Speltips

Match/event
Hockey-VM - dag 3
Datum
15/05 - 2022
Matchstart
11:20
Spelbolag
Spel
Flertal - 7 spel
Odds
1,72-3,50
Rygga Spelet
Ishockey-VM

Hockey-VM – dag 3

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 15 maj, 2022

Det blev inga skrällar under VM-dag 2. Danmark, Sverige, Tjeckien, Schweiz och Finland vann som väntat. Tyskland lyckades även besegra Slovakien. Däremot var det flera anmärkningsvärda saker. Danmark slog Kazakhstan med 9-1 (!) och Malmö-backen, Markus Lauridsen, gjorde fyra assist och leder hela VM:s poängliga. Ställningen var 0-0 mellan Tjeckien och Storbritannien tills mitten av den andra perioden. Italien lyckades näta två gånger mot Schweiz och Finland avgjorde först med 2:52 kvar mot Lettland, efter ett mål i numerärt överläge. Vi fick en bra start på bettingdagen, men det övergick till det motsatta då Lettland och Slovakien stannade på ett mål vardera. Det innebär att VM-dag 2 slutar med -2,67 units. I totalen är vi fortfarande plus, om än lite. Under söndagen väntar sex nya fajter, där vi allra mest ser framemot mötet mellan Tjeckien – Sverige.

Italien – Kanada | Grupp A | 11:20

Kanada vann premiären mot Tyskland med 5-3 medan Italien föll mot Schweiz med 2-5. Allt är således i sin ordning. Under söndagsförmiddagen kommer såklart Kanada ta ytterligare tre poäng efter en överkörning. Frågan är bara hur mycket krut kanadensarna väljer att bränna? De möter nämligen Slovakien under morgondagen, i en betydligt svårare match. Det får mig att vackla. Möjligt att Italien +6,5 till 1,91 kan vara något? Men sedan vet man aldrig. Jag avstår spel.

Mitt tips: 0-6

Norge – Storbritannien | Grupp B | 11:20

Norge föll i sin premiärmatch mot Finland med 0-5, men norrmännen stod upp bra i den första perioden. Faktum är att man vann skotten med 11-8 och hade bäst målchanser. Storbritannien föll som väntat mot Tjeckien, men stretade också emot bra. Det tog hela 27 minuter innan nolla sprack. Sedan rann det iväg till 1-5. Storbritannien skall dock inte alls skämmas för sin insats. Norge skall vinna dagens match, allt annat vore såklart en skräll. Men känslan är att Storbritannien kommer bjuda upp till kamp och kanske lyckas man rentav smälla dit ett par puckar? Jag synar BLG2M till 2,25 med en tv-peng. Såklart ett chansspel, som dock kan gå hem.

Mitt tips: 4-2

Österrike – USA | Grupp B | 15:20

Som väntat föll Österrike mot Sverige i premiären, där förlustsiffrorna endast skrevs till 1-3. USA körde över Lettland och segrade med 4-1. Amerikanarna hade 3-0 redan efter drygt elva minuters spel och spelade därefter av matchen. USA har precis fått klart med Minnesota-trion Ryan Hartman, Matt Boldy och Jon Merrill. Riktigt fina förstärkning till truppen, vilket såklart gör laget ännu bättre. Självfallet vinner USA denna match, men den är lite lurig. Hur mycket kommer amerikanarna investera? Under morgondagen möter de nämligen Finland i en mycket viktig match lagen emellan. Jag tror ändå USA går på knock här. De gasar på från början, likt i matchen mot Lettland, och spelar sedan av tillställningen. USA Ö1,5 P1 finns till fina 1,93, vilket synas. Den linan löste man enkelt mot Lettland och Österrike är klart sämre än dem. Österrike U1,5 mål finns till 1,72 och måste också synas. Deras offensiv är inget vidare medan USA:s defensiv är riktigt fin. Blir faktiskt ganska förvånad om man släpper in två mål under söndagen.

Mitt tips: 1-4

Frankrike – Kazakhstan | Grupp A | 15:20

Frankrike stretade emot bra mot Slovakien i sin första fajt, men föll till slut med 2-4 efter mål i tom kasse. Kazakhstan å sin tur föll med hela 1-9 (!) mot Danmark. Råder ingen tvekan om att Frankrike bör gälla favoriter här. Vart står egentligen Kazakhstan? Frankrike FT finns till 1,94 och synas. Lite vanskligt spel, för jag tror att Kazakhstan kommer spela snålt med tanke på premiären. Men 1-9 mot Danmark skojar man inte bort. Kan bli svårt att omgående resa sig. Frankrike har dessutom fått en vilodag. Det har inte Kazakhstan.

Mitt tips: 3-1

Tjeckien – Sverige | Grupp B | 19:20

Två nationer som vann sina respektive premiärmatcher under gårdagen. Tjeckien slog Storbritannien med 5-1 och Sverige Österrike med 3-1. Här har jag redan tidigare lagt Tjeckien FT, som aviserats i tidigare VM-inlägg, till 2,45. Nu har samma lir sjunkit i odds, vilket jag befarade. Tjeckien har ett bättre lag och skall gälla som favoriter. Tre Kronor gick på tre kedjor igår, vilket sliter. Frågan är om man gör det samma i afton? Då blir det oerhört tufft att segra över tjeckerna. Vidare adderar jag även Tjeckien -1,5 till 3,50. Alldeles för bra odds, för att inte syna. Det finns många andra bra spel här. Exempelvis Tjeckien Ö2,5 ML, Sverige U2,5 ML, Tjeckien vinna flest perioder med flera. Men det är inte värt att riskera något, så här tidigt in i mästerskapet. Skulle Tre Kronor streta till sig en 3-2-vinst i OT fallerar allt. Vi nöjer oss med Tjeckien FT och -1,5.

Mitt tips: 4-2

Danmark – Schweiz | Grupp A | 19:20

Här är såklart Schweiz, med all rätt, favoriter. Men premiärmatcherna har fått en att vara lite på sin vakt. Danmark körde nämligen över Kazakhstan med 9-1 (!) och är numera en bra ishockeynation med bland annat OS-framgångar färskt i minnet. Schweiz å sin tur besegrade enkel Italien, men släppte in två mål mot bottenlaget. Nog vinner Schweiz kvällens match. Det lär dock inte bli någon enkel resa. Jag kommer syna BLG2M till 1,84. Schweiz kommer självfallet lösa 2+ mål och känslan är att även ett Danmark, med gott självförtroende, hittar nätmaskerna åtminstone två gånger. Kan Italien smacka in två mål på Schweiz så kan definitivt även Danmark göra det.

Mitt tips: 2-4

Dagens VM-spel

Norge – Storbritannien BLG2M @2,25 (1u)
USA Ö1,5 P1 @1,93 (2u)
Österrike U1,5 @1,72 (2u)
Frankrike FT @1,94 (2u)
Tjeckien FT @2,45 (2,5u)
Tjeckien -1,5 @3,50 (1,5u)
Danmark – Schweiz BLG2M @1,84 (2u)

Samtliga spel är lagda på spelbolaget Betsson | Mitt VM-spreadsheet

Kommande spel:

16/5:

Lettland FT @1,90 (2u)
Kanada -1,5 @1,87 (2,5u)
Kanada -2,5 @2,65 (1,5u)
USA ML @2,52 (2u)
Tyskland -1,5 @1,86 (2u)

Lycka till och allt gott!

/Timmy

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x