Speltips

Match/event
Frölunda HC - Luleå HF
Datum
06/01 - 2022
Matchstart
14:00
Spelbolag
Spel
BLG2M
Odds
1,80
Rygga Spelet
Speltips SHL

Frölunda – Luleå – 6/1

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 6 januari, 2022

Smittspridningen har tagit sig in i flera SHL-klubbar, vilket tyvärr gör att det endast kommer spelas tre matcher under torsdagen. Först ut är toppmötet mellan Frölunda – Luleå, som redan börjar 14:00.

Tufft på slutet

Frölunda är som väntat med i toppen av SHL och ligger på en fjärdeplats inför dagens match. Laget har spelat in 54 poäng på 28 matcher och har därmed samma poängnotering som tabelltrean och tillika dagens motståndare, Luleå. Norrbottningarna har dock spelat två matcher fler än Frölunda.

I SHL har det blivit vinst i två av de tre senaste matcherna, där man allra senast dock föll mot Brynäs på hemmaplan med 0-4. Adderar man Champions Hockey League har Frölunda faktiskt inte vunnit under de tre senaste matcherna och endast segrat i två av sina åtta senaste fajter.

Göteborgslaget har en fin offensiv och har smällt in 84 mål under säsongen, vilket ger ett målsnitt på 3,0. Försvaret är normalt sett starkt, men har visat sig sårbart på slutet då man faktiskt släppt in tolv mål på de tre senaste tävlingsmatcherna. Överlag har det blivit mycket mål i de senaste fajterna. Exempelvis har 4/5 senaste slutat med totalt 6+ mål.

Superpoängsviten lever

Ju längre säsongen har gått desto bättre har Luleå blivit. Inför dagens match ligger man på en tredjeplats i tabellen med sina 54 poäng på 30 matcher. Norrbottningarna är därmed endast två poäng bakom tvåan Skellefteå och har fyra poäng upp till ettan Rögle.

Luleå kan stoltsera med två raka segrar, där man senast besegrade Leksand med klara 4-1 och innan dess formstarka Färjestad på bortaplan med sanslösa 8-0! Lägg därtill att laget är ruskigt svårslagna och har faktiskt tagit poäng i 13 (!) raka matcher. Senast man förlorade efter ordinarie speltid var i mitten av november.

Offensiven har sprudlat på slutet då man gjort tolv mål under de två senaste matcherna. Vidare har Luleå ett målsnitt strax över 3,0 under säsongen. Försvarsspelet är mycket stabilt, men laget tenderar att åtminstone släppa in två på bortais. Faktum är att det skett i 12/13 senaste på resande skridsko.

Dagens speltips

BLG2M synas och finns bland annat hos Bethard till 1,80.

Det är ett härligt toppmöte, där båda klubbarna kommer gå för vinst. Såväl Frölunda som Luleå har öst in mål under den senare tiden och har över säsongen ett målsnitt på +3,0 vardera. Frölunda har haft problem med försvarsspelet på slutet och snittat 4,0 insläppta mål under klubbens tre senaste tävlingsmatcher. Luleå å sin tur är ruskigt svårslagna och har tagit poäng i 13 (!) raka matcher. Laget har dock en förmåga att släppa in åtminstone två mål på bortaplan, vilket har hänt i 12/13 senaste.

Frölunda har gjort 2+ mål i 39/43 senaste och släppt in 2+ mål i tio raka matcher. Luleå å sin tur har gjort 2+ mål i 17/19 senaste och släppt in, som nyligen nämnt, 2+ mål i 12/13 senaste matcher på resande skridsko. Vill Luleå förlänga sin makalösa poängsvit krävs det med all största sannolikhet att man gör minst två mål i kväll mot offensivt skickliga Frölunda. Det är således uppdukat för en match, där såväl Frölunda som Luleå mäktar med minst två mål vardera.

Bethard
100% upp till 1000 kr
  • Live Odds
  • Oddsboost
  • Fantasy Sports
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Bethard
Lanserat:
januari, 2018
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.6/5
Introduktion
Bethard är en ny aktör som sedan 2018 storsatsar på att bli en av de största på marknaden. Vilket syntes när man under tidigt 2018 valde att signa Zlatan Ibrahimovic som en av deras frontfigurer som numera även är delägare i bolaget. I denna recension kan du läsa mer om Bethard.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1000 kr
Omsättningskrav: 4x