Speltips

Match/event
Ishockey-VM - långtidsspel
Datum
13/05 - 2022
Matchstart
15:00
Spelbolag
Spel
Flertal - 16 spel
Odds
1,65-9,00
Rygga Spelet
Ishockey-VM

Ishockey-VM – långtidsspel

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 12 maj, 2022

Äntligen är dagen kommen då ishockey-VM 2022 startar! Som man har längtat. Under kommande 17 dagar kommer det bjudas på mängder av internationella tävlingsmatcher. Årets VM-turnering är det 85:e till antalet och går av stapeln i hockeylandet, Finland. Tre Kronor har hamnat i en svår grupp, men skall ta sig till kvartsfinal. Allt annat vore ett gigantiskt misslyckande. Nedan kommer jag bjuda på mina långtidsspel. Därefter kommer ett nytt VM-inlägg publiceras varje speldag under hela turneringen. Det vill ni inte missa!

Mina långtidsspel:

Kanada vinner VM-guld | @4,00 (1u)

Som vanligt har Kanada ett slagkraftigt lag och är en av förhandsfavoriterna till titeln som världens bästa ishockeynation. Dessutom har man en titel att försvara då man stod som slutsegrare i Lettland i fjol. Målvaktssidan är okej samtidigt som man, tillsammans med Tre Kronor, har turneringens bästa försvar. Tillika har man en fin och bred offensiv, där NY Islanders-stjärnan, Mathew Barzal, sticker ut mest. Ytterligare sju NHL-klubbar kommer gå på semester inom några dygn, vilket betyder att flera stjärnor kan dyka upp. Med tanke på att Kanada har i särklass flest spelare i NHL gynnas nationen bäst när lagen åker ur Stanley Cup-slutspelet. Kanada spelar i en på förhand enkel grupp och skall vinna den. Slovakien, Schweiz och Tyskland skall givetvis inte underskattas, men det är inte Tjeckien, USA, Sverige och Finland, som finns på andra sidan. Man kan faktiskt kräva att kanadensarna går rent. Ett slutspel är såklart något helt annat. Men vinner Kanada gruppen har man själva gett sig bästa förutsättningarna för att gå långt. Kanada har alla ingredienser för att stå som slutsegrare.

Tjeckien vinner VM-guld | @6,50 (1u)

Tjeckien har fått ihop ett väldigt fint lag, där varje lagdel är bra. Bra målvaktstrio, rutinerad backuppsättning och en väldigt fin offensiv. Eller vad sägs om en trupp med Roman Cervenka, Tomas Hertl, David Krejci, Dominik Simon, Michael Spacek, Jakub Vrana och Hynek Zohorna framåt. Mumma! Att Tjeckien tar VM-guld är såklart en chansning, men man har, enligt mig, bättre chans till guldet är på många, många år. Dessutom har ”försäsongen” sett mycket lovande ut då man gick rent i Bejing Hockey Games, där Sverige, Schweiz och Finland besegrades. Vidare är det anmärkningsvärt att man endast släppt in två mål bakåt. Tjeckien har fem raka vinster inför VM-turneringen. Utöver 2-1-vinsten mot Sverige i Bejing Hockey Games besegrade man Tre Kronor i slutet av april med hela 9-3! Starka papper, även om det var en träningsmatch. Vinner man grupp B lär man dessutom få en ”enkel” väg till medaljmatcherna.

Vinnare grupp A | Kanada @1,65 (5u)

Kanada ställs mot Frankrike, Kazakhstan, Italien, Danmark, Slovakien, Tyskland och Schweiz i grupp A. En på pappret mycket behaglig grupp. Givetvis skall Slovakien, Tyskland och Schweiz inte på något vis underskattas, men Kanada skall vinna alla dagar i veckan. Enda riktiga utmanaren om gruppsegern är Schweiz, som, i vanlig ordning, fått ihop ett fint lag. Men det är ändå inte Kanada-nivå. Dessutom kan fjolårets mästare få ytterligare NHL-förstärkning i början av gruppspelet. Kanada har definitivt förutsättningar för att gå rent i gruppen. Med tanke på att vi får hela 1,65 på Kanada som gruppvinnare är det bara att lasta ALL IN. Flera spelbolag har samma spel till lägre odds. Jag skulle bli ytterst förvånad om man inte kniper grupp A.

Vinnare grupp B | Tjeckien @3,60 (1,5u)

Med tanke på att jag har Tjeckien som outsider till VM-guldet ser jag att laget har goda chanser att vinna grupp B. Det kan bli ett getingbo tillsammans Sverige, USA och Finland. Men hur jag än vrider och vänder på det tycker jag (i dagsläget) att Tjeckien har en offensiv som inte övriga utmanare kan mäta sig med. Dessutom har man en fin defensiv och en stabil målvaktstrio. Det kan vara Tjeckiens år, det här. Till hela 3,60 gånger pengarna måste vi åtminstone syna gruppvinst. USA saknar spets, Tre Kronor har en svagare offensiv och Finland känns tunnare än på flera år.

Bäst slutplacering: Kanada vs Finland | Kanada @2,00 (2u)

Enligt mina kalkyler vinner Kanada grupp A och ställs mot Sverige eller Lettland i kvartsfinal. Finland hamnar på en tredjeplats i grupp B och ställs mot Schweiz i kvartsfinal. Kanada går vidare till semifinal medan Finland rentav kan åka ur mot Schweiz. Om inte möts Kanada och Finland i semifinal, där Kanada segrar. Hur jag än vrider och vänder på det går Kanada längre än Finland i kommande mästerskap, även om finländarna har hemmaplan. 2,00 pengarna är ett fint odds.

Bäst slutplacering: Tjeckien vs Sverige | Tjeckien @2,05 (2,5u)

Jag kalkylerar med att Tjeckien vinner grupp B och Sverige får slåss om den fjärde- och sista kvartsfinalplatsen med Lettland. Tjeckien kommer således få en betydligt lättare kvartsfinal än Tre Kronor. Min känsla säger att Sverige max går till kvartsfinal medan Tjeckien går till final och kan faktiskt vinna årets mästerskap. Tjeckien till 2,05 är ruskigt fint!

Bäst slutplacering: USA vs Sverige | USA @3,20 (1,5u)

USA har inte den där absoluta spetsen, men har ändå en solid trupp och intressant lag, där framför allt defensiven känns som den bästa lagdelen. Den är faktiskt bland turneringens allra främsta. Jag tror amerikanarna överraskar och blir tvåa i grupp B och får således möta ett enklare motstånd än Sverige, som jag spår bli fyra. USA till semifinal och Tre Kronor åker ur i kvartsfinal. 3,20 tackar vi för!

Flest mål i gruppspelet | Kanada @1,70 (4u)

Kanada har en mycket enkel grupp, vilket bör resultera i mängder med mål framåt. Man skall bland annat möta Frankrike, Kazakhstan, Italien och Danmark som man lär ”köra över”. Sedan väntar Slovakien, Tyskland och Schweiz, som man också bör slå och göra flera mål framåt. Ingen i grupp A kommer vara i närheten av att göra lika många mål som Kanada. Däremot finns Tjeckien, USA, Finland och Sverige i grupp B. Visst kommer dessa fyra lag kunna utmana Kanada, men de skall också möta varandra och kommer garanterat förlora ett par fajter vardera och på så vis ”slå ut varandra” i tävlingen om flest mål i gruppspelet. Tjeckien känns som den främsta utmanare då man har en offensiv som är mätbar med Kanadas. USA, Finland och Sverige kommer säkerligen vinna fler matcher på grund av en stabil defensiv och gör således inte mängder med mål framåt. Mer 3-1 än 7-3, om ni förstår mig rätt.

Flest poäng i VM | Mathew Barzal, Kanada @6,00 (0,5u)

Alltid svårt att sätta poängligavinnare i ett mästerskap. Men med tanke på att jag tror Kanada går till VM-final, enkelt vinner sin grupp och gör flest mål i hela gruppspelet faller det naturligt att poängligavinnaren kommer från Kanada. Väl där är det ”enkelt” att peka ut lagets största stjärna, Mathew Barzal, som vinnaren. Forwarden kommer få mängder med istid och spela alla de viktiga momenten.

Flest poäng i VM | Tomas Hertl, Tjeckien @9,00 (0,5u)

Tjeckien har en finfin offensiv i år. Den bästa tillsammans med Kanada. Stundtals lär man ösa in mål och kommer, enligt mig, gå långt i mästerskapet. Rentav hela vägen till final. Då skall man också ha goda möjligheter till att få spelare i toppen av poängligan. Tomas Hertl har svarat för en strålande säsong i San José, även om hans poängproduktion stannade av något i den senare delen av säsongen. I Tjeckien får han en ledande roll och kommer ösa in poäng och Hertl har absolut möjlighet att vinna poängligan.

Storbritannien stannar i A-VM | @2,60 (1u)

Storbritannien är inte bra och spås komma sist i grupp B. Men man har skrällt förr och har en förmåga att spela upp sig i mästerskap och viktiga matcher. Man kan besegra Österrike och på så vis slippa negativt kval. Skulle man ändå hamnade där kommer högst troligen Italien, Kazakhstan eller Frankrike vänta. Tre lag som man definitivt kan slå. Inte minst Italien. Att Storbritannien stannar kvar i A-VM finns till 2,60, vilket är ett roligt lir för att följa bottenstriden.

USA Ö13,5 poäng | @1,74 (3u)

Jag har varit inne på det tidigare och nämner det igen. USA känns stabila, trots att storstjärnor inte finns med. Defensiven är framför allt bra och just försvaret brukar vara ytterst viktigt i mästerskap. Jag räknar kallt med att man tar tre poäng mot Storbritannien, Österrike, Norge och Lettland. Gör man det krävs det bara ytterligare två poäng mot Sverige, Finland och Tjeckien. Det löser man! Jag tror USA besegrar Sverige och kanske till och med Finland. Tjeckien blir tuffare. Men att amerikanarna grejar 14+ poäng känns troligt. Bara att lasta in här.

Kanada Ö17,5 poäng | @2,00 (3u)

Med risk för att upprepa mig spelar Kanada i en på förhand väldigt enkel grupp och bör vinna den. Man kan faktiskt till och med ställa kravet på att laget skall vinna varje match. Ö17,5 poäng skall man definitivt klara. Jag kan inte se Kanada tappa poäng mot Frankrike, Kazakhstan, Italien, Danmark eller Slovakien. Bara där har man 15 poäng. Sedan krävs det endast ytterligare tre pinnar mot Tyskland och Schweiz, vilket man grejar. Detta lir känns mycket bra.

Sverige U16,5 poäng | @1,86 (3u)

Vi får fina 1,86 på att Tre Kronor tar maximalt 16 poäng. Det spelet är ett måste att syna. Jag tar för givet att man tar tre poäng mot Storbritannien, Österrike och Norge. Därefter blir det desto tuffare. Lettland blir absolut ingen lätt uppgift och ännu mindre USA, Finland och Tjeckien. Enligt mina kalkyler tar Sverige någonstans mellan 11-14 poäng. Skulle man lyckas komma över 17 poäng behöver man mer eller mindre vinna sex av sju matcher. Det händer inte. Inte i denna grupp och inte med nuvarande offensiv.

Minst insläppta mål i gruppspelet | Kanada @2,50 (5u)

Här kan samma motivering som under övriga Kanada-spel vägas in. Kanada har en lätt grupp framför sig och skall kamma hem gruppvinsten tämligen enkelt. Dessutom har man turneringens bästa defensiv tillsammans med Tre Kronor. Grupp B är betydligt jämnare då Tjeckien, USA, Finland och Sverige tillhör den. Dessa fyra lag kommer slå varandra och såldes släppa in ”mycket” mål. Åtminstone mer än Kanada. Att Kanadensarna släpper in minst mål i gruppspelet känns, för mig, helt givet. Bara att lasta ALL IN här.

Sverige missar semifinal | 2,85 (1,5u)

Sverige har en okej målvaktssida och en väldigt fin defensiv, men offensiven är desto sämre. Vilka lirare skall göra mål framåt och avgöra matcher? Jag tror Tre Kronor kommer få göra upp med Lettland om den fjärde och sista kvartsfinalplatsen. Det bör man greja, men sedan tar det stopp – mot Kanada i kvartsfinalen. Jag hoppas naturligtvis på att jag har fel och är den första som jublar om spelet inte sitter. Men reken till hela 2,85 känns alldeles för bra för att inte syna.

Samtliga rekar är lagda hos Betsson då spelbolaget, enligt mig, är i särklass bäst när det kommer till ishockey-VM.

Nu taggar vi igång årets mästerskap och hoppas det blir framgång såväl för våra speltips som Tre Kronor. Här bjuder jag även på en länk till mitt VM-spreadsheet. OBS: Ovanstående långtidsspel är ännu inte inlagda, men kommer göras innan mästerskapet startar imorgon.

Vi hörs i morgon. Allt gott!

/Timmy

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x