Speltips

Match/event
Kanada - Sverige
Datum
17/12 - 2021
Matchstart
13:00
Spelbolag
Spel
Sverige ML
Odds
1,92
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Kanada – Sverige – 17/12

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 17 december, 2021

Under fredagen rullar Channel One Cup vidare med ett tidigt eftermiddagsmöte mellan Kanada och Sverige. Båda lagen föll i sin inledande match mot Ryssland. Nu är frågan vilken av nationerna som kniper turneringens första vinst?

Ovan situation

Kanada är inte vana vid den här typen av ishockeymatcher då man sällan medverkar i miniturneringar av detta slag. Nu är man dock med i Channel One Cup och kommer möta flera organiserade lag, vilket givetvis kommer bli en svår nöt att knäcka för den klassiska hockeynationen.

Kanadensarna mötte Ryssland i premiärmatchen och gjorde en bra match, som man till slut föll i med uddamålet 3-4. I början av den tredje perioden låg man under med 1-4, men lyckades reducerade två gånger om. Närmare än så kom man dock aldrig.

Även om Kanada har ett hyfsat lag i turneringen är det lååångt ifrån det laget man kommer ställa upp med i kommande OS och VM. Känslan är att spelarna lirar lite ”för sig själva”, vilket kan bli ännu tydligare ju längre turneringen går.

Bra start – trots förlust

Tre Kronor öppnade Channel One Cup med att göra en riktigt bra match borta mot värdnationen Ryssland. Trots det blev det ändå förlust med 0-1. Sverige vann skotten med 34-26, men lyckades alltså inte överlista Ivan Fedotov i det ryska målet. Under den tredje perioden tryckte Tre Kronor på rejält och sköt bland annat 16 skott på mål. Det hjälpte dock föga då Ryssland gjorde perioden och matchens enda mål.

Allt som oftast är Sverige välorganiserat och brukar få ihop gruppen fint, och visst är känslan den samma i Channel One Cup, även om det blev förlust under gårdagen. Under eftermiddagens match mot Kanada finns det därför alla möjligheter att studsa tillbaka och knipa turneringens första vinst.

Sverige är ett hårt arbetande lag, som definitivt kan spela fysiskt. Vidare finns det spets i framför allt Emil Pettersson, Oscar Lindberg och Malte Strömwall. Lyckas bara Tre Kronor förvalta alla sina skapade målchanser kan det bli en trevlig fredagseftermiddag.

Dagens speltips

På förhand känns matchen ganska 50/50, möjligen med ett litet övertag för Sverige då man, som tidigare nämnt, brukar vara mycket välorganiserat, vilket Kanada kanske inte riktigt är i sådana här turneringar. Vidare är Tre Kronor underdogs enligt spelbolagen, vilket gör att Sverige ML synas till fina 1,92. Tre Kronor gjorde en mycket fin öppningsmatch mot Ryssland, trots att det blev förlust. Man sköt hela 34 skott på mål mot det stjärnspäckade gänget. Blir man bara mer effektiva kommer turneringen avslutas på bästa tänkbara vis. Vi håller tummarna för ketchupeffekten i eftermiddag.

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x