Speltips

Match/event
Ishockey-VM dag 2 - lördag 22/5
Datum
22/05 - 2021
Matchstart
11:15
Spelbolag
Spel
Flertal - 9 spel
Odds
1.77-2.82
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Ishockey VM dag 2 – lördag 22/5

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 22 maj, 2021

Vi fick en okej första dag på VM efter att 2/4 spel hittat hem och vi slutade på lite plus. Lettland lyckades besegra Kanada med 2-0! Det var extra skönt för vårt långtidsspel ”Lettland till kvartsfinal”. Under lördagen väntar sex nya VM-matcher, där bland annat Danmark och Sverige ska göra upp klockan 11:15. Grannfejd på bästa brunchtid.

Dagens omgång

Danmark – Sverige 11:15

Häftig grannfejd direkt för Tre Kronor. Sverige vann sitt genrep mot Finland med 3-2 medan Danmark föll i dubbla möten mot Norge. I genrepet blev det 0-4. Danmark slog dock Tre Kronor i slutet av april med uddamålet 3-2. Visst finns det kunnande i vårt grannland, men nog ska Sverige ta en ganska behaglig seger under lördagsförmiddagen. Självklart har Sverige, som alltid, ett betydligt starkare lag än Danmark på pappret, även om årets Tre Kronor saknar många NHL-stjärnor. Jag tror vi kan få ett resultat i stil med 4/5-2 till Sverige. Det gör att jag testar Ö5,5 mål till fina 2,02. Det blir även spel på BLG2M till hela 2,43. Danmark har löst den linan i 3/4 senaste inbördes mötena och Sverige kommer givetvis göra 2+ mål i matchen.

Norge – Tyskland 11:15

Tyskland vann sin öppningsmatch igår mot Italien med hela 9-4! Anfallsspelet var magnifikt, men defensiven var mindre bra. Att släppa fyra mål mot ett b-betonat Italien är inget att hänga i julgranen. För Norges del är det VM-premiären. De vann sitt genrep mot Danmark med 4-0. På pappret har Tyskland en bättre trupp, men norrmännen ska inte underskattas. Det finns ett kunnande även hos dem. Jag tror vi får en relativt jämn match, där båda lagen sättet ett par pytsar. Jag synar BLG2M till 2,10.

Finland – USA 15:15

Häftigt toppmöte i grupp B, där de båda lagen ska ses med en ypperlig chans att ta hem gruppen då Kanada föll mot Lettland under gårdagen. Vinnaren mellan Finland och USA skaffar sig sannerligen ett fint utgångsläge inför fortsättningen. Såväl Finland som USA har haft svårt att få in stjärnspelare från NHL inför det här mästerskapet. Dock har USA 19 (!) NHL-spelare i truppen och får anses ha ett bättre lag på pappret än dagens motståndare. Dock har Finland alltid en förmåga att få ihop ett fantastiskt kollektiv oavsett vilka spelare man ställer på banan. Det fick vi inte minst se i senaste världsmästerskapet, där Finland sensationellt tog ett VM-guld. Hur som haver. Här tycker jag Finland blir alldeles för stora favoriter, vilket gör att jag testar USA ML till fina 2,40. Finland har inte övertygat inför VM-turneringen då man endast vunnit 1/4 senaste. Jag kommer även testa Conor Garland Ö0,5 poäng till 1,85 och Kevin Labanc Ö0,5 poäng till 1,90. Duon kommer vara USA:s offensiva kraft framåt tillsammans med ytterligare ett par spelare. De spelar i första- respektive andrakedjan och kommer få istid i powerplay. Garland snittade närmare 1,0 poäng/match i Arizona under säsongen och Labanc gjorde över 0,5 poäng/match i San José.

Storbritannien – Ryssland 15:15

VM:s sämsta lag mot det bästa? Ja, så är det nog. Givetvis kommer Ryssland enkelt vinna denna match. Sedan vet man aldrig hur mycket ryssarna kör i en sådan här fajt. De kanske ”bara” nöjer sig med 4-0 eller vinner storfavoriten med 9-1. Därmed vågar jag inte röra någon hcp-lina. Inte heller överspel. I ärlighetens namn finns det inga direkta bra spel att hämta ifrån matchen överhuvudtaget. Jag avstår från allt spel och ger mig endast på en gissning att Ryssland vinner med 6-0.

Tjeckien – Schweiz 19:15

Här kommer vi få en riktig häftig match mellan två lag som fått hem in hel del fina NHL-förstärkningar. Enligt spelbolagen är Tjeckien stora favoriter, vilket jag till viss del kan köpa, men ändå inte. Jag tror vi får en ruskigt jämn och tajt match, där Schweiz mycket väl kan dra det längsta strået. Jag kommer därför syna Schweiz ML till hela 2,82. I grunden håller jag Tjeckien som det något bättre laget, men man fick slita hårt mot Ryssland igår, vilket kan synas i kväll. Dessutom finns värdet på Schweiz, såklart. Jag testar även Nico Hischier Ö0,5 poäng till fina 1,85. NHL-stjärnan kommer få mycket istid och kommer vara ett stort bidrag i Schweizs offensiv.

Lettland – Kazakhstan 19:15

Kazakhstans VM-premiär medan det är Lettlands andra match. Värdnationen slog självaste Kanada under gårdagen efter en imponerande insats. Visst kan laget vara lite slitna, men nja. Jag tror ändå letterna är så pass rutinerade och inspirerade av uppgiften. Självförtroendet lär det definitivt inte vara något fel på. Hemma i Riga är man starka oavsett publik eller inte och visst måste vi prova Lettland FT till 1,77. Det får bli matchens enda spel.

Speltips

Danmark – Sverige Ö5,5 mål @2,02 (2,5u) – William Hill
Danmark – Sverige BLG2M @2,42 (2u) – William Hill
Norge – Tyskland BLG2M @2,10 (2u) – William Hill
USA ML @2,40 (2u) – Bet365
Garland Ö0,5 poäng @1,85 (2u) – Betsson
Labanc Ö0,5 poäng @1,90 (2u) – Betsson
Schweiz ML @2,82 (2u) – Betsson
Hischier Ö0,5 poäng @1,85 (2u) – William Hill
Lettland FT @1,77 (2,5u) – Betsson

Lycka till!

/Timmy

Spreadsheet för ishockey-VM 2021!

William Hill
500 kr Free Bet
  • Betting & Casino
  • Två Bonusar
  • Stort Spelutbud
18+ Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr - Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet Bonus - Regler och Villkor gäller Stödlinjen - Spelpaus - Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria - Spela Ansvarsfullt - Gilltig i 60 dagar. , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - William Hill
Lanserat:
april, 2005
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
William hill är ett av de äldsta spelbolagen som finns, grundat redan 1934 i London. Mycket har hänt sedan dess och William Hill är numera en av de ledande operatörerna på spelmarknaden världen över. William Hill fick svensk spellicens 2019 och har verkat i Sverige sedan dess.
Välkomstbonus - Betting
500 kr Free Bet
Omsättningskrav: 1x