Speltips

Match/event
Färjestad BK - Brynäs IF
Datum
09/12 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Färjestad FT
Odds
2,00
Rygga Spelet
Speltips SHL

Färjestad – Brynäs – 9/12

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 9 december, 2021

Malmö och Örebro gjorde upp igår, där för övrigt BLG2M hittade hem fint. Under torsdagskvällen kommer övriga tolv lag göra upp i sex härliga tillställningar. Karlstad blir anhalten för en djupare inblick då Färjestad tar sig an Brynäs.

Formen tillbaka

Efter en mycket trevande säsongsinledning har Färjestad börjat röra på sig. I skrivande stund ligger man på en niondeplats i tabellen med sina 34 inspelade poäng på 25 matcher.

Efter sex raka nederlag kom äntligen den efterlängtade segern hemma mot Rögle den 20 november. Sedan dess har det blivit fem vinster på sju matcher och laget får därför anses vara formstarkt. Allra senast bortabesegrade man det formstarka topplaget, Skellefteå, med hela 5-0. Det är såklart starka papper.

Under sin senaste hemmamatch föll man faktiskt mot just ovannämnda Skellefteå. Innan dess hämtade man hem tre raka vinster mot Växjö, Luleå och Rögle. Tre mycket starka motståndare alltså. Karlstadslaget känns onekligen på gång och kommer säkerligen fortsätta klättra i tabellen. Truppen har en enorm potential.

Bortasvaga gäster

Brynäs har spelat in en hel del poäng på slutet, framför allt på hemmaplan, vilket har gjort att man endast är en poäng ifrån den tionde- och sista slutspelsplatsen då Gävlelaget står noterade för 30 poäng. Det ska dock tilläggas att man endast är en ynka poäng före tolvan Malmö.

Tabellelvan har vunnit två av sina tre senaste matcher. Båda segrarna har kommit på hemmaplan, men på resande skridsko är man betydligt sämre. Faktum är att man endast segrat i två av sina senaste elva bortamatcher. Det är såklart ett bottenlagsbeteende. Vill man resa i tabellen krävs det att bortaspelet blir betydligt bättre.

Ett stort problem under säsongen har varit målskyttet. Laget har endast gjort 61 mål på 25 matcher och är med den siffran fjärde sämst i SHL. På bortais har det enbart blivit tolv mål på de nio senaste fajterna. Den siffran är mindre smickrande.

Dagens speltips

Färjestad FT synas till 2,00 hos Bethard. Karlstadslaget har en betydligt bättre trupp än Brynäs och skall vinna på hemmais. Inte minst med tanke på att man verkar fått i ordning på grejerna via fem vinster på de sju senaste. Gävlelaget å sin tur har endast segrat i två av sina fem senaste. Lägg därtill att Färjestad vunnit tre av sina fyra senaste hemmamatcher medan Brynäs endast segrat i två av sina elva senaste bortafajter. Vidare har kvällens hemmalag vunnit sju av de tio senaste inbördes mötena. Här tar Färjestad ytterligare en vinst. Annan utgång skulle förvåna.

Bethard
100% upp till 1000 kr
  • Live Odds
  • Oddsboost
  • Fantasy Sports
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Bethard
Lanserat:
januari, 2018
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.6/5
Introduktion
Bethard är en ny aktör som sedan 2018 storsatsar på att bli en av de största på marknaden. Vilket syntes när man under tidigt 2018 valde att signa Zlatan Ibrahimovic som en av deras frontfigurer som numera även är delägare i bolaget. I denna recension kan du läsa mer om Bethard.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1000 kr
Omsättningskrav: 4x