Speltips

Match/event
Hockey-VM - dag 9
Datum
21/05 - 2022
Matchstart
11:20
Spelbolag
Spel
Flertal - 8 spel
Odds
1.65-3.20
Rygga Spelet
Ishockey-VM

Hockey-VM – dag 9

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 21 maj, 2022

Vi satt väldigt fint på skrällspelen senast, men tyvärr räckte det inte hela vägen. Kazakhstan tappade 2-1 till 3-4 mot Slovakien och Österrike föll med 3-4 SO mot Lettland. Surt. Men som sagt, det var ju chansspel. Det enda ”seriösa” spelet som lades gick hem då Finland hittade nätmaskerna två gånger i den första perioden mot Storbritannien. Under lördagen väntar hela sex nya fajter.

Danmark – Frankrike | Grupp A | 11:20

Oerhört viktig match i kampen om den fjärde och sista kvartsfinalplatsen. I skrivande stund innehar Danmark den med sina sex inspelade poäng på fyra matcher. Frankrike ligger sexa med en pinne mindre. Dagens vinnande lag kommer fortsatt ha chans på en slutspelsplats medan det förlorande laget kommer missa festen. Tidigare är en slant lagd på Frankrike ML till 3,20. Känns ändå spännande.

USA – Sverige | Grupp B | 11:20

Sverige har gjort en fantastisk turneringen så här långt då man vunnit samtliga fyra matcher. Dessutom mot de två, på förhand, största favoriterna i gruppen, Finland och Tjeckien. Jacob Peterson och Carl Grundström anslöt senast och gjorde det bra. I helgen kommer även Linus Ullmark, Marcus Pettersson och självaste William Nylander ansluta. Snacka om att stärka varje lagdel. Trion kan vara skillnaden för att vinna VM-guld. USA å sin tur har vunnit 3/4 fajter och ligger trea i gruppen. Vill man nå i kapp Sverige och Finland måste man vinna dagens match. Amerikanarna har stundtals nästan sett lite nonchalanta ut och bör få det mycket tufft mot Tre Kronor. Sedan tidigare är Sverige FT till 2,10 lagt. Snacka om att vi sitter bra på det spelet med tanke på Tre Kronors form och förstärkningar. Samma spel står för tillfället i 1,74. Vi nöjer oss så.

Österrike – Finland | Grupp B | 15:20

Finland besegrade enkelt Storbritannien under fredagseftermiddagen och sätter press på Sverige i toppen av grupp B. Österrike föll efter straffar mot Lettland efter en mycket fin insats. Därmed har laget tagit poäng mot Lettland och USA samt besegrat Tjeckien. Den såg man inte komma. Här lär man få stryk mot ett starkt Finland. Allt annat vore såklart en jätteskräll. Hittar inga bra lir här och avstår spel. Det kan bli 1-2, men också 1-6. Det gör mig osäker.

Kanada – Schweiz | Grupp A | 15:20

Gruppfinal mellan Kanada och Schweiz. Båda nationerna står noterade för maximala tolv poäng efter fyra matcher. Kanada har en bättre målskillnad än Schweiz och leder därmed gruppen. Lördagens fajt lagen emellan lär bli en sevärd tillställning. Kanada är alltid favoriter i mästerskap, men Schweiz är en rolig utmanare som har etablerat sig i toppen av världshockeyn. Schweizarna kan definitivt skrälla här, men min känsla säger att Kanada vinner och går rent i gruppen. Man är numret för stora och har en väldigt fin bredd i laget. Dessutom finns det fin spets i framför allt Matt Barzal och Pierre-Luc Dupois. Det blir ingen utskåpning, men det blir vinst för Kanada. Sedan tidigare är Kanada FT lagt till 1,65. Det ångrar man lite nu, för samma spel har tickat upp till 1,95 (!) gånger pengarna. Det blir således en slant även på det.

Italien – Slovakien | Grupp A | 19:20

Italien föll senast med hela 4-9 (!) mot Tyskland. Försvarsspelet, som stundtals varit bra tidigare, var horribelt i matchen. Slovakien å sin tur tog tre livsviktiga poäng mot Kazakhstan under fredagskvällen. Men seger satt minst sagt hårt inne. Faktum är att man låg under med 1-2 och sedan vände på steken och segrade med uddamålet 4-3. Här är ändå känslan att Italien är det tröttare laget och är även på pappret klart sämre än Slovakien. Vidare behöver slovakerna knipa tre poäng för att ta sig till kvartsfinal. Jag tror på en tämligen enkel vinst. Slovakien -3,5 synas till 2,20. Det blir dock bara en tv-peng.

Norge – Tjeckien | Grupp B | 19:20

Norge ligger på en sjätteplats i grupp B med sina fem poäng på kontot. Tjeckien å sin tur ligger fyra och har skrapat ihop sju poäng. Om Norge skall kunna ta sig till slutspel krävs det vinst i kväll. Det kommer såklart inte ske. Tjeckien har vaknat till liv med superstjärnan David Pastrnak i laget. Det här vinner tjeckerna tämligen enkelt och tar ett jättekliv mot en slutspelsplats. Jag synar Tjeckien -2,5 till 1,70 och -3,5 till 2,68. Känslan är att Pastrnak gett en tro i laget. Nu kommer man bara bli bättre och bättre. Senast gjorde man fem (!) mål i den första perioden mot Lettland. Mot Norge står Tjeckien Ö1,5 P1 till hela 2,55. Det måste synas.

Dagens VM-spel

Sverige FT @2,10 (2,5u)
Frankrike ML @3,20 (1u)
Kanada FT @1,65 (3u)
Kanada FT @1,95 (2u)
Slovakien -3,5 @2,20 (1u)
Tjeckien -2,5 @1,70 (3u)
Tjeckien – 3,5 @2,68 (1,5u)
Tjeckien Ö1,5 P1 @2,55 (1,5u)

Samtliga spel är lagda på spelbolaget Betsson | Mitt VM-spreadsheet

Kommande:

22/5:
Storbritannien ML @8,50

Lycka till och allt gott!

/Timmy

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x