Speltips

Match/event
MIBR vs Movistar Riders
Datum
05/07 - 2022
Matchstart
14:20
Spelbolag
Spel
Movistar Riders -2.5 i Karthandikapp
Odds
1.85
Rygga Spelet
Speltips esport

IEM Cologne: MIBR vs Movistar Riders 5/7

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 5 juli, 2022

IEM Cologne, den fjärde största turneringen under hela året, drar igång om några dagar! Innan det är det play-in live i Köln. Några lag är stora favoriter att ta sig vidare, speciellt med tanke på att det är hälften av lagen som går vidare. I detta kval finns bland annat Vitality, BIG och Heroic som alla är topp10 i världen.

MIBR med tuffa resultat

De åkte ut på 5-6plats i en turnering där de definitivt skulle göra mer skada. En tuff förlust mot just Movistar Riders i gruppen med 3-16 och deras självförtroende var skakat. En decidermatch mot Rare Atom, ett kinesiskt lag som nästan aldrig spelat utanför sin region tidigare. De förlorade första kartan med 7-16 men tanken var hela tiden att de skulle studsa tillbaka på andra kartan, något de till viss del gjorde. Efter en 4-11 halva tog de det tillbaka till 15-15 och hade en övertid att vinna, men icke. Det behövdes fem övertider innan matchen var över som de förlorade, med 29-31.

Nu reser de direkt från Valencia till Köln och förväntas, trots blekt resultat nyligen, att ta sig till huvudturneringen. De får dock ett tufft första motstånd, men kan fortfarande ta sig vidare från lower-bracket ifall de förlorar!

Movistar vann precis en turnering!

ESL Valencia var en ”kvalturnering” där vinnaren fick en plats i ESL Pro League. Även en hel del pengar var involverade där vinnaren fick 50.000$. Även fast det inte var topplagen här så hittade vi fyra stycken topp20lag, däribland Movistar Riders! De började turneringen mot HUMMER, ett brasilianskt oprövat lag, och mycket prövning fick de inte. Endast 16 rundor i denna match då Movistar vann 16-0. Andra mötet, mot just MIBR, var nästan lika kort, 16-3.

Sprout var deras semifinalsmöte och det var denna gången en bo3. De tog motståndarnas kartval med 16-5, där det stod 14-1 i halvtid. Även andra kartan var relativt enkel då de vann 16-11, men det hade blivit större vinstmarginal ifall de inte tvingats börja på offensiven på Nuke. Väl i finalen fick de möta Outsiders som såg ut att vara ett steg för tuffa. Första kartan var för svår för spanjorerna och de förlorade sitt eget kartval med 9-16. Dock gjorde de en mental comeback till andra kartan där de efter mycket om och men vann, 16-14.

Tredje kartan var den andra lik, iallafall i slutresultat. 5-0 blev 5-5 som slutade med en 8-7 ledning i halvtid. Efter ett underläge på 11-14 lyckades de ta de sista rundorna som var behövda. Fem irad avslutade kartan, mötet och turneringen.

Dagens speltips

Inte bara spelade dessa lag mot varandra för några dagar sedan, Movistar Riders krossade MIBR! Endast 19 rundor krävdes efter 16-3 vinsten för spanjorerna. Trots att det inte längre är på hemmaplan, har jag svårt att se att det gör någon skillnad.

Movistar Riders har varit relativt aktiva under den senaste tiden och de har gjort bra ifrån sig. De har legat runt 15:e plats på rankingen under en lång tid och är definitivt ett utav de lag som förtjänar en bättre plats. MIBR spelar dåligt, har nyligen blivit krossade av Riders och har en lång europaresa i baken.

Därför väljer jag att spela på Movistar Riders -2.5 till oddset 1.85 hos Betsson (2.5units)

Lycka till med era spel!

/ David

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x