Speltips

Match/event
Powerplay - Torsdag 21/10
Datum
21/10 - 2021
Matchstart
18:59
Spelbolag
Spel
Speltips och analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Luleå - Leksand
1X
2. Växjö - Frölunda
12
3. Färjestad - Örebro
1
4. Brynäs - Malmö
1X2
5. Skellefteå - Rögle
1X2
6. Timrå - Linköping
12
7. Djurgården - Oskarshamn
1X
8. Hudiksvall - Väsby
12
Rygga Spelet
Powerplay

POWERPLAY 21/10 – TIPS & ANALYS

Ishockey Powerplay Speltips
Oskar Jörnevik
Publicerad: 21 oktober, 2021

Hallå där! Äntligen SHL-torsdag igen, det är sju SHL-matcher på menyn samt en fight från hockeyettan. I skrivande stund är det drygt 300 000 kronor i omsättning, så räkna med minst två miljoner i afton. Brukar som oftast bli bra utdelning när det vankas SHL på menyn, häng med nedan för jakten på åtta rätt!

Spelstopp 18.59

1. Luleå – Leksand

Det är två formstarka lag som startar menyn. Hemmalaget har växlat upp rejält och har fyra raka segrar och fått igång sina viktiga spelare. Luleå har gjort 15 mål på sina fyra senaste matcher och ser ut att trivas på isen för tillfället. Leksand har sex vinster på sina sju senaste SHL-matcher. Saknaden av Cehlarik och Hrivik har avtagit och importerna levererar verkligen i Leksand. Luleå har dock sju raka treor hemma mot Leksand och åttonde kommer troligen här, dock garderar jag upp med krysset, 1X.

2. Växjö – Frölunda

Från en toppmatch till ännu en toppmatch. Växjö torskade sin senaste hemmamatch mot Skellefteå med klara 6-3, men hade innan det fem raka segrar i Vida Arena. Växjö har vunnit åtta av dom nio senaste hemmamatcherna mot Frölunda. Får Tobias Reider in till denna match, en riktigt meriterad tysk. Frölunda spelar otroligt fin ishockey för tillfället. Mycke tack vare att man är så skickliga framåt. Trots sin svaga form i Växjö finns chansen till tre poäng. ”Gaffeln” 1-2.

3. Färjestad – Örebro

Färjestad tar emot Örebro, nästintill derby trots två olika landskap. Hemmalaget har fått lite grus i maskineriet och har för tillfället två raka nederlag. Har ett av SHLs bästa lag på pappret och kommer absolut vara med i kampen om Le Mat. Örebro har varvat upp rejält och har tre segrar på sina fyra senaste fighter och fått igång Rodrigo Abols rejält. Färjestad är snäppet vassare och när ettan är under 60% spikas den! Bra spik!

4. Brynäs – Malmö

Brynäs startade säsongen på ett helt okej sätt, men är nu uppe i sex raka förluster. Måste skärpa till defensiven då man släpper in mest mål i hela SHL. Har på hemmaplan varit bra i år trots att resultaten inte blivit som man önskat. Malmö tog en viktig seger senast, då man innan det hade tre raka förluster. Rivstartade på bortaplan med tre raka segrar men har nu två raka nederlag på bortais. Otroligt svårgissad fight och alla tecken välkomnas.

5. Skellefteå – Rögle

Det är två formstarka lag som möts i Skellefteå. Hemmalaget har fem raka hemmasegrar medan bortalaget har sju raka segrar, fem av dom i SHL. Skellefteå har fått till truppen i år, många skickliga offensiva spelare som levererat. Robban Ohlsson har gjort ett bra jobb med Skellefteå. Rögle är bra även i år, Abbotts grabbar kan mycket väl gå hela vägen i år. Är skickliga defensivt och kan mycket väl få med sig tre pinnar hem i afton, 1X2.

6. Timrå – Linköping

Vi är i början av säsongen, men denna fight är otroligt viktig för båda lagen. Hemmalaget har en bedrövligt form med sex raka torsk. Var dock helt okej mot Frölunda. Har ett riktigt bra powerplay där Ty Rattie styr mycket. Linköping har gjort två helt okej matcher i rad nu och ledde med 1-0 inför tredje mot Frölunda. Gör minst mål i ligan och måste få igång sina offensiva spelare, ”gaffeln” här är perfekt då båda lagen går för trean!

7. Djurgården – Oskarshamn

Oj, vad viktigt det var för Djurgården att vinna senast. Hade innan det sju raka torsk och smått kaos i föreningen. Har dock ett par skador och avstängningar på viktiga spelare ikväll. Har också fyra raka nederlag på Hovet. Oskarshamn gör det bra i år och fått in mycket fina spelare i bröderna Zohorna och Patrik Karlkvist. Spelade dock en riktigt tuff match i tisdag i 65 minuter och gick på lite folk. 1X räcker långt i huvudstaden.

8. Hudiksvall – Väsby

Vi avslutar menyn i hockeyettan, en toppmatch, ettan mot tvåan. ”Real” Hudiksvall som laget blivit kallat av media senaste åren ser riktigt bra ut i år. Har poäng i alla sex matcher så här långt och vunnit fem av dom. Möter nu ett Väsby som fick respass från Hockeyallsvenskan förra året men fick behålla ganska många gubbar från den truppen. På pappret två ganska jämnbördiga lag och 1-2 passar bra här.

Läktarens säkra: Färjestad

Långt ifrån säker, men enligt mig är kupongens bästa spik Färjestad. Har ett bättre lag på pappret än Örebro. Det är redan många biljetter sålda och jag ser inte att Färjestad åker på pumpen i tre raka matcher. 59% är bra på Färjestad!

Läktarens skräll: Frölunda

Att Frölunda är streckade i 30% köper jag inte. Frölunda har minst lika bra lag som Växjö och har bättre form. Rönnbergs gubbar spelar otroligt fin ishockey och levererar både offensivt och defensivt. Jobba Indianerna!

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus