Jimmy Butler gör över 19.5 poäng till 1,62 hos Bet365.

William Hill
500 kr Free Bet
  • Betting & Casino
  • Två Bonusar
  • Stort Spelutbud
18+ Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr - Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet Bonus - Regler och Villkor gäller Stödlinjen - Spelpaus - Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria - Spela Ansvarsfullt - Gilltig i 60 dagar. , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - William Hill
Lanserat:
april, 2005
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
William hill är ett av de äldsta spelbolagen som finns, grundat redan 1934 i London. Mycket har hänt sedan dess och William Hill är numera en av de ledande operatörerna på spelmarknaden världen över. William Hill fick svensk spellicens 2019 och har verkat i Sverige sedan dess.
Välkomstbonus - Betting
500 kr Free Bet
Omsättningskrav: 1x