Speltips

Match/event
Evil Geniuses vs IHC
Datum
31/10 - 2022
Matchstart
17:30
Spelbolag
Spel
Evil Geniuses -4.5 i karthandikapp
Odds
1.95
Rygga Spelet
Speltips esport

IEM Rio: Evil Geniuses vs IHC

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 31 oktober, 2022

Återigen en Major i CS som denna gång spelas i Rio, vilket gör att tiderna är sena för oss här i Sverige! I Challenger stage är det en hel del bra lag, trots detta har två av de sämre klassade fått ett möte mot varandra i första omgången.

Evil Geniuses med uppehåll på en månad

Evil Geniuses har inte spelat någonting sen de kvalade in till majoren. De spelade då i NA regionen, som roligt nog hade flest brasilianska lag, där 6 lag fick plats i majoren. Endast vinnaren av hela turneringen fick strunta i Challenger stage och gå direkt till Legends.

För EG var denna turnering relativt enkel. De fick ganska bra möten och vann sina tre första möten mot nouns, Furia och 9z. Två lag som också kvalade vidare. De tog sig efter dessa vinster till final och fick möta Liquid. Trots att matchen slutar 0-2 så var den väldigt mycket jämnare än vad man kan tro. Första kartan gick till trippelOT som slutade 23-25 och andra kartan slutade 17-19 efter OT där med. Två rundor som hade gått annorlunda på båda kartorna och EG hade istället vunnit med 2-0.

IHC med den enklaste regionen

Att endast få möta de få lag som tävlar i Asien är verkligen en stor fördel. I kvalet hade de Grayhound, Rare Atom och JijieHao. De två lag som gick vidare, IHC och Grayhound, är de två lag som flest människor tror kommer att sluta denna turnering med 0 vinster och 3 förluster.

IHC har spelat ganska aktivt senaste veckorna i en mongolisk/kinesisk turnering. De lyckades där ta sig till finalen men förlorade mot Lynn Vision med 3-1 och gick därför inte vidare till ESL Pro League’s underdivision.

Dagens speltips

Trots att jag inte i vanliga fall håller EG särskilt högt, har de faktiskt spelat bra på senaste tiden. Utöver det så möter de utan tvekan det sämsta laget i turneringen och ifall de inte får en stark start blir jag förvånad. Med tanke på att de har ett extremt högt seed kan de enkelt få ett ”bra” möte även match 2, ifall de bara ser till att vinna här.

Därför väljer jag att spela på Evil Geniuses -4.5 i karthandikapp till oddset 1.95 hos Expekt (2units)

Lycka till med era spel!

/ David

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
april, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x