Speltips

Match/event
Ishockey-VM 2021 - Långtidsspel
Datum
21/05 - 2021
Matchstart
15:10
Spelbolag
Spel
Flertal - 13 spel
Odds
1.80-31.00
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Ishockey-VM 2021 – Långtidsspel

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 20 maj, 2021

Äntligen är det dags för årets upplaga av ishockey-VM, som i år äger rum i Lettland. Redan under lördagen den 21 maj drar turneringen igång då två matcher har nedsläpp 15:15. Innan dess hade jag tänkt dela med mig av mina tankar och några långtidsspel.

Grupperna i VM

VM är som vanligt indelat i två grupper med 8 lag i varje grupp. På förhand är Sveriges grupp den klart bästa gruppen av de två. Enligt mig är Ryssland favorit tätt följt av Tjeckien och Sverige. Därefter lär Schweiz, Slovakien Belarus och Danmark göra upp om fjärdeplatsen, där jag håller Schweiz som favorit till den sista kvartsfinalplatsen. Storbritannien är, på förhand, given jumbo i grupp A. Kanada, USA och Finland bör sluta på de tre första platserna i Grupp B. Allt annat vore en jätteskräll. Senare lär Tyskland och Lettland göra upp om fjärdeplatsen. Norge ska anses vara den största utmanare därefter. Kazakhstan och Italien väger alldeles för tunt, där Italien troligen blir jumbo i gruppen.

Grupp A

 • Belarus
 • Tjeckien
 • Danmark
 • Ryssland
 • Slovakien
 • Sverige
 • Schweiz
 • Storbritannien

Grupp B

 • Finland
 • Tyskland
 • Italien
 • Lettland
 • Norge
 • Kazakhstan
 • Kanada
 • USA

Långtidsspel

Lettland till kvartsfinal @2,75 (1,5u) – Spela hos Betsson

USA, Finland och Kanada lär sluta topp 3 i grupp B. Därefter tävlar Lettland om fjärdeplatsen tillsammans med Tyskland och Norge. Den ”matchen” tror jag värdnationen vinner mycket tack vare att mästerskapet spelas hemma i Riga. Lettland har dessutom alltid ett fint kollektiv i mästerskap.

Slovakien U9,5 poäng @2,00 (2u) – Spela hos Betsson

Slovakien spelar i tuffa grupp A och har ett svagt lag i år. Storbritannien lär de slå, men därefter behöver de ytterligare två trepoängare mot Danmark och Belarus för att sedan sno en poäng mot något av toppnationerna. Jag har mycket svårt att se det hända. Fint spel!

USA Ö13,5 poäng @1,80 (2,5u) – Spela hos Betsson

Jag tycker spelbolagen underskattar USA lite väl mycket. Visst saknas de allra största namnen, men 19 av truppens 26 spelare är NHL-lirare, där Brian Boyle, Ryan Donato, Conor Garland, Kevin Labanc och Jason Robertson sticker ut lite extra. USA behöver ”bara” besegra Kazakhstan, Norge, Italien, Lettland och Tyskland för att fixa linan. Dessutom har de möjlighet till vinst även mot Kanada och Finland. Jag ser detta som ett klockrent spel, faktiskt.

Kanada – minst insläppta i gruppspelet @3,75 (2u) – Spela hos Betsson

Precis som USA, så saknar Kanada de största namnen. De har likväl 21 NHL-spelare i truppen, där de fått till en solid backuppsättning. Kanada brukar ha en förmåga att sätta defensiven i mästerskap och när vi får hela 3,75 på detta lir måste vi syna. Det ska även tilläggas att de spelar i den ”lätta” gruppen, vilket gör att jag inte tror någon nation från grupp A kniper denna ”seger”.

Tjeckien vinner VM-guld @5,50 (1u) – Spela hos Betsson

Ryssland och Kanada är alltid favoriter till alla guld och därefter följer Sverige och Finland. USA och Tjeckien nämns oftast som lag 5-6. I år har Tjeckien dock fått ihop ett fint lag och har definitivt fått in de bästa NHL-förstärkningarna i mästerskapet. Backen Filip Hronek tillsammans med forwards som Filip Zadina, Jakub Vrana, Filip Chytil och Dominik Kubalik kommer spetsa till truppen rejält. Givetvis är Ryssland och Kanada fortfarande favoriter till guldet, men Tjeckien ska absolut inte underskattas. De har en rimlig chans till guldet för första gången på många, många år. De är naturligtvis även nationen medvetna om. Fint och roligt skrällspel.

Danmark Ö5,5 @2,00 (2,5u) – Spela hos Betsson

Danmark har tagit stora kliv under de senare åren och har faktiskt en ganska trevlig trupp till detta mästerskap. Man har bland annat fyra (!) Malmö-backar och stjärnspelare som Nicklas Jensen, Mikkel Bödker och Alexander True. Lägg därtill Sverige-bekantingarna Frederik Storm, Morten Madsen, Nichlas Hardt och Nick Olesen. Det räcker med två segrar för vårt grannland för att spelet ska hitta hem. Storbritannien ska besegras, därefter räcker det med att slå Belarus, Schweiz eller Slovakien. Det tror jag man grejar!

Tjeckien vinnare av grupp A @3,60 (1u) – Spela hos Betsson

Samma motivering som ”Tjeckien vinner VM-guld” ovan. Ett roligt spel att följa i grupp A. De kan mycket väl hitta ett sätt att lyckas vinna gruppen före Ryssland och Sverige.

USA vinnare av grupp B @4,50 (1u) – Spela hos Betsson

Samma motivering som ”USA Ö13,5 poäng” ovan. USA underskattas och kommer göra upp om gruppvinsten med Kanada och Finland då amerikanarna spelar i den ”enkla” gruppen. Helt klart värt en slant till det oddset.

Olofsson bäst målskytt i Sverige @3,50 (1,5u) – Spela hos Betsson

Victor Olofsson är en sniper, som kommer få en stor roll i årets Tre Kronor-lag. Vi alla som följer NHL vet vilket fint skott han har. Han lär spela i en toppkedja och få massvis med istid i powerplay. Tillsammans med Rickard Rakell och Adrian Kempe bör Olofsson vara i toppen av Sverige skytteliga.

Rakell bäst poänggöra i Sverige @4,00 (2u) – Spela hos Betsson

Precis som ovan bör Rickard Rakell, Victor Olofsson och Adrian Kempe göra upp om poängligan i Tre Kronor. Skillnaden är att jag håller Rakell som en betydligt bättre passningsspelare än Olofsson och Kempe. Rakell ska ha en väldigt fin chans att vinna Sveriges poängliga till fint odds.

Jakub Vrana VM:s poängkung @13,00 (1u) – Spela hos Betsson

Vrana trejdades under säsongen till Detroit och gjorde sannerligen succé i klubben. Här kommer den förre SHL-spelaren och Stanley Cup-vinnaren till VM med gott självförtroende och kommer få mycket istid i Tjeckien, som har ett fint lag och kan dessutom mycket väl gå långt. Givet att testa detta spel.

Dominik Kubalik VM:s poängkung @19,00 (1u) – Spela hos Betsson

Precis som Vrana har Kubalik goda möjligheter till mycket poäng. Duon lär dessutom bilda kedja tillsammans och även lira powerplay ihop. Chicago-stjärnan är väldigt underskattad här, vilket jag inte riktigt köper. Klockrent spel till ett överdrivet högt odds.

Kevin Labanc VM:s poängkung @31,00 (1u) – Spela hos William Hill

Vad i hela friden händer här? Labanc står i 31 (!) gånger pengarna hos William Hill. Betsson har samma spel till 10,00, vilket känns mer rätt. Labanc gjorde 28 poäng på 55 matcher för San José i år. Så sent som för två säsonger sedan smällde 25-åringen in 56 poäng för sitt Sharks. I årets upplaga av USA kommer forwarden spela en nyckelroll och med en bra start kan han spruta in poäng. Han har definitivt potentialen till det. USA spelar dessutom i den ”lätta” gruppen och lär göra mycket mål framåt.

Lycka till!

/Timmy

Spreadsheet till Ishockey-VM 2021!

Betsson
100 kr free bet
 • Betting & Casino
 • Bra Kampanjer
 • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x