Speltips

Match/event
Hockey-VM - dag 6
Datum
18/05 - 2022
Matchstart
19:20
Spelbolag
Spel
Flertal - 5 spel
Odds
1,70-4,35
Rygga Spelet
Ishockey-VM

Hockey-VM – dag 6

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 18 maj, 2022

Lika mycket som vi gick plus under dag 4 gick vi minus under dag 5. Nya tag under Hockey-VM – dag 6! Under gårdagen tog Tre Kronor tre nya poäng då man körde över Storbritannien med 6-0, varav fem av målen kom i den första perioden. I afton väntar en betydligt tuffare uppgift för Sverige då man möter värdnationen Finland. Utöver det spelas tre andra VM-fajter.

Ikväll är det 267k extra i potten på Bomben och Powerplay ser riktigt trevligt ut!

Frankrike – Italien | Grupp A | 15:20

Mycket viktig match i bottenstriden av Grupp A. Frankrike ligger sexa med tre poäng och Italien sjua med noll poäng. Frankrike har ändå gjort det bra då man bara förlorat med 2-3 mot Tyskland och 2-4 (sista målet i tom kasse) mot Slovakien. Italien imponerade senast då man endast föll med 1-2 mot Danmark, trots att man förlorade skotten med sanslösa 14-45. Snacka om att Andreas Bernard var en gigant i det italienska målet. Under eftermiddagens match råder det ingen tvekan om att Frankrike bär favoritskapet. Men vi skall komma ihåg att Italien faktiskt besegrade Frankrike med 1-0 i slutet av april. Dagens match lär bli en målsnål historia och kanske, kanske kan Italien störa Frankrike. U5,5 mål känns bra, men samtidigt blir jag lite orolig att Italien brände mycket energi igår, vilket kanske mynnar ut i en negativ effekt idag och storseger för Frankrike? Min tveksamhet gör att jag avstår helt från spel.

Mitt tips: 3-1

Norge – Österrike | Grupp B | 15:20

Jag trodde att Österrike skulle bli överkörda under gårdagen, men oj vad fel jag hade. De lyckades rentav besegrade självaste Tjeckien med 2-1 efter straffar. Ruskigt imponerande och en viktig vinst. Dessförinnan tog man en poäng mot USA och föll bara med 1-3 mot Tre Kronor. Nu har man betydligt enklare motståndare framför sig i form av Norge, Storbritannien och Lettland. Sedan tuffast tänkbara batalj mot värdnationen Finland. Norge föll senast med 2-3 mot Lettland, vilket ändå får anses vara ”okej”. Dagens match mellan Norge – Österrike är oerhört viktig, för att undvika sista platsen. Det vinnande laget säkrar mer eller mindre en plats i A-VM även nästa år. Tidigare aviserade jag ut Österrike ML till 2,85, vilket känns ruskigt fin. Samma spel har nämligen sjunkit till 2,20 efter Österrikes bragd under gårdagen. Det spelet blir också matchens enda.

Mitt tips: 2-3 OT

Finland – Sverige | Grupp B | 19:20

Vilken oerhört häftig och tidig gruppfinal vi får mellan Finland – Sverige under onsdagskvällen. De båda lagen har vunnit samtliga tre matcher under mästerskapet och står noterade för nio poäng vardera. Vilket lag kopplar greppet om förstaplatsen? Det är såklart frågan. Finland har i tur och ordning besegrat Norge (5-0), Lettland (2-1) och USA (4-1) medan Sverige vunnit över Österrike (3-1), Tjeckien (5-3) och Storbritannien (6-0). Tre Kronor spelade så sent som igår, men avgjorde snabbt då man hade 5-0 (!) efter den första perioden. Såklart en perfekt genomförd match då Sverige kunde spara energi inför kvällens drabbning mot Finland. Värdnationen har däremot fått en vilodag inför seriefinalen.

Vi måste även notera att den nordiska duon får hem fina NHL-förstärkningar. Finland har klart med backstjärnorna Miko Heiskanen och Esa Lindell från Dallas. I Tre Kronor ansluter Carl Grundström (Los Angeles), Linus Ullmark (Boston), Jacob Peterson (Dallas) och Markus Pettersson (Pittsburgh) till den redan NHL-meriterande truppen. Snacka om sköna förstärkningar. När spelarna debuterar är fortsatt oklart. Det finns en förhoppning om att Grundström och kanske rentav Peterson kan debutera till kvällens match. Nu har Sverige endast en plats över och den är vigd åt William Nylander. Återstår att se om stjärnan tackar jag. Han vore den perfekta pusselbiten i jakten på guld.

Hur som haver. Nu är det dags att prata om kvällens match. Såväl Finland som Sverige har överraskat hittills under turneringen. Framför allt Finlands försvar och Tre Kronors offensiv. I kvällens möte är Finland såklart ganska klara favoriter, vilket gör att värdet finns på Sverige. Tre Kronor kan definitivt besegra värdnationen. Därför synas Sverige ML till fina 2,45. Alldeles för bra odds för att inte testa. Det blir även en tv-peng på chansspelet Sverige Ö3,5 ML till höga 4,35. Vidare blir det också en slant på Rasmus Dahlin Ö0,5 poäng till 1,90. Den svenske backstjärnan har vuxit in i turneringen alltmer och gjorde tre poäng (1+2) senast. Dahlin får mängder med istid och spelar dessutom mycket i powerplay.

Mitt tips: 2-3 OT

Schweiz – Slovakien | Grupp A | 19:20

Schweiz stormar fram medan Slovakien har det tyngre. Faktum är att Slovakien ligger först på en femteplats med tre inspelade poäng på tre fajter. Schweiz å sin tur har gått rent, även om man bara vann med uddamålet mot Kazakhstan senast. Tre poäng är tre poäng. Innan dess körde man över Danmark med 6-0 och Italien med 5-2. Slovakien har besegrat Frankrike med 4-2 och fått styrk av Tyskland (1-2) och Kanada (1-5). Här sitter vi redan på Schweiz FT till 1,70, vilket känns väldigt bra. Samma spel har nämligen sjunkit till 1,56. Jag nöjer mig så.

Mitt tips: 4-1

Dagens VM-spel

Österrike ML @2,85 (1,5u)
Sverige ML @2,45 (2u)
Sverige Ö3,5 ML @4,35 (1u)
Dahlin Ö0,5 poäng @1,90 (2u)
Schweiz FT @1,70 (2,5u)

Samtliga spel är lagda på spelbolaget Betsson | Mitt VM-spreadsheet

Kommande:

19/5:

Tyskland FT @1,85 (2u)
USA Ö1,5 P1 @1,90 (2u)
Kanada Ö1,5 P1 @1,70 (2,5u)
Tjeckien – Lettland BLG2M @2,20 (1,5u)

20/5:

Österrike ML @3,25 (1u)
Österrike FT @5,00 (0,5u)

21/5:

Sverige FT @2,10 (2,5u)

Lycka till och allt gott!

/Timmy

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x